זו פשטידה או חביתה? לא משנה! העיקר שזה טעים – ומוכן במהירות

הטמפרטורות נוסקות, הילדים בחופש – ולמי יש כוח לבשל. לאסנת לסטר יש פתרון: שתי חביתות משודרגות שמכינים בצ'יק ממה שיש בבית

אסנת לסטרפורסם: 11.07.18 21:12
חביתה/פשטידה עם ירקות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
חביתה/פשטידה עם ירקות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
בימי הקיץ החמים כולנו מחפשים פתרונות מהירים וטעימים לארוחה. שתי הפשטידות/חביתות משודרגות שלפניכם עונות על הדרישות האלה, וגם אפשר להכין אותן עם ילדים. הכי קל, הכי מהיר והכי טעים.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

חביתה/פשטידה עם ירקות

הירקות שמופיעים במתכון הם רק הצעה – אפשר ורצוי להשתמש במה שיש בבית, או לקנות מה שמתחשק.

 

מרכיבים

מחבת גדולה

 

  • שמן זית לטיגון
  • 1 בצל גדול, פרוס
  • 1 קישוא, פרוס
  • 1/2 חציל, פרוס
  • 1 תפוח אדמה, מבושל ופרוס
  • 2 עגבניות, פרוסות
  • 1 פלפל אדום, פרוס
  • 5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • חופן פטרוזיליה, קצוצה
  • חופן כוסברה, קצוצה

 

לבלילת הביצים

  • 5-3 ביצים, טרופות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • אפשרות: 1 כף אבקת מרק בצל

 

אופן ההכנה

  1. מחממים במחבת שמן זית ומטגנים לחוד את הבצל, הקישוא והחציל עד שהם מתרככים. (כדאי להכין כמות גדולה ולשמור במקרר לשימוש בימים הבאים).
  2. מערבבים היטב את כל מרכיבי בלילת הביצים.
  3. יוצקים 1/4 כוס שמן זית למחבת גדולה מסדרים את הירקות במחבת בשכבות, תוך שיוצקים מבלילת הביצים בין שכבה לשכבה.
  4. מחממים את המחבת על אש גבוהה כשהשמן מתחיל לרתוח מעבירים לאש נמוכה, מכסים ומטגנים עד שהחביתה/פשטידה מתייצבת. אם רוצים, הופכים את החביתה ומטגנים אותה מעט גם מצדה השני, כדי שגם הוא ישחים.

 

  • גיוון: אם משתמשים במחבת עם ידיות מתכת אפשר לפזר על החביתה/פשטידה גבינה צהובה מגוררת ולהקרים אותה בתנור.

 

 

חביתה אפויה מירקות קפואים

גם ירקות קפואים הם בסיס מצוין למאפה מהיר, טעים וצבעוני. היתרון: הם יכולים לחכות בסבלנות במקפיא ולהישלף כשצריך להכין משהו במהירות.

 

חביתה אפויה מירקות קפואים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    חביתה אפויה מירקות קפואים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים

    תבנית בגודל 20X30 ס"מ

     

    • שמן זית
    • 800 גרם ירקות קפואים (אפשר ורצוי לערבב כמה סוגים)
    • 5 ביצים, טרופות
    • 1 כף חרדל
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • אפשרות: 1 כף אבקת מרק פטריות

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בשמן זית.
    2. חולטים את הירקות הקפואים במים רותחים במשך דקה. מסננים.
    3. מוסיפים לירקות את שאר המרכיבים, מערבבים ומעבירים לתבנית. אופים 50-40 דקות, עד להזהבה קלה.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

    _________________________________________________________________________

     

    ויש עוד מתכונים לחביתות מיוחדות - וגם טיפים איך להפוך אותן לתפוחות במיוחד. לחצו על התמונה

     

      (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)