










"ההשראה שלי", אומרת מעצבת הפנים הלנה מור, "היא מהפופ ארט, שנות ה-60 וה-70, צבעים פלסטיים ומבריקים"; ביתה במודיעין מעיד עד כמה ההשראה הזו תוססת וגורפת. אחרי הכל, באיזה עוד בית עומד הפנתר הוורוד בגודל טבעי בפינת האוכל?
המשיכה שלה לצבע וליצירה החלה בנעוריה. "סרגתי, תפרתי, צבעתי ועיצבתי רהיטים", מספרת מור. "בגיל 15, בחופשה, ציירתי עם סבתא שטיח גדול וצבעוני על רצפת העץ שהייתה בביתנו". בשנות ה-90 עלתה לארץ ממינסק, בירת בלארוס, עם הוריה, סבתה ואחותה. המשפחה התיישבה בחיפה, וחדרה שלה, היא מספרת, היה החדר הכי מעוצב בבית. "הוספתי צבע אדום לרהיטי העץ. קנינו לחדר שתי מנורות רטרו אדומות מפלסטיק, ותפרתי עם סבתא כיסוי למיטה".
באוניברסיטת חיפה היא למדה היסטוריה כללית והוראה, ובמעונות הסטודנטים העולים הכירה את יורי, סטודנט למדעי המחשב וחשמל. כעבור שנה נישאו ולאחר שנתיים נולד בנם הבכור. בסיום התואר עברו לגור תקופה בירושלים, ולאחר מכן רכשו את ביתם הראשון בישוב נעלה, צפונית למודיעין. "שם צבעתי את המטבח בכחול", משחזרת מור, "הספות בסלון היו כתומות, וגם במקומות אחרים הוספתי אלמנטים של צבע". מור המשיכה ללימודי תואר שני במנהל עסקים, אבל חלמה על קריירה אחרת. "למדתי עם מנכ"לים וסמנכ"לים", היא נזכרת. "הם דיברו על המשך הקריירה, ואני רק רציתי להירשם לקורס בעיצוב פנים". לאחר לידת בנה השני מימשה את רצונה, ו"התחלתי לעסוק בעיצוב ולבנות סביבי עולם צבעוני".
"הרגשתי צורך לחדש. רציתי יותר צבע"
כעבור כמה שנים רכשו בני הזוג בית דו-משפחתי בשכונת מגינים, בחלקה המערבי של מודיעין, קרוב למרכז העיר. "המעבר למודיעין היה טבעי עבורנו", אומרת מור. "בית הספר של הילדים היה בעיר, את הקניות הינו עושים בה. רציתי שהילדים ילכו ברגל לבית הספר, לסרט, לבריכה, לרכבת". היום הגדול בן 21, והקטן בן תשע.


הבית משתרע על כ-210 מטרים רבועים, בחמישה מפלסים ומרתף. הוא עומד בפינת רחוב משולב ("רחוב הולנדי"), שבו בתים דו-משפחתיים זהים, בעלי גגות רעפים, המוקפים גדרות אבן ושערי ברזל. "הבית היה במצב גרוע", מספרת מור. היא עיצבה אותו מחדש, אך זה לא הספיק. כעבור שמונה שנים החליטה לעשות שיפוץ נוסף: "הרגשתי צורך לחדש. רציתי יותר צבע".
במבואה: ספה ורודה ומרילין מונרו
אל הבית מוביל שביל אבן. מצדו האחד חניה ומצדו השני צמחייה. דלת לבנה מכניסה את הבאים למבואה שבה ספה ורודה, שמרפררת לספת השפתיים המפורסמת של STUDIO 65, משנות ה-70. על הקיר תמונה של מרילין מונרו, ועל הרצפה אריחי בטון - צורות גיאומטריות בשחור-לבן, מונחות בצורה אקראית.


במפלס המבואה נמצא חדר העבודה של מור, שבמרכזו שולחן ומעליו שלוש מנורות לבנות. על שידה מונחים ספרי עיצוב וסכמות צבעים. הקיר מעוטר בטפט עם הדפס של איורי פנים. שירותי האורחים במפלס זה עוצבו בשחור ולבן.
במטבח: לא רק ארונות, גם אקווריום
בקומה הראשונה החללים הציבוריים: סלון, מטבח, פינת אוכל ויציאה לחצר. בסלון ספת "בועות" מרשת סגולה, של המותג הצרפתי "רוש-בבואה", ומעליה ציור של אליק אירוביץ'. מול הספה שתי כורסאות כסופות עם רגלי מתכת. במרכז - שולחן צהוב ופוף מונחים על שטיח. צמודה לקיר ספרייה נמוכה מיחידות מדפים לבנות וכתומות, ובהם אוסף של פסלי ראשים, "מארצות שבהן טיילנו", מספרת מור, "מיפן, מברזיל, מנורבגיה".

המטבח ממוקם מול הסלון ובנוי בצורת האות ח'. הוא רוצף באריחים מעוטרים בפרחים בשחור-לבן, ומעל משטח העבודה והארונות התחתונים הסגולים תלתה אקווריום ממוסגר. למה אקווריום? "לא הייתי צריכה עוד ארונות במטבח", אומרת מור, "רציתי אקווריום, אהבה שיש לי מילדות. מצאתי מקום שמכין לפי מידות, ותליתי על הקיר". קיר הארונות הגבוהים, שבו משולב המקרר, מצויר כולו: "חיפשתי בבנק תמונות אינטרנטי דימויים שאהבתי, והרכבתי מהם קומפוזיציה. רומן (מ-kotart) תיקן מעט בפוטושופ, וריסס עם ספריי על המקרר ועל הארונות". הכיריים מוחבאים מאחורי קיר קצר באורך מטר, שמפריד בין המטבח לפינת האוכל.


שולחן האוכל המשפחתי עגול ולבן. הכיסאות רופדו בצהוב. מעל השולחן מנורת מתכת מכופפת בחיתוך לייזר. הקיר מאחור ורוד, ועליו הותקנו מדפי זכוכית לתצוגת אגרטלי קרמיקה. לצד השולחן, פסל של הפנתר הוורוד, שראתה בגלריה ''טאוס'' ונדלקה. "חיזרתי אחרי הפסל במשך שנתיים", מספרת מור, "הרגשתי שהוא חייב להיות בבית, והזמנתי אותו ביום הולדת".

בין הסלון לחדר האוכל פינה מוארת, שבמקור היתה מרפסת שפנתה לחצר. מור מילאה אותה בעציצים צבעוניים, והציבה בה פינת ישיבה קטנה, המורכבת מכורסה כתומה, מנורת וינטג' צהובה ושרפרף מחרוזים ואבנים שהביאה מברזיל ("לקחתי אותו אתי למטוס במקום מזוודה", היא מספרת). על מעמד ברזל מונח גם כובע אפריקאי, שזור חרוזים כתומים קטנים.
בחדר השינה: מיטה בכחול וחרדל
מהקומה השנייה עד המפלס הרביעי (בחצאי קומות) פרושים החדרים הפרטיים: פינת משפחה, חדרי הילדים וחדר רחצה במפלס משותף; יחידת ההורים נמצאת במפלס נפרד. בעליית הגג - חדר עבודה של יורי, שמשמש גם כחדר אורחים. חדר המשפחה מוקם לצד גרם המדרגות. הקיר המרכזי שלו כוסה בטפט תכול עם איורי בננות, שמור הביאה מארצות הברית. מולו ספה צהובה, ובגבה ספרייה לבנה בנויה.

בחדרו של הבן הצעיר קיר שעוטר בטפט עם הדפס של מפת העולם, וקיר נוסף שחופה באריחים פלסטיים תלת ממדיים, באפור כהה. עוד בחדר שידה ושולחן באפור וכתום, וכארון משמשים לוקרים באפור ואדום.

בחדר הרחצה של הילדים (באחת התמונות הגדולות בראש הכתבה) אריחים לבנים רבועים, ממוסגרים באריחים כחולים וכתומים. שתי שידות כתומות מחוברות ביניהן במדפים לבנים. על המדף העליון כיור כתום. "הילדים שלי חיים בתוך צבע", אומרת מור.

יחידת ההורים נמצאת במפלס נפרד. במרכז החדר מיטה שיוצרה בהזמנה מיוחדת, עם גב מרופד בשני צבעים: בצד אחד היא מרופדת בבד כחול, ולצידה שידה ומנורה תואמים. בצד השני היא מרופדת בבד חרדלי ולידה שידה ומנורה בגוון זהה. על הקיר תמונה שציירה מור, ושלוש מנורות נייר מיפן. ציור של קנדינסקי הודפס על הקיר ודלת הזכוכית שמובילה אל חדר הרחצה הצמוד. במרכז חדר הרחצה שידה עתיקה צבועה בצהוב, עליה כיור מונח ועל הקיר מעליה מראה ממוסגרת בוורוד.

חדר העבודה שבעליית הגג סולידי יותר, עם שולחן עבודה אפור מתחת לחלון רחב, ומולו ספה אפורה נפתחת. קיר ודלת זכוכית מצוירים, על פי ציור שמור אהבה, מסתירים מאחוריהם מקלחת ושירותים. על קיר אחר בחדר תלויות מטקות מצוירות. "בעלי חובב טניס", מספרת מור, "כשסיימתי את השיפוץ היה לו יום הולדת, נתתי לחברים מטקות וכל אחד צייר מה שרצה".

"לצבע יש משמעות"
איך אורחים מגיבים לבית? "הם אומרים שיש כאן אופטימיות, אהבה וכיף", עונה מור. "יש כאלה שאומרים שהם כנראה לא היו עושים בית עד כדי כך צבעוני, אך אחרי שראו את הבית הם רוצים להכניס צבע. הם מבינים שיש לצבע משמעות. חוץ מזה, אני מאמינה שאם רוצים לבטא אישיות בבית - צבע הוא המשאב הזול ביותר לעשות זאת. עלות פח של צבע לבן ועלות פח של צבע ורוד - זהה".



- קבלן: קובי זרביב
- מסגרות וצביעת מעקה: עופר אלון מסגריית אלון
- ציור על הקירות והמקרר: קוט-ארט ציורי קיר
- דלתות מטבח: מצבעת רמו
- נגרות: אנטון נפדוב
- תאורה: דורי קמחי, לוגו תאורה
- קרמיקה וכלים סניטריים: נגב קרמיקה, אחים לוי, אלוני, חזי בנק
- קיר זכוכית: ד"ר זכוכית
- זכוכית במטבח: Vadim Glass
- רהיטים: איי די דיזיין, אריק בן שמחון, פיטרו הכט, איקאה
- חפצי נוי: סטודיו קאהן, סאגה, מדפי מוגרבי, השטיח האדום
- וילונות: שלמה וילונות, טיראדור
- אמנות: גלריה פחות מאלף, Alik Irovich , Bazooka Joe , Elna&Gab, גלריית סאגה
- טפט: Walls Need Love
------------------------------------
דירה בארבעה צבעים בלבד? לחצו על התמונה לכתבה המלאה:
