עוגיות שוקולד חלב
ואגוזי לוז עם סוכר חום

דור משה החליט שלא רק לשוקולד מריר מגיע להתארח במאפים – ויחד עם כמות נדיבה של אגוזים וקונטרה של מלח התקבלו עוגיות שקשה להפסיק לאכול

דור משה

|

12.07.18 | 21:24

עוגיות שוקולד חלב ואגוזי לוז (צילום: דור משה)
עוגיות שוקולד חלב ואגוזי לוז (צילום: דור משה)

מרכיבים

40-25 עוגיות, תלוי בגודלן

 

  • 1 כוס (150 גרם) אגוזי לוז
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
  • 1 כוס דחוסה קלות (200 גרם) סוכר חום כהה
  • 2 ביצים בגודל L
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות + 2 כפות (315 גרם) קמח לבן
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • 250 גרם שוקולד חלב, קצוץ גס
  • אפשרות לקישוט: חופן אגוזי לוז, קצוצים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מפזרים את האגוזים בתבנית בינונית וקולים 12-10 דקות, עד שהם משחימים מעט ומפיצים ריח נעים. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל. מצננים וקוצצים גס.
  2. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקסר את החמאה ושני סוגי הסוכר ומעבדים כמה דקות במהירות בינונית, עד לקבלת קרם תפוח.
  3. מוסיפים ביצה ואת הווניל, ולאחר שהם נטמעים בקרם מוסיפים את הביצה השנייה ומעבדים עוד כמה שניות. מעבירים את המיקסר למהירות נמוכה, מוסיפים את הקמח, המלח ואבקת הסודה לשתייה ומעבדים רק עד שהקמח נטמע לחלוטין בבצק. עוצרים.
  4. מוסיפים את שברי האגוזים ואת השוקולד ומערבבים בכף עד שהם נטמעים בבצק באופן אחיד.
  5. בעזרת הידיים או כף גלידה קטנה יוצרים מהבצק כדורים ומניחים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה – חשוב לשמור על מרווחים גדולים ביניהם, כי העוגיות יתפשטו באפייה. אם רוצים, מפזרים על כל עוגייה מעט אגוזי לוז קצוצים.
  6. אופים את עוגיות השוקולד כ-12 דקות, עד ששוליהן מתייצבים ומזהיבים, אבל מרכזן עדיין רך מאוד.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג