זו פשטידה או חביתה? לא משנה! העיקר שזה טעים – ומוכן במהירות
הטמפרטורות נוסקות, הילדים בחופש – ולמי יש כוח לבשל. לאסנת לסטר יש פתרון: שתי חביתות משודרגות שמכינים בצ'יק ממה שיש בבית

חביתה/פשטידה עם ירקות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
בימי הקיץ החמים כולנו מחפשים פתרונות מהירים וטעימים לארוחה. שתי הפשטידות/חביתות משודרגות שלפניכם עונות על הדרישות האלה, וגם אפשר להכין אותן עם ילדים. הכי קל, הכי מהיר והכי טעים.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
חביתה/פשטידה עם ירקות
הירקות שמופיעים במתכון הם רק הצעה – אפשר ורצוי להשתמש במה שיש בבית, או לקנות מה שמתחשק.
מרכיבים
מחבת גדולה
- שמן זית לטיגון
- 1 בצל גדול, פרוס
- 1 קישוא, פרוס
- 1/2 חציל, פרוס
- 1 תפוח אדמה, מבושל ופרוס
- 2 עגבניות, פרוסות
- 1 פלפל אדום, פרוס
- 5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
- חופן פטרוזיליה, קצוצה
- חופן כוסברה, קצוצה
לבלילת הביצים
- 5-3 ביצים, טרופות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 כפית צ'ילי גרוס
- אפשרות: 1 כף אבקת מרק בצל
אופן ההכנה
- מחממים במחבת שמן זית ומטגנים לחוד את הבצל, הקישוא והחציל עד שהם מתרככים. (כדאי להכין כמות גדולה ולשמור במקרר לשימוש בימים הבאים).
- מערבבים היטב את כל מרכיבי בלילת הביצים.
- יוצקים 1/4 כוס שמן זית למחבת גדולה מסדרים את הירקות במחבת בשכבות, תוך שיוצקים מבלילת הביצים בין שכבה לשכבה.
- מחממים את המחבת על אש גבוהה כשהשמן מתחיל לרתוח מעבירים לאש נמוכה, מכסים ומטגנים עד שהחביתה/פשטידה מתייצבת. אם רוצים, הופכים את החביתה ומטגנים אותה מעט גם מצדה השני, כדי שגם הוא ישחים.
- גיוון: אם משתמשים במחבת עם ידיות מתכת אפשר לפזר על החביתה/פשטידה גבינה צהובה מגוררת ולהקרים אותה בתנור.
חביתה אפויה מירקות קפואים
גם ירקות קפואים הם בסיס מצוין למאפה מהיר, טעים וצבעוני. היתרון: הם יכולים לחכות בסבלנות במקפיא ולהישלף כשצריך להכין משהו במהירות.

חביתה אפויה מירקות קפואים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
מרכיבים
תבנית בגודל 20X30 ס"מ
- שמן זית
- 800 גרם ירקות קפואים (אפשר ורצוי לערבב כמה סוגים)
- 5 ביצים, טרופות
- 1 כף חרדל
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- אפשרות: 1 כף אבקת מרק פטריות
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בשמן זית.
- חולטים את הירקות הקפואים במים רותחים במשך דקה. מסננים.
- מוסיפים לירקות את שאר המרכיבים, מערבבים ומעבירים לתבנית. אופים 50-40 דקות, עד להזהבה קלה.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע
_________________________________________________________________________
ויש עוד מתכונים לחביתות מיוחדות - וגם טיפים איך להפוך אותן לתפוחות במיוחד. לחצו על התמונה