פעם ראשונה גלידה: קינוחים קפואים קלים שיצליחו גם לבשלנים מתחילים

לא צריך מכשירים מיוחדים, כישרון או הרבה זמן: שלושה מתכונים פשוטים לגלידות ביתיות במרקם נפלא ובטעמים נהדרים: שוקולד, דובדבנים או בננה וחמאת בוטנים

Xnet

|

18.07.18 | 15:12

גלידת דובדבנים ביתית (צילום: ירון פלד)
גלידת דובדבנים ביתית (צילום: ירון פלד)

גלידת דובדבנים / ירון ופזית פלד

גלידה ביתית טעימה, סופר-קרמית וקלה להכנה שלא צריך בשבילה מכונת גלידה.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

8 מנות

 

  • 40-30 דובדבנים אדומים טריים או דובדבני אמרנה משומרים (להשיג במעדניות ובחנויות לבישול ואפייה)
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38% שומן
  • 1/2 קופסה (200 גרם) חלב מרוכז ממותק
  • 1 מכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה
  • 1/2 כף תמצית וניל
  • 1 כף אבקת סוכר
  • אפשרות: 3-2 כפות ריבת דובדבנים

 

אופן ההכנה

  1. מגלענים את הדובדבנים וחותכים אותם לחצאים או לרבעים (כדי למנוע לכלוך, כדאי לעבוד בכיור).
  2. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת.
  3. שמים בקערה נפרדת את החלב המרוכז, הגבינה, תמצית הווניל ואבקת הסוכר. מערבבים לתערובת אחידה.
  4. מערבבים בתנועות קיפול עדינות את הקצפת ותערובת החלב המרוכז. מקפלים לתוך התערובת גם את הדובדבנים, עד שהם מתפזרים בה באופן אחיד. מעבירים את התערובת לקופסה. אם רוצים, "מטביעים" בתערובת נטפי ריבה באופן לא אחיד.
  5. סוגרים את הקופסה ומעבירים למקפיא ל-10 שעות לפחות לפני ההגשה.

 

  • עוד מתכונים של ירון ופזית פלד - בבלוג "Easy Recipes"

 

 

גלידת בננות וחמאת בוטנים

מתכון של שחר אריאל, באדיבות מועצת הצמחים.

 

גלידת בננות וחמאת בוטנים (צילום: רז יעקובסקי)
    גלידת בננות וחמאת בוטנים(צילום: רז יעקובסקי)

     

    מרכיבים

    6-4 מנות

     

    • 4 בננות בשלות
    • 2 כפות חמאת בוטנים
    • 1 כף שמן קוקוס
    • קורט מלח
    • אפשרות: 1/2 כפית קינמון

     

    אופן ההכנה

    1. חותכים את הבננות לרבעים. שמים בקופסה אטומה ומניחים במקפיא לשעתיים לפחות.
    2. שמים את הבננות במעבד מזון, מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים במשך 3-2 דקות, למחית חלקה.
    3. מגישים מיד או מקפיאים במשך שעה, למרקם יציב יותר.

     

     

    גלידת שוקולד ביתית מהירת הכנה / אסנת לסטר

    מתכון שקיבלתי בתוכנית הרדיו "סיר לשבת" מהמאזינה בת שבע ארגמן מאלמגור.

     

    גלידת שוקולד ביתית מהירת הכנה (צילום: אסנת לסטר)
      גלידת שוקולד ביתית מהירת הכנה(צילום: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      6-4 מנות

       

      • 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
      • 100 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות
      • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
      • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה

       

      אופן ההכנה

      1. ממיסים יחד את שני סוגי השוקולד במיקרוגל או בסיר כפול. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
      2. נותנים לשוקולד להתקרר מעט, וכשהוא פושר מוסיפים לו את אבקת הפודינג ומערבבים היטב.
      3. מקציפים את השמנת המתוקה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השוקולד והפודינג.
      4. יוצקים את התערובת לצלוחיות אישיות או גביעי גלידה ומקפיאים כמה שעות, עד להתייצבות.

       

      _______________________________________________________

       

      ויש גם 3 עוגות גלידה מעולות! לחצו על התמונה כדי לעבור למתכונים

       

        (צילום: ערבה שלוש)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר חלבי
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (1 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג