פשוט אבל עשיר: תבשיל
עוף עם ערמונים וסילאן

לא צריך לעבוד קשה כדי לקבל מנה עיקרית עם טעמים עמוקים: מקדישים כמה דקות להכנות, ולכל השאר הסיר כבר דואג בעצמו

אפרת סיאצ'יפורסם: 09.07.18 21:40
עוף עם ערמונים וסילאן (צילום: אפרת סיאצ'י)
עוף עם ערמונים וסילאן (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

5-6 מנות

 

  • 2-1 כפות שמן
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • 10-8 שוקי או ירכי עוף
  • 300 גרם ערמונים קלופים מוכנים לאכילה
  • 1/2 2 כוסות מים רותחים
  • 3 כפות סילאן
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר גדול על אש גבוהה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה.
  2. מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים כדקה מכל צד. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
  3. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים כשעה וחצי. מערבבים בכל 20 דקות.

 

ואפשר גם להכין בתנור

חותכים את הבצל גס ולאחר שמטגנים אותו, את השום ואת העוף מעבירים אותם לתבנית. מוסיפים את שאר המרכיבים (משתמשים ב-1/2 כוס מים בלבד) וצולים ב-180 מעלות במשך כשעה וחצי. מדי פעם בודקים, ואם כבר אין נוזלים בתבנית מוסיפים מעט מים.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...