כאלה עדיין לא טעמתם: ענבים מוחמצים עם רוזמרין, עלי דפנה ושום

כשהחיים נותנים לכם ענבים – עשו מהם חמוצים. זה כל כך קל, מרענן ומיוחד שפשוט חייבים להכין את זה. דינה משה חושבת מחוץ לצנצנת, ושווה לכם להקשיב לה

דינה משה

|

26.06.18 06:22

לשימוש בכתבה בלבד אוכל חמוצי ענבים כבושים ענבים חמוצים
לשימוש בכתבה בלבד אוכל חמוצי ענבים כבושים ענבים חמוצים (ענבים מוחמצים עם רוזמרין, עלי דפנה ושום )

מרכיבים

  • 1 ק"ג ענבים, ירוקים ואדומים (אפשר רק ירוקים)
  • 2 כוסות מים
  • 2 כוסות חומץ
  • 2 כפיות מלח גס
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • 2 כפות בהרט לחמוצים (להשיג בחנויות תבלינים)
  • 3 ענפי רוזמרין
  • 5 עלי דפנה
  • 5 שיני שום, עם הקליפה

 

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר את המים והחומץ ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המלח, הסוכר, הצ'ילי והבהרט ומערבבים עד להמסה. מסירים מהכיריים.
  2. מוסיפים לסיר את השום, עלי הדפנה והרוזמרין ומערבבים. מוסיפים את הענבים בהדרגה ומדי פעם מערבבים.
  3. מכסים ומניחים ליממה בטמפרטורת החדר.
  4. מעבירים לצנצנות מעוקרות ושומרים במקרר עד חודשיים.

 

  • עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד