קציצות טונה - טעים עם ירקות צלויים (צילום: עודד חוברה)
* המתכון של אביטל תקוה, שפית פרטית
מרכיבים
24 קציצות, 3 קציצות במנה / 240 קלוריות במנה
1 כף שמן שומשום (לשימון התבנית)
- 8 קופסאות שימורי טונה במים (120 גרם לקופסה, מוצר מסונן)
- 1 קופסת שימורי טונה בשמן
- 2 כפות מיונז קל
- צרור פטרוזיליה טרייה, קצוצה
- 3/4 כוס בצל ירוק, קצוץ
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורד
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 5-4 כפות סובין שיבולת שועל
- 5 ביצים
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן השומשום.
- סוחטים היטב את הטונה מהנוזלים, שמים בקערה.
- מוסיפים את יתר החומרים למעט הביצים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים שוב לתערובת אחידה.
- יוצרים קציצות בידיים רטובות ומניחים בתבנית. אופים 40 דקות, עד שהקציצות מזהיבות וקפיציות למגע. מגישים עם ירקות, אורז או פירה.
ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
______________________________________________________
עוד מנה דגים מושלמת של ליאורה: פילה עם ירקות במעטפה בתנור