מגישים את הקיץ: שלושה סלטים שיוסיפו לשולחן המון צבע וטעם

העגבניות אדומות עכשיו, המלונים כתומים והקישואים ירוקים – זה הזמן להפוך את כל היופי הזה לסלטים שעושים שמח בעיניים וגם בפה

סלט מלון עם ברזאולה צלויה (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
סלט מלון עם ברזאולה צלויה (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

סלט מלון עם ברזאולה צלויה / אלומה בליליוס

קלאסיקה איטלקית בגרסה ישראלית. במקור, האיטלקים מלפפים פרושוטו סביב פרוסות של מלון, אבל אנחנו נשתמש בפרוסות של נקניק דומה וכשר – ברזאולה. כשצולים אותן, הן הופכות פריכות ועזות טעם, שילוב מצוין עם המתיקות של המלון.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 120 גרם פרוסות ברזאולה
  • ‭1/2‬ מלון גדול, קלוף וחתוך לקוביות בגודל 4 ס"מ
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה (ללא הגבעולים)
  • 1 כוס עלי נענע (ללא הגבעולים)
  • ‭ 1/4‬ כוס גבעולי בצל ירוק (ללא השורש), פרוסים לטבעות
  • 1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס לטבעות דקות
  • ‭1/3‬ כוס שמן זית איכותי
  • מיץ מ-2 ליים או 1 לימון גדול
  • ‭4-3‬ כפיות דבש
  • ‭1/2‬ כפית מלח ים אטלנטי או מלח גס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-‭200‬ מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מניחים את פרוסות הנקניק בתבנית וצולים ‭ 10‬דקות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים.
  3. שמים בקערה את כל שאר מרכיבי הסלט ומערבבים. מפוררים את פרוסות הנקניק הצוננות על הסלט ומגישים.

 

סלט שעועית לבנה עם עגבניות צלויות / יעל גרטי

הסלט המיוחד הזה נמצא במיטבו כשהוא חם, אבל אפשר להגישו גם פושר או קר. את השעועית והעגבניות אפשר להכין מראש ולשמור במקרר. מרכיבים את הסלט לפני ההגשה.

 

סלט שעועית לבנה עם עגבניות צלויות (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)
    סלט שעועית לבנה עם עגבניות צלויות(צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 700 גרם עגבניות שרי תמר (או שרי רגילות)
    • ‭3-2‬ כפות שמן זית
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • 1 כפית שטוחה סוכר
    • ‭1/2‬ שקית (400 גרם) שעועית לבנה מוקפאת
    • 1 כפית שמן זית
    • ‭1/2‬ צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
    • ‭1/2‬ צרור כוסברה, קצוץ דק (או תוספת פטרוזיליה)
    • אפשרות: מיץ לימון לפי הטעם

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
    2. חוצים את העגבניות לאורכן ומניחים בתבנית, כך שהצד החתוך פונה כלפי מעלה. מזלפים את שמן הזית ובוזקים מלח, פלפל ואת הסוכר.
    3. צולים ‭35-30‬ דקות, עד שמופיעים סימני צריבה על העגבניות (מומלץ לסובב את התבנית באמצע האפייה).‬
    4. בינתיים, מבשלים את השעועית בהתאם להוראות היצרן ומסננים.
    5. מחממים בסיר כפית שמן זית, מוסיפים את השעועית, מערבבים היטב ומסירים מהכיריים. מעבירים את השעועית לקערת הגשה.
    6. מוסיפים לקערה את העגבניות ואת עשבי התיבול ומערבבים.
    7. אם רוצים, מוסיפים מיץ לימון. מגישים.

     

     

    סלט קישואים ואגוזים / מיכל לוי-אלחלל

     

    סלט קישואים ואגוזים (צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')
      סלט קישואים ואגוזים(צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')

       

      מרכיבים

      8 מנות

       

      • 8 קישואים ירוקים, חתוכים לאורכם לפרוסות דקיקות (רצוי בקולפן)
      • 8 קישואים צהובים, חתוכים לאורכם לפרוסות דקיקות (רצוי בקולפן)
      • 2 כוסות (200 גרם) אגוזי קשיו קצוצים
      • 1 כוס (100 גרם) שקדים קצוצים

       

      לרוטב

      • כ-1/2 כוס (100 מ"ל) שמן קנולה
      • עלים מ‭1-‬ גבעול מרווה טרי
      • 2 כפות (30 מ"ל) חומץ בן יין אדום
      • 1 כף סילאן
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. הרוטב: יוצקים את השמן לסיר קטן ומחממים. מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים אותם בשמן החם כחצי דקה. מסירים מהכיריים ומצננים לטמפרטורת החדר. מוציאים את עלי המרווה מהשמן (שומרים אותם בצד) ומעבירים את השמן לקערה קטנה. מוסיפים את החומץ, הסילאן, מלח ופלפל ומערבבים לרוטב אחיד.
      2. הסלט: שמים בקערת הגשה את שני סוגי הקישואים, האגוזים והשקדים ומערבבים קלות. מוסיפים את הרוטב, מערבבים שוב, מקשטים בעלי המרווה המטוגנים ומגישים מיד.

      _______________________________________________________

       

      ויש גם סלט כרוב מיוחד ברוטב אסייתי - לחצו על התמונה

       

        (צילום: מירב גביש)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מתכון מהיר
      כשר בשרי
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (0 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג