זריקות לטשטוש קמטים: חודש
זריקות בוטוליניום טוקסין משתקות באופן זמני את השרירים האחראיים על קמטי ההבעה וכך מטשטשות את הקמטים. "החומר מתחיל לעבוד בדרך כלל יומיים אחרי הטיפול, ומגיע לשיא האפקט כעשרה ימים אחרי הטיפול", מסביר ד"ר דן ויינברג מרשת מרפאות פרופורציה. "נהוג להזמין את המטופלת לביקור נוסף כשבועיים לאחר הטיפול הראשון, כדי לבחון את התוצאה ולהוסיף חומר במידת הצורך. לכן, אם יש אירוע באופק, אני ממליץ להגיע לטיפול הראשון כחודש לפני המועד, כך שהטיפול השני יתבצע כשבועיים לפניו".
סכנות אפשריות: "המחט דקה מאוד, בדרך כלל אין שטפי דם, ואם יש - אפשר להסתיר אותם במייק־אפ", מסביר ד"ר אברי רווה, מומחה לכירורגיה פלסטית ובעלים של קליניקה לטיפולי אסתטיקה. "עלולות לקרות תקלות, כמו צניחה של עפעף או גבות מורמות מדי, עקב זליגה של החומר למקומות לא מתוכננים. את הגבות אפשר לסדר, גם א־סימטריה אפשר לתקן, אבל נגד עפעף שצנח אין מה לעשות. ברוב המקרים אחרי שלושה שבועות השפעתו של החומר מתפוגגת באזורים שאליהם הוא דלף בטעות, וזה מסתדר".
זריקות מילוי: חמישה שבועות
זריקות של חומצה היאלורונית משמשות בדרך כלל להוספת נפח באזורים שונים בפנים. כאן מדובר למעשה ב"פיסול פנים" המצריך פגישה מקדימה לצורך תכנון הטיפול ותיאום ציפיות: "בפגישת הייעוץ אני יושב עם הלקוחה, שואל אותה מה מפריע לה ומה היא רוצה להשיג מהטיפול", מסביר ד"ר רווה. "אם מדובר בטיפול קטן, כמו מילוי שפתיים, אפשר לבצע אותו כבר באותו מפגש.
לטיפול גדול יותר צריך לפעמים כמה מפגשים. ההשפעה של החומר היא מיידית, אבל לפעמים יש שטפי דם, נפיחות ובצקת. אצל חלק מהנשים זה מחלים מהר, ואצל חלקן זה יכול להימשך שבוע ויותר, בייחוד אם בעבר הזריקו להן סיליקון לאותו אזור. אני תמיד מעדיף לקחת מקדם ביטחון של חודש ושבוע לפחות בין הטיפול האחרון ובין מועד האירוע".
סכנות אפשריות: זיהום, דימום ונפיחות מקומית. אם התוצאה אינה לשביעות רצונך, אפשר להזריק חומר בשם היאלורונידאז המפרק את החומצה ומבטל את השפעתה.
טיפול פנים: חודש עד ארבעה חודשים
"כדי להביא את העור למצבו המיטבי צריך להגיע לקוסמטיקאית לפחות חודש לפני האירוע", אומרת אורנה ובר, יו"ר ארגון הקוסמטיקאיות בישראל. "ככל שיעמוד לרשותנו זמן רב יותר, כך נוכל להגיע לתוצאה טובה יותר. זה תלוי כמובן גם בגיל ובמצב העור. ככל שסימני הגיל ניכרים בעור, כך תידרש הכנה מוקדמת יותר - אפילו ארבעה חודשים לפני האירוע".
מירב בן יקר, קוסמטיקאית ומנהלת מחלקת ההדרכה בחברת HL, מוסיפה: "המטרות של טיפול יופי לקראת אירוע הן שיפור מרקם העור, חיוניות וזוהר. עור יבש, מקומט ועמום יזדקק לטיפול התחדשות, ואילו עור שמן עם קומודונים (ראשים שחורים) יזדקק לניקוי עמוק. את הטיפולים האלה כדאי לעשות כמה שבועות לפני האירוע, ויומיים לפני האירוע עצמו כדאי להגיע לטיפול יופי לשכבת העור העליונה. האיפור ייראה טוב יותר על עור חלק שהוסרו ממנו תאים מתים".
סכנות אפשריות: "כדי למנוע רגישויות, קילופים, אדמומיות ותגובות לא רצויות, אני ממליצה להימנע מפילינגים חזקים, חומצות והסרת שיער מהפנים סמוך לאירוע", ממליצה ובר. "חשוב לגשת לאשת מקצוע שאת מכירה", מוסיפה בן יקר. "קוסמטיקאית שיודעת איך העור שלך מגיב, תצמצם את הסיכון לתגובות אלרגיות".
שיזוף בהתזה: יומיים
"שיזוף בהתזה נראה במיטבו יומיים לאחר הטיפול", מספרת שרון שלזינגר, קוסמטיקאית ובעלת מכון יופי המציע גם שיזוף בהתזה, "אבל אם מדובר באישה שמעולם לא התנסתה בשיזוף בהתזה, אני ממליצה לה להגיע לטיפול ניסיון כדי לוודא שהיא אוהבת את התוצאה, כי אחרי שמתיזים אי־אפשר להסיר את הצבע. כדאי לבצע את הניסיון לפחות שבועיים לפני הטיפול הסופי".
סכנות אפשריות: "אני עוסקת בתחום כבר 15 שנה ומעולם לא נתקלתי באלרגיות או רגישויות, אבל אם יש נטייה לאלרגיות, כדאי כמובן לעשות ניסיון על אזור קטן וחבוי בגוף".
תספורת וצבע: שבוע-שבועיים
"נשים נוטות להאריך את השיער לקראת אירוע, במיוחד כשהן הכלות, והשיער מגיע למצב קטסטרופלי", גורס עדין בר, מעצב שיער למותג שוורצקופף פרופשיונל. "אני ממליץ לשמור על שגרת טיפוח ולהוריד קצוות כל ארבעה חודשים. זה שומר על בריאות השיער וגם על האורך שלו, ואת הרענון האחרון אפשר לעשות שלושה־ארבעה חודשים לפני האירוע. את התספורת אני ממליץ לבצע כשבועיים לפני האירוע, כדי שהשיער יעבור חפיפות, יגדל קצת, והלקוחה תתרגל. צבע וגוונים הייתי ממליץ לעשות עד שבוע לפני האירוע, כדי שהשיער יעבור כמה חפיפות והצבע יתייצב. החלקה כדאי לעשות כשבועיים לפני האירוע".
סכנות אפשריות: "לעתים נדירות יש רגישות לאמוניה או ל־PPD (מרכיב הקיים בחלק מצבעי השיער), ולכן לא הייתי ממליץ לצבוע בפעם הראשונה בסמוך לאירוע. כמו כן, כדאי להימנע משימוש יומיומי במחליק קראמי, היות שהוא הורס את השיער, להימנע מכניסה לבריכה עם גוונים בשיער כי הם עלולים לקבל גוון ירקרק, וכן להימנע משינויים דרסטיים לקראת אירוע חשוב – בטקסטורה, באורך ובצבע".
איפור קבוע: לפחות חודשיים
המגמה העדכנית בתחום האיפור הקבוע היא הדגשה עדינה של תווי הפנים, כך שהמראה המתקבל מדגיש ומשפר את הקיים. "זה פתרון מדהים כי זה חוסך את הצורך להתאפר, האיפור לא נמרח ותווי הפנים נראים מודגשים", מסבירה יפית רפאל, מנכ"לית מרכזי "רונית רפאל – מדע היופי". "לפני הטיפול מתקיימת פגישת ייעוץ שבה מחליטים על התוצאה הרצויה, וכן מבצעים הדמיה של התוצאה באמצעות איפור רגיל. את הטיפול עצמו כדאי לבצע כחודשיים לפני האירוע, כי ברוב המקרים נדרשים טיפול או שניים נוספים. בין טיפול לטיפול צריך לחכות שבועיים, שבמהלכם הצבע מתקלף ומתבהר. כדאי להתחיל חודשיים ואפילו שלושה חודשים לפני האירוע כדי שיהיה זמן לתיקונים אם צריך".
סכנות אפשריות: "לעתים יש נפיחות או אדמומיות באזור המטופל, ולכן לא כדאי לבצע את הטיפול בסמוך לאירוע. קורה גם שמגיעות אלינו נשים עם תוצאות לא מוצלחות, ומבקשות שנתקן. תיקון לוקח יותר זמן, לפחות ארבעה חודשים, ולפעמים אפילו נדרשת הסרה של הצבע בלייזר. זה תלוי בבעיה הספציפית".
עיצוב גבות: יומיים עד שנה
"אם את שומרת על שגרה של עיצוב גבות, את יכולה להגיע יומיים לפני האירוע ואת מסודרת", אומרת נירית ברון, מעצבת גבות מנווה־מונוסון. "אם הגבה מלאה ואת רוצה לשנות ולשפר את הצורה, אפשר בחודשיים־שלושה להגיע לתוצאה יפה. לעומת זאת, כשמדובר בגבות שמרטו וכיסחו אותן במשך שנים רבות, במיוחד בגיל מבוגר, זה יכול לקחת אפילו שנה עד שהן יצמחו ויתמלאו מחדש. לפעמים הן לא צומחות והפתרון במקרים כאלה הוא איפור".
סכנות אפשריות: "מעט מאוד. לפעמים חוט מוציא פצעים ולפעמים שעווה גורמת רגישות, זה מאוד תלוי בעור, ולכן אני תמיד ממליצה לא לעשות דברים בפעם הראשונה בסמוך לאירוע".
הלבנת שיניים: שלושה שבועות
"לפני שמבצעים הלבנת שיניים מתקיימת פגישת ייעוץ שבמהלכה הרופא בודק את השיניים, מוודא שאפשר להבהיר אותן וממליץ על שיטה מתאימה", מסבירה איריס מנצר, שיננית R.D.A. "השיטות הנפוצות היום הן הלבנה בקליניקה באמצעות ג'ל של מי חמצן ואור שמפעיל אותו, או הלבנה בבית באמצעות סד מותאם אישית ומזרקים של ג'ל בריכוז נמוך יותר. להלבנה בקליניקה נדרשות בדרך־כלל שתי פגישות, וביניהן כדאי לחכות עשרה ימים עד שבועיים. הלבנה בבית אורכת כשלושה שבועות, ואפשר גם לשלב בין שתי השיטות".
סכנות אפשריות: "נדיר מאוד שיש אלרגיה לחומר. ייתכנו כוויות במהלך העבודה בקליניקה, כשהחומר זולג לחניכיים, ואז נוצרת רגישות שחולפת אחרי יומיים לכל היותר".
הסרת שיער בלייזר: כשנתיים
"כשמסירים שיער בלייזר או ב־IPL, הקרן משפיעה רק על שערות שנמצאות במחזור הצמיחה בשלב שבו הן מחוברות לשורש", מסבירה לנה פרוציטנסקי, מנהלת ההדרכה בחברת מדיקל נובה. "בכל טיפול רק 10 אחוזים מהשערות נמצאות בשלב הזה, ולכן נדרשים בדרך כלל 12-10 טיפולים כדי להגיע לתוצאה מיטבית. בין טיפול לטיפול ממתינים בין חודש וחצי לחודשיים, ולכן כדי להגיע לתוצאה הסופית צריך להגיע כשנה וחצי־שנתיים לפני המועד הרצוי".
סכנות אפשריות: "זה תלוי בטכנולוגיה, וכדאי לברר על כך מראש. ייתכנו כוויות, גרד או אדמומיות, במיוחד כשמדובר בעור כהה – וזה עובר תוך שבועיים־שלושה. אם נוצרת פיגמנטציה, היא תחלוף בתוך כחצי שנה".