תנו לפטריות חום - והן יחזירו אהבה: סלט מבושל עם פלפלים אדומים
בדרך לקערה מעבירים את הפטריות במחבת – ומקבלים תוספת קלילה, אבל בעלת טעמים עמוקים, שאפשר להגיש חמה או קרה

סלט פטריות חמות עם פלפלים (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
כ-4 מנות
- 2 כפות שמן
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 2 סלסילות פטריות שמפיניון ו/או פורטובלו, פרוסות
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
- 4 שיני שום, קצוצות
- 2/3 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- 2/3 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות, הפלפל והשום, מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך כ-10 דקות, עד שהפטריות מתרככות ומגירות נוזלים. מדי פעם מערבבים.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומבשלים כ-2 דקות נוספות. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול. מגישים חם או קר.
עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"