בורקס בלי סרט: כך תכינו
בקלי קלות בורקס בשר ביתי

לא צריך מיומנות של סבתא טורקייה כדי להכין בורקס טעימים: מפשירים בצק עלים, מתקתקים במחבת מילוי – ומקבלים מאפים לוהטים בצ'יק צ'ק

אינס שילת ינאי

|

07.07.18 | 21:46

בורקס בשר בקלי קלות (צילום: אפיק גבאי)
בורקס בשר בקלי קלות (צילום: אפיק גבאי)

מרכיבים

כ-8 יחידות

 

  • 1 חבילה בצק עלים, מופשר לפי הוראות היצרן
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 600 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כפית בהרט
  • 1/2 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס (50 גרם) צנוברים או שקדים, קצוצים
  • לציפוי: ביצה טרופה, שומשום או קצח או מלח גס

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-4 דקות. מוסיפים את הבשר ומטגנים כ-5 דקות נוספות, תוך ערבוב והפרדת פירורי הבשר. מוסיפים את התבלינים, מטגנים 2 דקות נוספות ומסירים מהכיריים. מצננים.
  2. שופכים את הנוזלים שהצטברו במחבת, מוסיפים את הצנוברים ומערבבים.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  4. פורשים את בצק העלים על משטח העבודה ומרדדים מעט. חותכים לרצועות ברוחב 10 ס"מ.
  5. מניחים פס ממלית הבשר בסמוך לאחת מהצלעות הארוכות של אחד ממלבני הבצק. מגלגלים לגלילה ויוצרים ממנה צורת שבלול. יוצרים באותו אופן שבלולים נוספים משאר מלבני הבצק.
  6. מניחים את השבלולים בתבנית, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום. אופים 30-25 דקות, עד שהבורקס מזהיבים.

 

_______________________________________________________

 

ויש גם מתכון לאמפנדס פטריות מהירים מבצק פשוט במיוחד - לחצו על התמונה

 

  (צילום: אפרת סיאצ'י)

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג