השנה לא תביאו מפיות! 5 מתכונים קלים ומרשימים למסיבות סיום

התרגלתם לחכות באימה לרשימת הכיבוד למסיבות הסיום? לא עוד! איילת הירשמן – אמא לשלושה ובוגרת מיליון אירועי גן וכיתה – יודעת בדיוק מה צריך להכין

איילת הירשמן

|

24.06.18 | 09:15

עוגת שוקולד ל־40 ילדים  (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
עוגת שוקולד ל־40 ילדים (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

התרגלתם לחכות בחשש לרשימת הכיבוד למסיבות הסיום? איילת הירשמן – אמא לשלושה ובוגרת מיליון אירועי גן וכיתה – יודעת בדיוק מה צריך להכין (וכמה זה קל) כדי להפוך לשליטי השולחן המתקפל.

 

עוגת שוקולד ל־40 ילדים

גדולה, רכה, אהובה על כולם. לא להיבהל מכמויות המרכיבים – זו עוגה אחת לכיתה שלמה!

 

המרכיבים

(תבנית 30X30 ס"מ או תבנית בקוטר 30 ס"מ עם דפנות גבוהות)

 

  • 200 גרם חמאה, רכה
  • 150 מ"ל שמן קנולה
  • 1/2 2 כוסות (500 גרם) סוכר
  • 7 ביצים
  • 5 כוסות (700 גרם) קמח תופח
  • 8 כפות אבקת קקאו
  • 2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה

 

לקרם

  • 400 גרם שוקולד חלב או מריר (או חצי־חצי), שבור לקוביות
  • 1/2 1 מכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כפית שמן קנולה

 

לקישוט: סוכריות

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות. משמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפייה ומשמנים אותו.

2. שמים את החמאה, השמן והסוכר בקערת המערבל ומקציפים דקה־שתיים, למרקם קרמי. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, ומקציפים קצת אחרי כל הוספה. מקציפים עד שמתקבל קרם תפוח. עוצרים, מוסיפים את הקמח, אבקת הקקאו והשמנת החמוצה ומערבבים בכף, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.

3. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 40-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח כשעליו פירורים. מוציאים ומצננים קצת. מחלצים מהתבנית.

4. הקרם: שמים את השוקולד והשמנת בקערה מתאימה ומחממים במיקרוגל בהפסקות (30 שניות בכל פעם), עד שאפשר לערבב אותם לקרם אחיד. מוסיפים את השמן ומערבבים.

5. מורחים את הקרם על העוגה ואם רוצים, מקשטים בסוכריות. מגישים

 

  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מביאים לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.

 

עוגת שוקולד (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
    עוגת שוקולד(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

     

    בורקס גבינה אחד גדול

    דרך קלה, יחסית, להכין את המאפה שאהוב על כולם בגרסתו הביתית והלא תעשייתית, מה שאומר שזה קצת יותר בריא ככה, ולא פחות טעים.

     

     

    המרכיבים

    (תבנית בגודל 20X15 ס"מ)

     

    1 חבילה (1 ק”ג) בצק עלים, מופשר

     

    למלית

    • 1 מכל (250 גרם) גבינה לבנה, 9% שומן
    • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט, עם לפחות 3% שומן
    • 2 ביצים
    • 1 כפית מלח
    • 1/8 כפית פלפל לבן
    • 1/2 1 כוסות גבינה (פרמזן, אמנטל, צ’דר או כל גבינה בעלת חריפות מסוימת), מגוררת

     

    לציפוי: 1 ביצה, טרופה

     

    ההכנה

    1. מחממים את התנור ל־180 מעלות. משמנים היטב את התבנית או מרפדים אותה בנייר אפייה.

    2. פורשים את בצק העלים על משטח העבודה וחוצים אותו לשניים. מניחים את אחד החלקים בתבנית ואת השני מחזירים למקרר עד להמשך השימוש. אם הבצק גדול מדי לתחתית התבנית, יוצרים משוליו דפנות נמוכות. מחוררים את הבצק בכמה מקומות במזלג ואופים 10 דקות בתנור החם, עד הזהבה קלה.

    3. בינתיים מכינים את המלית: מערבבים את כל מרכיביה בקערה.

    4. מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, יוצקים את המלית על הבצק ומניחים עליה את מלבן הבצק הנוסף. מחוררים גם אותו בכמה מקומות במזלג ומברישים אותו בביצה הטרופה.

    5. אופים כ־35 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים. חותכים לריבועים ומגישים.

     

    איך שומרים? עד יומיים, במקרר. מחממים מכוסה ברדיד אלומיניום, בתנור שחומם ל־180 מעלות.

     

    בורקס גבינה אחד גדול  (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
      בורקס גבינה אחד גדול (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

       

       

      כוכבי ירקות אפויים

      קטנים, חמודים ונזללים בקצב - דרך חמודה במיוחד להכין חטיפי ירקות אפויים.

       

       

      המרכיבים

      • 2 סלקים
      • 8 תפוחי אדמה
      • 3 בטטות גדולות
      • 1/3 כוס שמן זית
      • מלח

       

       

      ההכנה

      1. מחממים את התנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

      2. פורסים את הירקות לפרוסות בעובי 1 ס"מ. בעזרת קורצן עוגיות בצורת כוכב (או אחר) קורצים בפרוסות צורות (בשאריות ניתן להשתמש להכנת מרק). מסדרים את הכוכבים בתבנית, בשכבה אחת – יכול להיות שתצטרכו לעבוד בשני מחזורים. מזלפים עליהם שמן זית ומתבלים במעט מלח.

      3. צולים 10 דקות, מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ומנמיכים את חום התנור ל־180 מעלות. צולים כ־40 דקות נוספות, עד שהירקות רכים. מסירים את הרדיד ומזהיבים 5 דקות נוספות. מוציאים, מצננים קלות ומגישים.

       

      איך שומרים? עד יומיים, במקרר. מומלץ לחמם קלות את הירקות לפני ההגשה (מכוסים ברדיד אלומיניום, ב־180 מעלות).

       

      כוכבי ירקות אפויים  (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
        כוכבי ירקות אפויים (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

         

         

        מיני־לחם ללא גלוטן שכולם אוהבים

        אופים מיני לחמים ללא גלוטן בתבנית מאפינס, ומקבלים מאפים קטנים, טעימים כשלעצמם, שהופכים בקלות לכריכונים פתוחים נהדרים

         

         

        המרכיבים

        (16 מאפינס בתבניות שקעים, או כיכר בתבנית באורך 30 ס"מ)

         

        • 3/4 1 כוסות קמח אורז, או קמח כוסמת או קמח קינואה או קמח שקדים (או שילוב של שניים מהם)
        • 1/4 כפית מלח
        • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
        • 5 ביצים
        • 5 כפות שמן קנולה או 75 גרם חמאה מומסת
        • 1 כפית חומץ בן יין לבן או חומץ רגיל
        • לציפוי: 1 ביצה, טרופה

         

        ההכנה

        1. מערבבים בקערה את הקמח, המלח ואבקת הסודה לשתייה. בקערה נפרדת, שמים את הביצים, השמן (או החמאה) והחומץ, וטורפים בכמה תנועות קלות עד שמתקבל מרקם קרמי אחיד. יוצקים את קרם הביצים לקערת הקמח ומערבבים בכף עץ רק עד לקבלת בצק אחיד. משהים חצי שעה בטמפרטורת החדר.

        2. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבניות (מומלץ לרפד את התבניות בנייר אפייה ולשמן אותו, זה מקל את חילוץ המאפים).

        3. יוצקים את הבצק לתבניות (או לתבנית) ומחליקים אותו לגובה אחיד. מושחים בביצה הטרופה. אופים 25-20 דקות, עד שהמאפינס יציבים וחלקם העליון מזהיב.

        4. מוציאים מהתנור ומצננים קצת בתוך התבנית. מחלצים ומצננים עוד קצת. מגישים. אפשר גם לפרוס כל מאפין לרוחבו, לשלוש פרוסות, ולהוסיף ממרח או גבינה וירקות.

         

        איך שומרים? עד יומיים, בכלי סגור בטמפרטורת החדר.

         

        מיני־לחם ללא גלוטן שכולם אוהבים  (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
          מיני־לחם ללא גלוטן שכולם אוהבים (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

           

           

          סלט־סלסה מוגש בחסה

          סלט כיפי עם שורשים דרום־אמריקאיים שילדים ממש אוהבים. כשמגישים אותו בצלחת חסה, מקבלים תוספת כיף ותוספת בריאות.

           

           

          המרכיבים

          2 ראשי חסה אייסברג, מפורקים לעלים

           

          לסלט הסלסה

          • 4 פלפלים, אדומים ו/או צהובים, חתוכים לקוביות או לרצועות
          • 4 כוסות עגבניות שרי, אדומות ו/או צהובות, חתוכות לקוביות
          • 1 בצל סגול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
          • 2 כוסות זיתים ירוקים, מגולענים וקצוצים דק
          • 1 כוס גרגירי תירס (משימורים, מהקפאה או טריים)
          • מלח, פלפל שחור גרוס
          • 2/3 כפית סוכר
          • 1/3 כוס שמן זית
          • מעט מיץ לימון
          • 1 כוס כוסברה או פטרוזיליה, קצוצות

           

          לקרוטונים

          • 2 כוסות קרוטונים קטנים מוכנים או:
          • 2 כפות שמן זית
          • 4 פרוסות לחם מלא, לחם שאור או ג'בטה, חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
          • מעט מלח

           

          ההכנה

          1. אם מכינים קרוטונים: מחממים במחבת גדולה את שמן הזית, מוסיפים את קוביות הלחם ומחממים תוך ערבוב על להבה בינונית־גבוהה, כדקה. מוסיפים את המלח ומטגנים תוך ערבוב עוד 2 דקות, עד הזהבה. מסירים מהכיריים ומצננים.

          2. הסלט: מערבבים את כל המרכיבים בקערה ובודקים אם צריך עוד תיבול.

          3. ההרכבה: מניחים מהסלט בתוך עלי החסה שמשמשים כקעריות ומגישים.

           

          סלט־סלסה מוגש בחסה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
            סלט־סלסה מוגש בחסה(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

             

            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד