קר ונמהר: שלושה סלטי קינואה צוננים ומהירים לימי הקיץ החמים

הקינואה מצליחה להיות אוורירית ומשביעה במקביל, מה שהופך אותה למושלמת לקיץ. אז תנו לה לככב בסלטים שהם ארוחה – עם אפונה ופטריות, כרוב או גבינה

Xnet

|

15.07.18 | 11:02

סלט קינואה קר עם אפונה ופטריות מוקפצות (צילום: מירי צדוק)
סלט קינואה קר עם אפונה ופטריות מוקפצות (צילום: מירי צדוק)

סלט קינואה קר עם אפונה ופטריות מוקפצות / מירי צדוק

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 1 כוס קינואה
  • 1/2 1 כוסות מים רותחים
  • 1/2 חבילה (300 גרם) אפונה עדינה מוקפאת
  • 1 סלסילה פטריות שמפיניון, פרוסות דק
  • 2 כפות רוטב סויה
  • מעט שמן זית
  • מעט עירית קצוצה
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

 >> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

  1. שוטפים היטב את הקינואה ומסננים היטב (השטיפה מוציאה מהקינואה את המרירות). שמים בסיר, מוסיפים את המים הרותחים ומביאים שוב לרתיחה. מכסים, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 13 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור כ- 15 דקות.
  2. בינתיים מבשלים את האפונה הקפואה לפי הוראות יצרן עם מעט מלח. מסננים.
  3. מעבירים את הקינואה למגש ומשטחים אותה, כדי שתתקרר מהר.
  4. שמים במחבת את רוטב הסויה וכפית שמן זית ומחממים על אש גבוהה. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים עד שהן מתרככות מעט.
  5. שמים בקערה את הקינואה, האפונה והפטריות, מוסיפים עירית, מעט שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים.

 

  • עוד מתכונים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"

 

 

סלט קינואה קר עם מלפפונים, גבינת

ברינזה ושקדים קלויים / נעמה רן, "לאשה"

 

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 1/2 כוס (60 גרם) שבבי שקדים
  • 3/4 כוס קינואה אדומה
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 מלפפונים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס בצל ירוק פרוס דק
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/4 כוס אורגנו טרי קצוץ
  • 1/4 כוס (35 גרם) חמוציות מיובשות קצוצות
  • 1/2 כוס גבינת ברינזה מפוררת (או גבינת פטה, או בולגרית)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מפזרים את השקדים בתבנית וקולים אותם קצרות, רק עד
  2. הזהבה. מוציאים ומצננים.
  3. מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את הקינואה 15-12 דקות (כמו שמבשלים פסטה), עד שהיא מתרככת ומסתלסל ממנה קצה לבנבן. מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים את השמן, מלח
  4. ופלפל ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר.
  5. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הגבינה, ומערבבים היטב. מוסיפים את הגבינה ומערבבים בעדינות. מגישים. 

 

 

סלט קינואה עם כרוב ונענע / אינס שילת ינאי

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 1 כוס קינואה
  • 1 כוס כרוב אדום, חתוך לרצועות דקות
  • 1 כוס כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
  • 1/2 כוס עלי נענע קצוצים
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 2 בצלים ירוקים, קצוצים
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 1/2 כוס חמוציות

 

לרוטב

  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 3 כפות סילאן
  • 1 כף עלי טימין, ללא הגבעולים
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. שמים את הקינואה בסיר קטן ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מכסים ומבשלים 20 דקות על אש קטנה. מצננים.
  2. מעבירים את הקינואה לקערת הגשה, מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט ומערבבים.
  3. מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב ומוסיפים לקערת הסלט. מערבבים ומגישים.

 

_______________________________________________________

 

ויש גם 5 מתכונים מעולים לסלט פסטה קר - לחצו על התמונה

 

  (צילום: דן לב)

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג