
לשימוש בכתבה בלבד אוכל עוף עם ערמונים
(עוף עם ערמונים וסילאן)
מרכיבים
5-6 מנות
- 2-1 כפות שמן
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 3 שיני שום, פרוסות
- 10-8 שוקי או ירכי עוף
- 300 גרם ערמונים קלופים מוכנים לאכילה
- 1/2 2 כוסות מים רותחים
- 3 כפות סילאן
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר גדול על אש גבוהה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה.
- מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים כדקה מכל צד. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים כשעה וחצי. מערבבים בכל 20 דקות.
ואפשר גם להכין בתנור
חותכים את הבצל גס ולאחר שמטגנים אותו, את השום ואת העוף מעבירים אותם לתבנית. מוסיפים את שאר המרכיבים (משתמשים ב-1/2 כוס מים בלבד) וצולים ב-180 מעלות במשך כשעה וחצי. מדי פעם בודקים, ואם כבר אין נוזלים בתבנית מוסיפים מעט מים.
- עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"