חוּמוּסָקָה כבר ניסיתם? מוסקה מיוחדת ללא טיגון עם גרגירי חומוס

איך לא חשבו על זה קודם? אינס ינאי נותנת למנה האהובה טוויסט מקומי טעים שמשתלב נפלא עם המרכיבים הקלאסיים – וגם מוותרת על שליחת החצילים למחבת

אינס שילת ינאי

|

25.06.18 | 07:37

מוסקה חצילים ללא טיגון עם עוף וגרגירי חומוס (צילום: אפיק גבאי)
מוסקה חצילים ללא טיגון עם עוף וגרגירי חומוס (צילום: אפיק גבאי)

מרכיבים

4-3 מנות

 

לחצילים ולרוטב
  • 2 חצילים ארוכים
  • תרסיס שמן
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, חצוי ופרוס
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • 3 כוסות מים
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כף כמון
  • 1 כפית מלח
  • 1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס דק
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף רכז רימונים

 

למלית
  • 500 גרם בשר עוף טחון
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כף בהרט

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית.
  2. חותכים את החצילים לפרוסות בעובי של 2 ס"מ. חוצים כל פרוסה במרכזה ל-2 פרוסות דקות, אבל לא חותכים עד הסוף – כך שמתקבלים צמדים של 2 פרוסות המחוברות זו לזו.
  3. ממלאים כל צמד פרוסות במלית, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומרססים בשמן. אופים 20 דקות, עד להשחמה.
  4. מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את גרגירי החומוס, המים, השום והתבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את האש ומוסיפים בזהירות את פרוסות החצילים. מפזרים מעל את פלפל הצ'ילי, הסילאן ורכז הרימונים ומבשלים כ-30 דקות, עד שהרוטב מסמיך.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
ללא גלוטן
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג