למה אנטי? סמדר גנזי וורדה רזיאל ז'קונט בוויכוח אנטי-אייג'ינג סוער

קרב חדש ברשת: מצד אחד, אשת האופנה הוותיקה שמקדמת את רעיון הפרו אייג'ינג. מצד שני, אושיות הרדיו שטוענת שהטיפולים האסתטיים תרמו לאושר ולקריירה שלה

סמדר וורדה ראש בראש. לחצו play לצפייה (כתבת: הילה רגב)
צילום: ניצן גרור , ירון שרון עריכה: גיא פוקס
ורדה רזיאל ז'קונט (מימין) וסמדר גנזי. ויכוח שהתחיל ברשת (צילום: ניצן הפנר, אביגיל עוזי)
ורדה רזיאל ז'קונט (מימין) וסמדר גנזי. ויכוח שהתחיל ברשת (צילום: ניצן הפנר, אביגיל עוזי)

זה אחד הוויכוחים הכי מסקרנים שהתפתחו לאחרונה ברשת: אשת האופנה הוותיקה סמדר גנזי מקדמת את רעיון הפרו־אייג'ינג, מתנגדת לזריקות ולמתיחות פנים ומקבלת את ההזדקנות באהבה. אושיית הרדיו ורדה רזיאל ז'קונט טוענת שהטיפולים האסתטיים עשו אותה מאושרת וגם תרמו לקריירה שלה. "זו לא חוכמה להיות פרו־אייג'ינג בגילך", היא עונה לסמדר. "נראה מה תגידי בגיל 70".

 

סמדר נמנעת מטיפולי אנטי־אייג'ינג, ורוצה שכולם ידעו

סמדר גנזי (55) מתל־אביב, גרושה + שניים, מורה לחינוך גופני, מפיקה ובמאית של תצוגות אופנה ומנטורית של דוגמניות מתחילות

 

סמדר גנזי. "האושר שלי לא קשור לקמטים" (צילום: שלום בר טל, איציק בירן, יקי הלפרין, תמר קרוון)
    סמדר גנזי. "האושר שלי לא קשור לקמטים"(צילום: שלום בר טל, איציק בירן, יקי הלפרין, תמר קרוון)

     

    מה זה בעצם פרו־אייג'ינג?

    "אני מתנגדת לדרישה המטורפת מנשים להישאר צעירות כל הזמן. במשך שנים אנשים שואלים אותי אם אני לא רוצה לתקן קצת את הפגמים, ואני אומרת – למה אתם קוראים לזה פגמים? מי קובע מה יפה ומה לא, מי קובע שכאישה מבוגרת יש לי תאריך תפוגה? אני אמורה למות עכשיו?"

    סמדר גנזי: "במשך שנים אנשים שואלים אותי אם אני לא רוצה לתקן קצת את הפגמים, ואני אומרת – למה אתם קוראים לזה פגמים? מי קובע מה יפה ומה לא, מי קובע שכאישה מבוגרת יש לי תאריך תפוגה? אני אמורה למות עכשיו?"

     

    למה חשוב לך לקדם את האג'נדה הזאת?

    "קראתי את הספר המדהים 'מיתוס היופי' של נעמי וולף, ויש בו פרק שנקרא 'כת הפחד מהזדקנות'. העולם דוחף אותנו, הנשים, להצטרף לכת הזאת כי יש גופים שמרוויחים מזה המון כסף, ואף אחת לא קמה ואומרת – תפסיקו לדרוש מאיתנו ליישר קו עם אידיאל יופי לא קיים! אני כמעט בת 56, ואם אני לא מסוגלת להכיר בזה, איזו אומללות זאת!"

     

    איזה נזק גורמת מגמת האנטי־אייג'ינג, לדעתך?

    "תראי מה קורה בתוכנית 'האח הגדול'. כמעט כולן שם נראות כמו מוטציות. הן בחורות צעירות ויפות, כואב לי הלב עליהן. היום ילדות מתחילות לעשות דיאטות בגיל עשר, מתאפרות בגיל 12, מגדילות חזה בגיל 16 ומתחילות להזריק בגיל 20. אותי זה מזעזע".

     

    ניסית הזרקות וטיפולים אסתטיים?

    "ניסיתי ולא אהבתי. לא הייתי מסוגלת לצאת מהבית, התביישתי. זה לעשות שקר בנפשי, את מי אני מרמה? בעבור מי אני עושה את זה?"

     

    יש שיגידו: זו לא חוכמה, את דוגמנית, את נראית טוב, קל לך לדבר.

    "התפרנסתי כל החיים מהמראה החיצוני שלי, וכבר שנים אני עוסקת בתחום האופנה. אני חלק מהתעשייה הזאת ולכאורה אני אמורה להיות הראשונה שתרצה לשמר את היופי שלה. אומרים שאישה יפה מתה פעמיים, אז לפי המשפט הזה אני אמורה למות עכשיו. אז לא, אני מתעוררת לחיים, אני הכי חיה עכשיו!"

     

    את עוסקת בספורט. זו לא דרך לשימור הנעורים, הגוף הצעיר?

    "אני ספורטאית בהגדרה. אני מורה לחינוך גופני, יש לי תואר ראשון בחינוך לספורט, אני בוגרת וינגייט, זה חלק מההגדרה העצמית שלי וזה המקצוע שלי. זה משמר את הנעורים, נכון. אבל זו לא הסיבה שאני יוצאת לרוץ בבוקר. זה אורח חיים".

     

    מה עמדתך לגבי קרמים ותכשירים קוסמטיים?

    "שגרת הטיפוח שלי כוללת ספורט, תזונה מאוזנת, הרבה מים וקרם לחות. בקיץ אני מתמרחת באופן קבוע בקרם הגנה וחובשת כובע. לפני השינה אני רוחצת את הפנים בסבון, מורחת קרם עיניים וקרם לחות. זהו".

     

    ומה לגבי צביעת שיער? הרי גם זו דרך "לזייף" גיל צעיר.

    "אני עושה גוונים פעם בחצי שנה, הם מתערבבים עם קצת שיער אפור ואני אוהבת את זה. שיער אפור טבעי, זה מהמם בעיניי. אני יודעת שזה לא בריא, כל הכימיה הזאת על הראש, אבל אצלי הגבול נמצא לפני המחט והסכין. ברור שלכל אישה יש גבול אחר".

     

    אז אולי זה בסדר שכל אחת תעשה מה שבא לה ועושה לה טוב? אולי אין אג'נדה אחת נכונה?

    "ככל שיותר נשים יתחברו לאג'נדה שלי, נערות יראו מודלים של נשים בשלות, מבוגרות, טבעיות, עם הבעות פנים. אני דואגת לדור הצעיר. נשים, שיעשו מה שהן רוצות. מי אני שאגיד להן מה לעשות?"

    "האושר שלי לא קשור לקמטים. טוב לי כי אני אישה מוגשמת, אישה מסופקת, אני קמה בבוקר ועושה את מה שאני אוהבת. אני בכלל לא רואה את הקשר בין פנים מתוחות לאושר"

     

    ורדה אומרת שזו לא חוכמה להיות "פרו־אייג'ינג" בגילך. אולי דעתך תשתנה?

    "הכל יכול להיות, אני לא עשויה מברזל, אבל מאחלת לעצמי מכל הלב לעמוד בצורה איתנה מול הלחץ והדרישה לא להתקמט".

     

    את לא מתבאסת למראה קמט חדש או צניחה של קו הלסת?

    "לא. אמיתי! אני לא רוצה להישמע מוזרה אבל אני נשבעת לך שכל קמט חדש שאני רואה, אני אומרת: וואו, איזה יופי!"

     

    אני רוצה את הכדורים שאת לוקחת.

    "בואי לרוץ איתי שישה ק"מ כל בוקר. האושר שלי לא קשור לקמטים. טוב לי כי אני אישה מוגשמת, אישה מסופקת, אני קמה בבוקר ועושה את מה שאני אוהבת. אני בכלל לא רואה את הקשר בין פנים מתוחות לאושר".

     

    ורדה טוענת שהיא עשתה את הטיפולים האסתטיים בשביל להרגיש טוב יותר עם עצמה.

    "אני מאמינה לה. אבל אי־אפשר להתעלם משטיפת המוח שאנחנו חוות. אישה שמרגישה שהיא צריכה להזריק כדי להיות מאושרת, צריכה לדעתי לבדוק למה היא לא מאושרת והאם זה הטיפול הנכון בחוסר האושר שלה".

     

    הפוסט של סמדר:

     

     

     

    ורדה מתמסרת לסכין המנתחים, וחושבת שהסבל שווה

    ורדה רזיאל ז'קונט (77) מתל־אביב, נשואה + 1, פסיכולוגית, בעלת טור עצות במוסף "זמנים מודרניים" של "ידיעות אחרונות" ותוכנית רדיו אישית

     

    ורדה רזיאל ז'קונט. "נהניתי בצורה מטורפת מהחוויה של הטיפול" (צילום: אייל יצהר, טל שני, אביגיל עוזי)
      ורדה רזיאל ז'קונט. "נהניתי בצורה מטורפת מהחוויה של הטיפול"(צילום: אייל יצהר, טל שני, אביגיל עוזי)

       

      בפוסט שפרסמת לאחרונה בפייסבוק, הזכרת את סמדר גנזי ואת האג'נדה שלה – "פרו אייג'ינג". דעתך הנחרצת הייתה: "טעות!!!!" למה את חושבת שזו טעות?

      "סמדר כתבה על הלחץ להיראות טוב שמופנה כלפי נשים. אני חושבת שלאורך כל ההיסטוריה, מראה טוב עזר לאנשים – לא רק לנשים, אגב. יש מחקרים רבים על כך שמראה חיצוני מקדם הצלחה בתחומים רבים, גם לגברים וגם לנשים. השאלה היא, האם אתה הולך על דברים פתטיים או רציונליים?"

      ורדה רזיאל ז'קונט: "חוכמה גדולה, כשאת בשנות ה־50 שלך, לדבר על פרו־אייג'ינג. בואי נראה מה תגידי בגיל 70. הגרביטציה עובדת, אין מה לעשות"

       

      מי מחליט מה פתטי ומה רציונלי?

      "כל אחד מחליט לגבי עצמו, וכאן העניין הוא לא להגזים. אני בעד ספורט ותזונה נכונה, זה מאוד חשוב, אבל כמי שעשתה כמה פרוצדורות לשיפור המראה, אני יודעת שעשיתי את זה בשביל עצמי. זה היה כל כך ברור לי, ושוב אומר – אין דבר כזה 'לחץ להיראות טוב'. עוד בימי התנ"ך המראה עזר".

       

      אולי זה אומר שמאז ומתמיד היה לחץ כזה?

      "מראה יפה עוזר, אפילו לאנשים הקרובים לך נעים יותר כשאתה נראה טוב".

       

      מי קובע מה יפה ומי נראה טוב?

      "טענתי היא שזה משהו בעיקר בינך ובין המראה. מובן שפידבק תורם, אבל הוא לא הדבר המכריע".

       

      את לא חושבת שלתקשורת יש השפעה על התפיסה של מה "יפה" ומה לא?

      "לכל דבר יש השפעה על כל דבר. אנשים מושפעים כל הזמן מהתקשורת, מהקרובים שלהם, מהחברים שלהם, בוודאי. אבל בסופו של דבר זו את מול עצמך. אני כתבתי בפייסבוק על החוויה הפרטית שלי, וסמדר, עם כל הכבוד לה, יכולה להיות הבת שלי מבחינת הפרש הגילאים בינינו.

       

      "חוכמה גדולה, כשאת בשנות ה־50 שלך, לדבר על פרו־אייג'ינג. בואי נראה מה תגידי בגיל 70. הגרביטציה עובדת, אין מה לעשות. העפעפיים נופלים, העיניים מתכסות, לפעמים מתרחשת תופעת 'פני בולדוג' עקב צניחת הלחיים, והיום אפשר לחולל שינויים שעוזרים לך להיראות טוב ולהרגיש טוב. צריך כמובן גם מזל, כי לפעמים זה לא מצליח, אבל הרפואה הפלסטית היום מאוד מתקדמת, ואני, בגיל 60 פלוס, נהניתי בצורה מטורפת מהחוויה של הטיפול".

       

      את אומרת שנהנית, אבל בפוסט שלך בפייסבוק קראת לזה "עינויים".

      "כתבתי מוגזם. אין פרופורציה בין ה'עינוי' ובין ההנאה אחר כך".

      "אני נהנית מעצמי עד היום, בגילי המופלג, שהוא כמעט 78. הפרוצדורות שעשיתי גרמו לי אושר ולדעתי גם עזרו לי בקריירה. זה עוזר בכל מקום כשאת אסתטית ונראית טוב. 'הבל היופי ושקר החן' זה לא נכון"

       

      עד כדי כך?

      "בהחלט כן. אין פרופורציה בין ההשקעה, הכאב ואי־הנוחות ובין ההנאה שאת חשה אחר כך, בתנאי שזה מצליח כמובן".

       

      את לא חושבת שלפעמים זה מוגזם? שנשים הולכות רחוק מדי עם הטיפולים?

      "כתבתי על עצמי ואני מעידה רק על עצמי: אני נהנית מעצמי עד היום, בגילי המופלג, שהוא כמעט 78. הפרוצדורות שעשיתי גרמו לי אושר ולדעתי גם עזרו לי בקריירה. זה עוזר בכל מקום כשאת אסתטית ונראית טוב, ויש גם מחקרים על זה. 'הבל היופי ושקר החן' זה לא נכון. אני חייבת להוסיף, כמובן, שיופי לא מספיק ואיננו חזות הכל".

       

      מה את חושבת על זה שהיום גם נשים צעירות מאוד מזריקות חומרים לפנים כדי להיראות טוב יותר?

      "אני חושבת שזה פסול ונוראי, שנשים צעירות מנסות להצעיר את עצמן. בגיל צעיר זה מגוחך. אגב, אני בעצמי עשיתי ניתוח פלסטי באף כשהייתי בת 27, אבל זה לא ניתוח אנטי־אייג'ינג. זה עשה שינוי אדיר בחיים שלי, שהיה שווה מאה שעות טיפול פסיכולוגי. ואת זה אני אומרת כפסיכולוגית".

       

      סמדר אומרת שאם אישה מרגישה צורך להזריק לעצמה כדי להיות מאושרת, היא צריכה לבדוק למה היא לא מאושרת והאם זה הטיפול הנכון בחוסר האושר שלה.

      "אני אומרת לך בתור אישה די מאושרת: ההנאה שלי מהמראה המשופר גרמה לי ליהנות מעצמי יותר. כל העניין הזה של 'תבדקי למה את לא מאושרת' – לא רלוונטי מבחינתי בכלל. הטיפולים הם תוספת לתחושה הטובה, תוספת משמעותית מאוד, וזהו".

       

      הפוסט של ורדה רזיאל ז'קונט:

       

       

       

       

       

      הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
      הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד