צמוד לשמורת הטבע ולים: בני זוג ביקשו מהאדריכלית בית שייראה ישן

המשפחה חזרה לארץ אחרי שנים בחו''ל, ובעודה שם נבנה ביתה החדש, באחד ממושבי חוף הכרמל. הסגנון גובש בהשראת תמונות שנבחרו, של בתים ותיקים בסגנון כפרי

שרון היבש

|

05.07.18 | 07:53

חזית הבית: לדלת הכניסה ולחלונות בקומה התחתונה מסגרות מקושתות מאבן כורכר. תריסי הטורקיז בקומה השנייה מוסיפים צבע  (צילום: גלעד רדט)
חזית הבית: לדלת הכניסה ולחלונות בקומה התחתונה מסגרות מקושתות מאבן כורכר. תריסי הטורקיז בקומה השנייה מוסיפים צבע (צילום: גלעד רדט)
גב הבית פונה אל הגינה. בקומה העליונה מרפסת רחבה שממנה אפשר לראות את הים, ואליה יוצאים מחדר העבודה של בעל הבית ומפינת המשפחה (צילום: גלעד רדט)
גב הבית פונה אל הגינה. בקומה העליונה מרפסת רחבה שממנה אפשר לראות את הים, ואליה יוצאים מחדר העבודה של בעל הבית ומפינת המשפחה (צילום: גלעד רדט)
ממבואת הכניסה נראה היטב קיר הלבנים התוחם את המטבח. "בגלל הקרבה לים", מסבירה האדריכלית עינב גלילי, "הקפדתי לבחור חומרים שמתיישנים יפה, שיעמדו בתנאי מזג האוויר והלחות" (צילום: גלעד רדט)
ממבואת הכניסה נראה היטב קיר הלבנים התוחם את המטבח. "בגלל הקרבה לים", מסבירה האדריכלית עינב גלילי, "הקפדתי לבחור חומרים שמתיישנים יפה, שיעמדו בתנאי מזג האוויר והלחות" (צילום: גלעד רדט)
המטבח מואר מאוד הודות לויטרינות הגדולות ולחלון הרחב. בעלת הבית, שאוהבת לבשל ומגדלת בעצמה ירקות אורגניים, ביקשה שהמטבח יהיה מופרד ומוצנע, כדי לא להיות מוטרדת כשאינו מסודר  (צילום: גלעד רדט)
המטבח מואר מאוד הודות לויטרינות הגדולות ולחלון הרחב. בעלת הבית, שאוהבת לבשל ומגדלת בעצמה ירקות אורגניים, ביקשה שהמטבח יהיה מופרד ומוצנע, כדי לא להיות מוטרדת כשאינו מסודר (צילום: גלעד רדט)
בין המטבח לפינת האוכל מפריד קיר לבנים מפירוק. האי במטבח צבוע בטרקוטה והארון בפינת האוכל כחול. במהלך התכנון של הבית ובנייתו שהו בעליו בחו"ל. "לא היו בינינו פגישות פרונטליות", מספרת האדריכלית, "אבל בגלל שבני הזוג היו מאוד ממוקדים, היה להם קל יחסית לקבל החלטות" (צילום: גלעד רדט)
בין המטבח לפינת האוכל מפריד קיר לבנים מפירוק. האי במטבח צבוע בטרקוטה והארון בפינת האוכל כחול. במהלך התכנון של הבית ובנייתו שהו בעליו בחו"ל. "לא היו בינינו פגישות פרונטליות", מספרת האדריכלית, "אבל בגלל שבני הזוג היו מאוד ממוקדים, היה להם קל יחסית לקבל החלטות" (צילום: גלעד רדט)
גם הסלון פונה לקיר לבנים מסיבי. בני הבית ביקשו שהשטחים הציבוריים יפנו אל שמורת הטבע. הוויטרינות מכניסות לסלון את הנוף  (צילום: גלעד רדט)
גם הסלון פונה לקיר לבנים מסיבי. בני הבית ביקשו שהשטחים הציבוריים יפנו אל שמורת הטבע. הוויטרינות מכניסות לסלון את הנוף (צילום: גלעד רדט)
החצר האחורית גובלת בסלעי הכורכר של שמורת הטבע (צילום: גלעד רדט)
החצר האחורית גובלת בסלעי הכורכר של שמורת הטבע (צילום: גלעד רדט)
מבט מהסלון אל פינת האוכל. הבית כולו, למעט המטבח וחדרי הרחצה, חופה בפרקט (צילום: גלעד רדט)
מבט מהסלון אל פינת האוכל. הבית כולו, למעט המטבח וחדרי הרחצה, חופה בפרקט (צילום: גלעד רדט)
יחידת ההורים, הנמצאת בקומת הקרקע, מפנקת. מופרדים ממנה חדר רחצה מרווח ואזור ארונות עם חלון מקושת (צילום: גלעד רדט)
יחידת ההורים, הנמצאת בקומת הקרקע, מפנקת. מופרדים ממנה חדר רחצה מרווח ואזור ארונות עם חלון מקושת (צילום: גלעד רדט)
חדר הרחצה של ההורים רוצף בשחור-לבן, והאמבטיה השחורה ניצבת על רגליים זהובות מתחת לחלון (צילום: גלעד רדט)
חדר הרחצה של ההורים רוצף בשחור-לבן, והאמבטיה השחורה ניצבת על רגליים זהובות מתחת לחלון (צילום: גלעד רדט)
חדר העבודה והתפירה של אם המשפחה תוכנן במדויק על פי הגדרתה וצרכיה. בולט בו במיוחד הארון האדום  (צילום: גלעד רדט)
חדר העבודה והתפירה של אם המשפחה תוכנן במדויק על פי הגדרתה וצרכיה. בולט בו במיוחד הארון האדום (צילום: גלעד רדט)
בתקרת הפרגולה הותקנו שלושה מאווררים. בפינת החצר יש גם פינת בישול חיצונית עם גריל בנוי (צילום: גלעד רדט)
בתקרת הפרגולה הותקנו שלושה מאווררים. בפינת החצר יש גם פינת בישול חיצונית עם גריל בנוי (צילום: גלעד רדט)
מהמרפסת בקומה השנייה אפשר להשקיף אל שמורת הטבע והים (צילום: גלעד רדט)
מהמרפסת בקומה השנייה אפשר להשקיף אל שמורת הטבע והים (צילום: גלעד רדט)

לבנות בית ללא נוכחות פיזית של בעליו בשטח זה לא עניין נפוץ. אבל במקרה הזה, בעלי הבית, הורים לשני ילדים קטנים, שחיו שנים רבות בחו"ל והחליטו לחזור לארץ, קנו מגרש באחד המושבים בחוף הכרמל, ונשארו בחו"ל עד שהבית היה מוכן. את המגרש הם בחרו בזכות קרבתו לחוף הים, ואת התכנון והבנייה הפקידו בידיה של האדריכלית עינב גלילי. "למרות המרחק הפיזי", היא אומרת, "תהליך התכנון היה זורם ומהיר. לא היו בינינו פגישות פרונטליות, אבל בגלל שבני הזוג היו מאוד ממוקדים, היה להם קל יחסית לקבל החלטות".

 

שלא ייראה חדש

 

בעלי הבית ביקשו מגלילי בית בסגנון כפרי, שייראה כאילו אינו חדש, אלא כזה שקיים זמן רב. הם שלחו לה תמונות של בתים שאהבו. "הבתים היו מטויחים בצבע חמרה, עם תריסי עץ וגגות רעפים", מספרת גלילי. "ואני עידנתי את הצבעוניות והתאמתי אותה לאזור שבו נמצא הבית".

 

המגרש הנבחר נושק לשמורת טבע משופעת בסלעי כורכר וצמחייה ארץ ישראלית. בני הזוג ביקשו שחלקו הציבורי יפנה אל השמורה, ושדלת הכניסה תהיה בחזית הראשית ולא בצד.

 

מבואת הכניסה מרוצפת באבן טרוורטין במראה פראי (צילום: גלעד רדט)
    מבואת הכניסה מרוצפת באבן טרוורטין במראה פראי(צילום: גלעד רדט)

     

     החיים בחו"ל הרגילו את המשפחה לחללים מרווחים ולחדרי רחצה ושירותים גדולים יותר מהמקובל בארץ, והם הדגישו בפני האדריכלית את הצורך במרחבים שיהיו מחוברים לחוץ. בעלת הבית, שאוהבת לבשל ומגדלת בעצמה ירקות אורגניים, ביקשה שהמטבח יהיה מופרד ומוצנע, כדי לא להיות מוטרדת כשאינו מסודר.

     

    "לבחור חומרים שמתיישנים יפה"

     

    הבית, ששטחו הכולל 460 מטרים רבועים, מתפרש על פני שתי קומות ומרתף (שטח המגרש - 600 מטרים רבועים). מקומת הכניסה רואים את שמורת הטבע, ומהקומה השנייה רואים את הים. כדי להעניק לבית מראה ותיק וכפרי, מקיפות את דלת הכניסה ואת החלונות מסגרות מאבן כורכר. "בגלל הקרבה לים", מסבירה גלילי, "הקפדתי לבחור חומרים שמתיישנים יפה, שיעמדו בתנאי מזג האוויר והלחות ושיתחברו למראה שרציתי ליצור. תריסים חיצוניים שצבענו בטורקיז מספקים כתם צבע, ומעניקים לבית מראה ייחודי ושמח".

     

    זגוגיות החלונות והדלתות מחולקות לריבועים (צילום: גלעד רדט)
      זגוגיות החלונות והדלתות מחולקות לריבועים(צילום: גלעד רדט)

       

      החלונות עשויים מבחוץ מאלומיניום ומבפנים בעץ, הזגוגיות חולקו לריבועים והמסגרות נצבעו בלבן. רעפי הגג נבחרו במראה מיושן, ובמקום קורות עץ מגביהים את הגג קרניזים במראה נקי. שער ברזל בחומה הנמוכה המקיפה את הבית מוביל לשביל ולרחבת כניסה מרוצפת באבן טרוורטין במראה פראי. דלת העץ הרחבה הותקנה במבואה מקושתת. המגרש הצר עליו ניצב הבית הוביל ליצירת מסדרון ארוך שמחבר בין דלת הכניסה לבין החצר האחורית.

       

      צד הבית. במרכז תוכנן פטיו עם צמחייה  (צילום: גלעד רדט)
        צד הבית. במרכז תוכנן פטיו עם צמחייה (צילום: גלעד רדט)

         

        הסלון והמטבח תוכננו בעומק הקומה הראשונה, ואילו חדר השינה ושירותי האורחים בקדמתה. הסלון פונה לקיר לבנים גדול שעליו תלוי מסך טלוויזיה, ובנישה מלבנית הותקן קמין ברזל עם ארובה. הריהוט בסלון כולל שלוש ספות מרווחות, אחת מהן שז-לונג זוגי מרופד בסגול, הצבע האהוב על בעלת הבית. בהמשך לסלון, מעבר לדלתות זכוכית רחבות, יש חצר מרוצפת עם פינת אוכל ופינת אירוח מרופדת תחת פרגולה. בפינת החצר גם פינת בישול עם גריל בנוי.

         

        אי בצבע טרקוטה

         

        בקיר המפריד בין המטבח לפינת האוכל יש פתח מקושת, שחוזר בפתחים נוספים בבית, אלמנט שנלקח מתמונות הבתים ששלחו בני הזוג. הקיר כוסה בלבנים מפירוק, והרצפה חופתה באריחים מעוטרים. "אני העדפתי מראה קלאסי ושקט יותר", אומרת גלילי, "הפריע לי השילוב בין הלבנים לאריחים מעוטרים. הפשרה שמצאתי נפלאה: חרטנו על אבן חלילה (אבן גירית) דוגמה של פרח שמצאתי על אריח מאויר".

         

        הארון הגדול בפינת האוכל מספק שטחי אחסון ותצוגה (צילום: גלעד רדט)
          הארון הגדול בפינת האוכל מספק שטחי אחסון ותצוגה(צילום: גלעד רדט)

           

          האי במטבח משמש לעבודה ולישיבה (צילום: גלעד רדט)
            האי במטבח משמש לעבודה ולישיבה(צילום: גלעד רדט)

             

            למטבח שלוש צלעות: אזור עבודה מתחת לחלון, קיר חופשי שבו נבנו ארונות גבוהים; ובמרכז - אי שמשמש כמשטח עבודה נוסף וכמקום ישיבה. הארונות הם ארונות עץ, והאי נצבע בגוון טרקוטה. ארון גדול צבוע טורקיז, בפינת האוכל הסמוכה, מספק מקומות אחסון נוספים.

             

            אמבטיה שחורה ביחידת ההורים

             

            יחידת הורים מפנקת ממוקמת בקדמת קומת הכניסה. שתי דלתות רחבות ומעוצבות מובילות אליה מהמסדרון. אזור השינה מופרד בדלתות בתוך היחידה. ראש המיטה מרופד בבד בגוון אפרפר, ובארון הגדול שמול המיטה שולבו זכוכיות סבתא. ביחידת ההורים יש גם אזור ארונות צר עם חלון מקושת.

             

            אזור הארונות ביחידת ההורים מואר באור טבעי  (צילום: גלעד רדט)
              אזור הארונות ביחידת ההורים מואר באור טבעי (צילום: גלעד רדט)
               

               

               

              חדר הרחצה ביחידת ההורים מופרד מאזור השינה  (צילום: גלעד רדט)
                חדר הרחצה ביחידת ההורים מופרד מאזור השינה (צילום: גלעד רדט)

                 

                חדר הרחצה גדול ומרוצף באריחים בלבן ושחור. הקירות חופו באריחי פסיפס קטנים, ואמבטיה שחורה עומדת חופשית מתחת לחלון חלבי. מולה ארון כיור שחור עם משטח עץ. בעומק החדר יש גם מקלחון.

                 

                עבור שירותי האורחים בקומה בחרה בעלת הבית אריחים מעוטרים בגוון חרדל, שלהם הותאמו אריחי קיר בגוון טבעי וארון כיור מעץ.

                 

                ארון כיור מעץ וריצוף מעוטר בגווני חרדל בשירותי האורחים (צילום: גלעד רדט)
                  ארון כיור מעץ וריצוף מעוטר בגווני חרדל בשירותי האורחים(צילום: גלעד רדט)

                   

                  גרם המדרגות, שמוביל לקומת חדרי הילדים, מואר בזכות חלון שפונה לפטיו שתוכנן בצד הבית. מעקה המדרגות עשוי ברזל ומחובר לקיר שכוסה בלבנים מפירוק.

                   

                  בקומה העליונה מרפסת רחבה

                   

                  בקומה העליונה יש שני חדרי ילדים, שני חדרי עבודה וחדר משפחה. חדרי הילדים סמוכים זה לזה ולכל אחד מהם חדר רחצה צמוד. בחדרו של הבן עוטר חלקו התחתון של הקיר בטפט המסתיים בפרופיל דקורטיבי מגבס. הקיר מעליו נצבע באפור. צבעוניות תואמת נמשכת בחדר הרחצה שלו, המרוצף באריחי פסיפס כחולים. בחדרה של הבת שולטים גוונים של ורוד ולבן.

                   

                  גוונים כחולים ואפורים בחדרו של הבן (צילום: גלעד רדט)
                    גוונים כחולים ואפורים בחדרו של הבן(צילום: גלעד רדט)

                     

                    בחדרה של הבת הגוונים לבנים-וורודים (צילום: גלעד רדט)
                      בחדרה של הבת הגוונים לבנים-וורודים(צילום: גלעד רדט)
                       

                       

                      שנמשכים גם בחדר הרחצה הצמוד שלה (צילום: גלעד רדט)
                        שנמשכים גם בחדר הרחצה הצמוד שלה(צילום: גלעד רדט)

                         

                        חדר העבודה של בעל הבית, שצופה לים, ממוקם בעומק הקומה, מעל החצר האחורית. יש בו שולחן משרדי גדול מעץ, ארון כהה וכורסאות עור. דלתות ויטרינה גדולות מאפשרות יציאה למרפסת גדולה.

                         

                        חדר העבודה של האב. משרד עם נוף לים (צילום: גלעד רדט)
                          חדר העבודה של האב. משרד עם נוף לים(צילום: גלעד רדט)
                           

                           

                          במקביל אליו בקומה תוכננה פינת משפחה, שגם ממנה יש יציאה למרפסת. בפינה המשפחתית הוצבה ספה מרופדת בחרדל על שטיח צבעוני. הטלוויזיה תלויה על קיר מחופה בלבנים. בשירותים הצמודים אליה שולבו אריחים מעוטרים בגווני אפור וכחול, ובגוונים אלה צבועים גם ארון הכיור והקירות.

                           

                          פינת המשפחה בקומה השנייה מוארת בחלון שממנו נשקף הפטיו (צילום: גלעד רדט)
                            פינת המשפחה בקומה השנייה מוארת בחלון שממנו נשקף הפטיו(צילום: גלעד רדט)

                             

                            גם מפינת המשפחה יש יציאה למרפסת הצופה אל הים  (צילום: גלעד רדט)
                              גם מפינת המשפחה יש יציאה למרפסת הצופה אל הים (צילום: גלעד רדט)

                               

                              חדר העבודה של האם בוצע בהזמנה (צילום: גלעד רדט)
                                חדר העבודה של האם בוצע בהזמנה(צילום: גלעד רדט)

                                 

                                בצדה השני של הקומה, לכיוון הרחוב, נמצא חדר העבודה של בעלת הבית, שבו בולט ארון אדום. החדר תוכנן ועוצב בנגרות מותאמת, על פי צרכים מדויקים שהגדירה בעלת הבית.

                                 

                                תוכנית קומת הקרקע. מסדרון ארוך ורחב מוביל לסלון (תוכניות: עינב גלילי)
                                  תוכנית קומת הקרקע. מסדרון ארוך ורחב מוביל לסלון(תוכניות: עינב גלילי)

                                   

                                  תוכנית הקומה השנייה  (תוכניות: עינב גלילי)
                                    תוכנית הקומה השנייה (תוכניות: עינב גלילי)
                                     

                                      

                                    • פיקוח: אורי דברת

                                    • חלונות: מרווין

                                    • נגרות: TOUCHWOOD

                                    • ריצוף וכלים סניטריים: HeziBank

                                    • פרקט ורעפים: עץ ועצה

                                    • ריצוף חוץ ועבודות אבן: רמי קירי אבן ושיש

                                    • ריצוף מטבח: Shahaf Stone

                                    • לבנים: קרן סטון

                                    • שיש במטבח ובחדרי הרחצה: Mohamed Shareef Abo Shah

                                    • דלתות חוץ ופנים: חקשוריאן

                                    • תאורה: גדעון קלאס, Arviv Light

                                    • פרגולה: Ring Wood Michael

                                    • מסגרות: שור אומנות בברזל

                                    • תריסי עץ: אחוזת בית

                                    • ריהוט: חדרים, Turkiz House, Pick-Up

                                    • שטיחים: שטיחי אלי ששון, Javani carpets

                                    • אקססוריז: Turkiz House, נאיבי, ארטמיס יד שנייה

                                     

                                    ----------------------------------------------------------------

                                    בינתיים, בעיר - לחצו על התמונה לכתבה על דירת גג עם סלון של 8 מ''ר:

                                     

                                    הגג גדול, הסלון קטנטן. לחצו לכתבה המלאה (צילום: עודד סמדר)
                                    הגג גדול, הסלון קטנטן. לחצו לכתבה המלאה (צילום: עודד סמדר)

                                     

                                     

                                     
                                    הצג:
                                    כל התגובות לכתבה "צמוד לשמורת הטבע ולים: בני זוג ביקשו מהאדריכלית בית שייראה ישן"
                                    אזהרה:
                                    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד