ירינו בה, הִכֵּינוּ אותה וניסינו לפרוץ אותה: הזכוכית שנשארת שלמה

אנחנו מכירים את הזכוכית כחומר שנשבר בקלות לרסיסים, אבל החומרים החדשים בהם משתמשים מוכיחים שזכוכית מעולם לא הייתה חזקה יותר - וניסינו עליה הכל

בשיתוף פניציה

|

19.07.18 | 11:06

זכוכית שלא מתנפצת לרסיסים? יש דבר כזה
ירון שרון, באדיבות פניציה

אם ישאלו אתכם מהו החומר החזק ביותר שאתם מכירים, ובתוך האפשרויות תהיה גם הזכוכית, סביר להניח שתדלגו עליה משום שרובנו נוטים לדמיין את הזכוכית כחומר שביר שאפילו מכה קלה עלולה לנפץ אותו. כמה פעמים אמרתם לילדים - תספיקו לשחק ליד קיר הזכוכית, או תיזהרו שלא לגעת בה? אבל בשנים האחרונות, עם הקדמה הטכנולוגית בתחומים שונים, הזכוכית הפכה לאחד החומרים החזקים והיציבים בשוק והיא משמשת אפילו כמחסום שקוף ובטיחותי שמיועד, בין היתר, לעכב פריצה ולעמוד בפני מזג אוויר קשה.

 

כיום מצויים שני סוגים של זכוכית בטיחותית - האחת היא זכוכית מחוסמת העוברת חימום ואז קירור מהיר כך שתוך כדי התהליך היא הופכת לחזקה מאוד. היתרון הגדול שלה: כאשר היא נשברת, היא מתנפצת לרסיסים קטנים ולא לחתיכות גדולות אשר עלולות ליצור פגיעות, בניגוד לזכוכית רגילה..

 

הזכוכית השניה היא הרבודה- טריפלקס – המאגדת בתוכה מספר שכבות של זכוכית וביניהן שכבה של חומר פולימרי שנקרא PVB (פוליויניל בוטירל). מכניסים את הזכוכית הרבודה אל תוך האוטוקלב, תא לחץ בחום גבוה, אשר מאחד את ההרכב בצורה חזקה ובטיחותית. היתרון הגדול שלה: במקרה והזכוכית תשבר היא תישאר לעמוד כיחידה אחת שלא תאפשר פציעה משברי זכוכית או חלילה נפילה דרכה.

הכירו את האוטוקלב (צילום: באדיבות פניציה)
    הכירו את האוטוקלב(צילום: באדיבות פניציה)
     

    ואיך בודקים את חוזק הזכוכית ומאשרים שהיא אכן עומדת בתקנים המחמירים ובטיחותית לכל משתמש? בשלב הזה נכנסנו למעבדה של חברת פניציה המייצרת זכוכיות לתעשיות השונות ברחבי העולם, ובארץ כמובן. צפו בבדיקות שנעשו - האם הכדור במשקל 46 ק"ג ישבור אותה, האם יצליחו לפרוץ אותה וכיצד היא מגיבה לירי? זה הזמן לגלות.

     

    בשיתוף פניציה

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד