כאלה עדיין לא טעמתם: ענבים מוחמצים עם רוזמרין, עלי דפנה ושום

כשהחיים נותנים לכם ענבים – עשו מהם חמוצים. זה כל כך קל, מרענן ומיוחד שפשוט חייבים להכין את זה. דינה משה חושבת מחוץ לצנצנת, ושווה לכם להקשיב לה

דינה משה

|

26.06.18 | 06:29

ענבים מוחמצים עם רוזמרין, עלי דפנה ושום  (צילום: דינה משה)
ענבים מוחמצים עם רוזמרין, עלי דפנה ושום (צילום: דינה משה)

מרכיבים

  • 1 ק"ג ענבים, ירוקים ואדומים (אפשר רק ירוקים)
  • 2 כוסות מים
  • 2 כוסות חומץ
  • 2 כפיות מלח גס
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • 2 כפות בהרט לחמוצים (להשיג בחנויות תבלינים)
  • 3 ענפי רוזמרין
  • 5 עלי דפנה
  • 5 שיני שום, עם הקליפה

 

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר את המים והחומץ ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המלח, הסוכר, הצ'ילי והבהרט ומערבבים עד להמסה. מסירים מהכיריים.
  2. מוסיפים לסיר את השום, עלי הדפנה והרוזמרין ומערבבים. מוסיפים את הענבים בהדרגה ומדי פעם מערבבים.
  3. מכסים ומניחים ליממה בטמפרטורת החדר.
  4. מעבירים לצנצנות מעוקרות ושומרים במקרר עד חודשיים.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג