ובליבן דובדבן: חיתוכיות מענגות בשלוש שכבות עם הפרי האדום

למטה בצק פריך, למעלה מרנג אגוזי רך ובאמצע – ריבת דובדבנים. עם כזה שילוב מושלם, מה הפלא שהמתכון עובר מדור לדור?

עמית דונסקוי

|

04.07.18 | 11:32

חיתוכיות דובדבנים בשלוש שכבות (צילום: עמית דונסקוי)
חיתוכיות דובדבנים בשלוש שכבות (צילום: עמית דונסקוי)
עוגיות פריכות, עדינות ומענגות, שהמתכון להכנתן עובר במשפחתי מסבתות לאמהות ולנכדות. הן מורכבות משלוש שכבות עסיסיות: בצק פשוט ונהדר, ריבת דובדבנים ומרנג רך ואגוזי.

 

אני מכינה תמיד תבנית שלמה, חותכת לקוביות ושומרת בקופסה אטומה, ונדמה לי שהעוגיות יישארו לפחות שבוע. אבל אז – כל מי שעובר זולל עוגייה ואחרי יומיים אני מגלה שהקופסה ריקה, אבל מלאה פירורים קטנטנים של אושר.

 

אם מתחשק לכם להתאמץ שווה להכין את הריבה בבית – תמצאו הסברים בסוף המתכון.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

תבנית בגודל 20X30 ס"מ

 

  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 1/2 כוס + 2 כפות (125 גרם) סוכר
  • 220 גרם חמאה, קרה
  • 4 ביצים, מופרדות
  • 2 כפות מים קרים
  • 1/2 1 כוסות (כ-500 גרם) ריבת דובדבנים (או כל ריבה אחרת)
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך, קצוצים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. הבצק: מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין גם במעבד מזון). שמים בקערת המיקסר את הקמח, 2 כפות סוכר והחמאה ומעבדים רק עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים את המים ומעבדים שוב זמן קצר, רק עד לקבלת בצק אחיד למדי.
  3. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים אותו בעזרת הידיים לשכבה אחידה. דוקרים בכמה מקומות.
  4. אופים את הבצק כ-15 דקות, עד שהוא מתייצב. מוציאים מהתנור (משאירים אותו פועל) ומורחים בעדינות בריבה.
  5. המרנג: מנקים היטב את קערת המערבל ומתקינים את המקצף. מקציפים את החלבונים במהירות בינונית, וכשמתחילות להיווצר בועות מוסיפים בהדרגה 1/2 כוס סוכר. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב. מוסיפים את מיץ הלימון, ממשיכים להקציף עוד כמה שניות ועוצרים, מוסיפים את האגוזים ומקפלים אותם בעדינות לתוך הקצף.
  6. מורחים את המרנג על הריבה ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה. מצננים לחלוטין וחותכים לריבועים. שומרים בקופסה אטומה עד שבועיים, ומניחים בין שכבות העוגיות נייר אפייה למניעת הידבקות.

 

ואם רוצים להכין את הריבה לבד?

שמים בסיר 1 ק"ג דובדבנים מגולענים, 800 גרם (4 כוסות) סוכר ומיץ מלימון אחד. מביאים לרתיחה על אש נמוכה, כשמדי פעם מערבבים ומסירים את הקצף שמצטבר על פני הנוזל. מבשלים כשעה ורבע נוספת, ללא מכסה, עד שמתקבלת ריבה. מצננים ומורחים על הבצק או שומרים בצנצנת במקרר.

 

אפשר להכין את הריבה גם מפירות אחרים שנמצאים בעונה - אני אוהבת את הפירות החמצמצים שמעניקים לריבה ארומה נהדרת. לתוספת טעם, אפשר להוסיף לריבה בזמן הבישול מקל וניל שלם או כוכבי אניס.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג