קרם קשיו ומייפל (צילום: אפרת מוסקוביץ)
קרם קשיו הוא קינוח מנצח שאהוב על כולם בבית ועשוי משני מרכיבים בלבד (אם לא מחשיבים את המים): קשיו לא קלוי וסירופ מייפל טבעי.
הקינוח כל כך טעים שהילדים החליטו שצריך לשפר את המיתוג שלו (ילדים של מעצבת, בכל זאת), והוחלט שבמקום קרם קשיו נקרא לו קרם דה לה קשיו. אפשר להכין אותו מראש, הוא נשמר כשבוע במקפיא, מתאים לסיום ארוחה בשרית, טבעוני, פרווה, ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא חומרים משמרים ותעשייתיים, בריא ואפילו – פליאו. רוצו לקנות קשיו לא קלוי ואל תשכחו להכין כמות כפולה!
המתכון מבוסס על מתכון שלמדתי בסדנה של שפית הרואו פוד החמודה להפליא מירית גולן.
מרכיבים
8 כוסיות קטנות
- 2 כוסות (200 גרם) אגוזי קשיו טבעיים
- 3 כפות מייפל טבעי
- 1 כוס (240 מ"ל) מים
להגשה (לא חובה)
- חופן נדיב של קוביות פרי, למשל תפוז, תות, מנגו או פירות יער
- קליפת תפוז מגוררת או אגוזים קצוצים
אופן ההכנה
- שמים בבלנדר או במעבד מזון את אגוזי הקשיו, המייפל והמים, ומעבדים עד שמתקבל קרם אחיד וחלק. מעבירים את הקרם לשקית זילוף (הקרם יישמר יומיים במקרר או שבוע במקפיא).
- ההגשה: מזלפים את הקרם לתוך כוסיות ומגישים. אם רוצים להשקיע, שמים בתחתית כל כוסית קוביות פרי, מזלפים מעל קרם ומקשטים בקליפת תפוז מגוררת או באגוזים קצוצים.
- עוד מתכונים מצוינים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג "איך להרשים את חמותך"