קלאסיקה עם טוויסט: ריבועי עוגת היער השחור

נצלו את שפע הדובדבנים כדי להכין גרסה מודרנית וקלה לעוגת השכבות המיתולוגית והמפוארת. מכירים מישהו שלא ישמח לקחת ממנה ריבוע?

ריבועי היער השחור  (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
ריבועי היער השחור (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

 

המרכיבים

(כ־24 יחידות)

 

לעוגה

  • 5 ביצים, בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1/4 כוס (35 גרם) קמח תופח
  • 1/4 כוס (35 גרם) אבקת קקאו
  • 100 גרם חמאה, מומסת

 

לדובדבנים

  • 450 גרם דובדבנים טריים או קפואים, מגולענים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף מים
  • 2 כפות ליקר אמרטו

 

להרכבת העוגה

  • 1 כף אבקה להכנת שוקו
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) מים חמים
  • אפשרות: 2 כפות ויסקי או שרי ברנדי
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה, קרה
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 50 גרם שוקולד מריר, מגורר

 

ההכנה

1. העוגה: מחממים את התנור ל־180 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בגודל של כ־40X35 ס"מ בניירות אפייה ומשמנים אותם במעט חמאה.

2. שמים בקערת המערבל את הביצים ומקציפים אותן במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה. עוצרים.

3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח עם אבקת הקקאו. מוסיפים לקערת המערבל ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים גם את החמאה ומקפלים.

4. יוצקים את הבלילה לתבניות ומיישרים. אופים כ־15 דקות, עד שהעוגות יציבות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא יבש. מכבים את התנור, פותחים מעט את דלתו ומניחים לעוגות להתקרר בתוכו כ־10 דקות. מוציאים, מצננים לטמפרטורת החדר ומניחים לעוגות להתייצב עד שהדובדבנים מוכנים.

5. הדובדבנים: שמים בסיר קטן את הסוכר, מיץ הלימון, המים והליקר ומחממים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הדובדבנים ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהכיריים, מעבירים לקערה ומאחסנים במקרר לצינון מלא.

6. ההרכבה: ממסים את האבקה להכנת השוקו במים החמים ומצננים. מוסיפים את הוויסקי (אם רוצים) ומערבבים.

7. מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת יציבה.

8. פורשים על משטח העבודה 2 ניירות אפייה והופכים עליהם את העוגות. מסירים את נייר האפייה מתחתית העוגות וחוצים כל אחת לשניים, כך שיתקבלו ארבע עוגות בגודל כ־35X20 ס"מ.

9. מניחים את אחת ממחציות העוגה בתבנית או כלי מתאימים. מברישים בשוקו, מורחים 1/4 מכמות הקצפת ומפזרים 1/4 מכמות הדובדבנים. יוצרים כך 3 שכבות נוספות: עוגה, שוקו, קצפת ודובדבנים. בשכבה העליונה מפזרים על הקצפת את השוקולד המגורר ומניחים 24 דובדבנים ב־3 שורות ישרות (לטובת חיתוך נאה של העוגה). מכסים ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות.

10. ההגשה: פורסים את העוגה ל־24 מלבנים ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כ־50 דקות
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: בכלי אטום, עד 5 ימים במקרר או עד 3 שבועות במקפיא

 

| קלי מגר | צילום: יוסי סליס | סגנון: נטשה חיימוביץ'

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד