ענבים מוחמצים עם רוזמרין, עלי דפנה ושום (צילום: דינה משה)
מרכיבים
- 1 ק"ג ענבים, ירוקים ואדומים (אפשר רק ירוקים)
- 2 כוסות מים
- 2 כוסות חומץ
- 2 כפיות מלח גס
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית צ'ילי גרוס
- 2 כפות בהרט לחמוצים (להשיג בחנויות תבלינים)
- 3 ענפי רוזמרין
- 5 עלי דפנה
- 5 שיני שום, עם הקליפה
אופן ההכנה
- שמים בסיר את המים והחומץ ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המלח, הסוכר, הצ'ילי והבהרט ומערבבים עד להמסה. מסירים מהכיריים.
- מוסיפים לסיר את השום, עלי הדפנה והרוזמרין ומערבבים. מוסיפים את הענבים בהדרגה ומדי פעם מערבבים.
- מכסים ומניחים ליממה בטמפרטורת החדר.
- מעבירים לצנצנות מעוקרות ושומרים במקרר עד חודשיים.
- עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"