טֹוֹנָה טוּנָה - מנה קלילה לימים חמים: קציצות טונה עוקצניות אפויות בתנור

זקוקים למנת חלבון קייצית, לא מכבידה ונטולת שומן מיותר? ליאורה חוברה מציעה מתכון לקציצות אפויות, עשירות באומגה 3 שיעשו לכם טוב ללב וטעים בבטן

ליאורה חוברה

|

29.06.18 | 07:27

קציצות טונה - טעים עם ירקות צלויים (צילום: עודד חוברה)
קציצות טונה - טעים עם ירקות צלויים (צילום: עודד חוברה)

* המתכון של אביטל תקוה, שפית פרטית

 

מרכיבים

24 קציצות, 3 קציצות במנה / 240 קלוריות במנה

 

1 כף שמן שומשום (לשימון התבנית)

 

  • 8 קופסאות שימורי טונה במים (120 גרם לקופסה, מוצר מסונן)
  • 1 קופסת שימורי טונה בשמן
  • 2 כפות מיונז קל
  • צרור פטרוזיליה טרייה, קצוצה
  • 3/4 כוס בצל ירוק, קצוץ
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורד
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 5-4 כפות סובין שיבולת שועל
  • 5 ביצים

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן השומשום.
  2. סוחטים היטב את הטונה מהנוזלים, שמים בקערה.
  3. מוסיפים את יתר החומרים למעט הביצים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מוסיפים את הביצים ומערבבים שוב לתערובת אחידה.
  5. יוצרים קציצות בידיים רטובות ומניחים בתבנית. אופים 40 דקות, עד שהקציצות מזהיבות וקפיציות למגע. מגישים עם ירקות, אורז או פירה.

 

ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה

 

______________________________________________________

 

 

עוד מנה דגים מושלמת של ליאורה: פילה עם ירקות במעטפה בתנור

 

 לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: עודד חוברה)
לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: עודד חוברה)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
דיאטטי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג