מזל, דגים! מתכונים קלילים מהים שתשמחו להכין (ולאכול) בימי הקיץ

בגלל המסורת בתחילת חודש אב, אבל גם פשוט כי אין מתאים מזה בימים חמים: ארבעה מתכוני דגים משביעים אבל לא מכבידים – מדג בתנור ועד לקציצות ברוטב

קציצות דגים ברוטב עגבניות טריות (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
קציצות דגים ברוטב עגבניות טריות (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

קציצות דגים ברוטב עגבניות טריות

 

מרכיבים

8 מנות

 

לקציצות

  • ‭1/2‬ ק"ג פילה הליבוט טחון (אפשר קפוא ומופשר)
  • ‭1/2‬ ק"ג פילה קוד/בקלה טחון (אפשר קפוא ומופשר)
  • 1 צרור כוסברה או פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ דק
  • 2 צנימים (להשיג ברשתות השיווק‭,(‬ גרוסים דק או 2 טוסטים מלחם לבן, גרוסים דק
  • 2 ביצים
  • ‭3/4‬ כף מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
  • לטיגון: 5 כפות שמן קנולה

 

לרוטב

  • 3 עגבניות, מגוררות
  • מיץ מ-1 לימון
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • ‭1/4‬ כפית סוכר
  • להגשה: ‭ 1/4‬ כוס בצל ירוק פרוס, זיתים

 

אופן ההכנה

  1. הקציצות: מערבבים בקערה גדולה את הדגים הטחונים, הכוסברה (או הפטרוזיליה) והבצל הקצוץ. מוסיפים את הצנימים הגרוסים והביצים ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים את המלח, הפלפל ושמן הזית ומערבבים היטב. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה.
  2. הטיגון: מחממים את השמן במחבת. צרים מהעיסה קציצות עגולות ופחוסות ומטגנים, משני הצדדים, עד הזהבה. מוציאים ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  3. הרוטב וההגשה: מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים אותו לצלחת הגשה. מניחים עליו את הקציצות, מעטרים בבצל ירוק ובזיתים, מגישים.

 

  • איך שומרים? ללא הרוטב, עד 3 ימים במקרר או עד שבועיים במקפיא. כשרוצים, מחממים מעט בתנור, מוסיפים את הרוטב ומגישים.
  • לא רוצים לטגן? מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה. מניחים את הקציצות בתבנית, מרססים או מברישים בשמן זית ואופים כ-20 דקות, עד הזהבה.

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

סלט סלמון צרוב

סלט צבעוני ומרענן, שיפה להגיש בכלים אישיים. את הדג אפשר לצרוב יום לפני הארוחה, ולהגיש חם או קר.

 

סלט סלמון צרוב (צילום: בועז לביא סגנון: עמית דונסקוי)
    סלט סלמון צרוב(צילום: בועז לביא סגנון: עמית דונסקוי)

     

    מרכיבים

    8 מנות

     

    • 600 גרם פילה סלמון, חתוך לקוביות
    • 3 כפות שמן זית

     

    לסלט

    • 200 גרם עגבניות שרי, חצויות
    • 2 מלפפונים, פרוסים
    • 10 צנוניות, פרוסות
    • 1 ראש חסה משי גדולה, קרועה גס
    • 1 כוס בצל ירוק קצוץ
    • לרוטב
    • 4 כפות חומץ בן יין
    • 2 כפות דבש
    • 2 כפות חרדל
    • 4 כפות שמן זית
    • 4 כפות מים
    • אפשרות: 2 כפות טרגון קצוץ דק
    • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
    • מלח, פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את שמן הזית במחבת וצורבים את חתיכות הדג כדקה מכל צד. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג (אפשר להכין עד יום מראש ולשמור במקרר).
    2. הסלט: מניחים בקערה גדולה את כל הירקות. מוסיפים את הדג.
    3. הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו בצנצנת סגורה ומאחסנים במקרר (אפשר להכין עד יומיים מראש).
    4. ההגשה: יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים בעדינות וממתינים כרבע שעה, לספיגת טעמים. מגישים.

     

     

    דג שלם צלוי בירקות קיץ

     

    דג שלם צלוי בירקות קיץ (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
      דג שלם צלוי בירקות קיץ(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

       

      מרכיבים

      8 מנות

       

      לדג

      • מוסר (או לברק, או דניס, או בורי‭,(‬ טרי, שלם, במשקל כ-2 ק"ג, נקי ומוכן למילוי
      • 1 כף מלח גס
      • 5 שיני שום, קלופות וכתושות
      • 1 כף מלח דק
      • ‭1/2‬ כפית פלפל שחור גרוס
      • 5 כפות שמן זית
      • 1 צרור כוסברה או פטרוזיליה

       

      לירקות

      • 10 עגבניות שרי, חצויות
      • 10 עגבניות שרי ליקופן, חצויות
      • 2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לשמיניות
      • 10 בצלי שאלוט, קלופים
      • 2 כוסות עלי סלרי
      • 3 פלפלים אדומים חריפים, בשלמותם
      • 6 שיני שום, קלופות
      • 1 לימון, קלוף וחתוך לקוביות
      • 3 כפות שמן זית
      • מלח, פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. הדג: מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
      2. מניחים את הדג על משטח העבודה, מפזרים עליו את המלח הגס ומשפשפים בעדינות. מניחים ל-10 דקות, שוטפים את הדג היטב במים ומנגבים בעדינות בנייר סופג.
      3. מניחים את הדג במרכז התבנית וחורצים בחלקו העליון 3 חריצים אלכסוניים מקבילים. מערבבים בצלוחית את השום, המלח הדק, הפלפל השחור והשמן ומורחים על הדג, גם בתוך החריצים. מניחים בבטן הדג את צרור הכוסברה או הפטרוזיליה.
      4. הירקות: מפזרים את הירקות וקוביות הלימון סביב הדג. יוצקים עליהם את שמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל.
      5. צולים בתנור כ-35 דקות, עד הזהבה. מגישים חם.

       

      • איך שומרים? עד יומיים, במקרר.

       

       

      סיגרים במלית דגים

       

      סיגרים במלית דגים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
        סיגרים במלית דגים(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

         

        מרכיבים

        20 סיגרים

         

        לסיגרים

        • 10 עלי פילו, מופשרים
        • 4 כפות שמן זית

         

        למלית

        • ‭1/2‬ ק"ג פילה דניס (או מוסר, או לברק, או טונה) טרי, קצוץ
        • 1 בצל, קלוף וקצוץ דק
        • ‭1/2‬ כוס פטרוזיליה, קצוצה
        • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
        • ‭1/2‬ פלפל צ'ילי, נקי מגרעינים וקצוץ דק
        • מלח, פלפל לבן

         

        אופן ההכנה

        1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
        2. המלית: מערבבים את הדג עם יתר המרכיבים ויוצרים עיסה אחידה.
        3. פורשים עלה פילו על משטח עבודה נקי, מברישים בשמן זית ומקפלים לחצי. חוצים את העלה המקופל במרכזו לאורך, כך שמתקבלים שני מלבנים (עם שתי שכבות בצק).‬
        4. מניחים בקצה כל מלבן (לאורך הצלע הקצרה) ככף מהתערובת, מקפלים את השוליים מימין ומשמאל מעל המלית ומגלגלים, תוך הידוק, לסיגר. מברישים את ה"התפר" במעט שמן ומניחים בתבנית, כשהתפר פונה כלפי מטה. מברישים בשמן גם את צדו החיצוני של הסיגר המגולגל. מכינים כך את יתרת העלים והמלית.
        5. אופים כ-20 דקות, עד הזהבה. מגישים חם.

         

        • איך שומרים? עד יומיים, בכלי אטום במקרר. מחממים בתנור לפני ההגשה.

        _______________________________________________________

         

        ויש גם 3 מתכוני סלמון פשוטים במיוחד - בתנור או במחבת. לחצו על התמונה

         

          (צילום: אסנת לסטר)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר פרווה
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (4 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג