ולנו יש פיקנטי: פלאפל ביתי חריף עם צ'ילי ופפריקה
אפרת סיאצ'י מגישה מתכון פשוט לפלאפל זהוב וקצת אחר שאין לו מה להתבייש מול הדוכנים הכי נחשבים. וההכנה? ממש לא מסובכת

פלאפל פיקנטי (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
20-15 כדורי פלאפל
- 1 כוס גרגירי חומוס יבשים (רצוי מזן בולגרי או הדס), שהושרו במים לפחות 12 שעות
- 3 שיני שום, קלופות
- 1/2 בצל קטן, קלוף
- 1/2 1 כפות צ'ילי חריף גרוס
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- 1 כף קמח חומוס או 1/2 1 כפות פירורי לחם
- 5-3 כפות מים
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- שמן לטיגון עמוק
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
אופן ההכנה
- שמים במעבד המזון את גרגירי החומוס, השום, הבצל, והצ'ילי החריף וטוחנים עד לקבלת מרקם גרגירי אחיד. מוסיפים את הפפריקה, המלח, קמח החומוס (או פירורי הלחם) ו-3 כפות מהמים וטוחנים עד לקבלת תערובת לחה ויציבה שאפשר ליצור ממנה כדורים (אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים כף או שתיים של מים). מכסים ומניחים במקרר לחצי שעה, להתייצבות (לא חובה, אבל מומלץ).
- מוסיפים לתערובת את אבקת הסודה ומערבבים היטב (הסודה, שמעניקה לפלאפל אווריריות, מתחילה לפעול מיד - ולכן חשוב להוסיף אותה ממש לפני הטיגון).
- מחממים בסיר קטן שמן לטיגון עמוק. מרטיבים את כפות הידיים, יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ ומשטחים אותם מעט. מטגנים את הפלאפל 3-2 דקות, עד להשחמה, ומעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר (מומלץ לטגן במקביל 9 כדורים לכל היותר, תלוי בקוטר הסיר).
- עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"
_________________________________________________________________________
ויש תוספת מושלמת לפלאפל: צ'יפס מתנפח כמו של פעם. לחצו על התמונה