בלי ללכלך כלים ובלי מיקסר: עוגת אפרסקים ללא סוכר

סוף־סוף מחיר האפרסקים יורד - זה הזמן להכין מהם עוגה בחושה, שמתאימה גם לנמנעים מסוכר. אם יש לכם נקטרינות במקרר, אתם מוזמנים לשלוף גם אותן

עוגת אפרסקים ללא סוכר (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
עוגת אפרסקים ללא סוכר (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

 

 

המרכיבים

(2 תבניות אינגליש קייק)

 

  • 200 גרם חמאה, רכה
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
  • ממתיק מלאכותי המתאים לאפייה בכמות השווה ל־1 כוס סוכר (רצוי להשתמש בממתיק בעל נפח זהה לסוכר)
  • 2 כפות גדושות יוגורט
  • 1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח תופח
  • 2 כוסות קוביות קטנות של אפרסקים או נקטרינות

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־160 מעלות. משמנים את התבניות, מקמחים אותן קלות ומנערים, כדי להיפטר מעודפי קמח.

2. שמים בקערה את החמאה, הביצים, הווניל, קליפת הלימון ותחליף הסוכר ומערבבים כ־2 דקות במטרפה ידנית (אפשר כמובן להיעזר במערבל). מוסיפים את היוגורט ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהוא נטמע בעיסה, ולא יותר. מוסיפים 1/2 1 כוסות מקוביות הפרי ומערבבים לפיזור אחיד.

3. מחלקים את העיסה בין התבניות ומיישרים. מפזרים בכל תבנית מחצית מקוביות הפרי הנותרות.

4. אופים כ־50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (העוגות יזהיבו ויתפחו פחות מעוגה שמכילה סוכר). מוציאים, מצננים לגמרי, מחלצים ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כ־20 דקות עבודה, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עטופה היטב, עד 5 ימים במקרר או עד 3 שבועות במקפיא

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג