בורקס בשר בקלי קלות (צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
כ-8 יחידות
- 1 חבילה בצק עלים, מופשר לפי הוראות היצרן
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 600 גרם בשר בקר טחון
- 1 כפית בהרט
- 1/2 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס (50 גרם) צנוברים או שקדים, קצוצים
- לציפוי: ביצה טרופה, שומשום או קצח או מלח גס
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
אופן ההכנה
- מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-4 דקות. מוסיפים את הבשר ומטגנים כ-5 דקות נוספות, תוך ערבוב והפרדת פירורי הבשר. מוסיפים את התבלינים, מטגנים 2 דקות נוספות ומסירים מהכיריים. מצננים.
- שופכים את הנוזלים שהצטברו במחבת, מוסיפים את הצנוברים ומערבבים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- פורשים את בצק העלים על משטח העבודה ומרדדים מעט. חותכים לרצועות ברוחב 10 ס"מ.
- מניחים פס ממלית הבשר בסמוך לאחת מהצלעות הארוכות של אחד ממלבני הבצק. מגלגלים לגלילה ויוצרים ממנה צורת שבלול. יוצרים באותו אופן שבלולים נוספים משאר מלבני הבצק.
- מניחים את השבלולים בתבנית, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום. אופים 30-25 דקות, עד שהבורקס מזהיבים.
- עוד מתכונים מצוינים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"
_______________________________________________________
ויש גם מתכון לאמפנדס פטריות מהירים מבצק פשוט במיוחד - לחצו על התמונה