
מוסקה חצילים ללא טיגון עם עוף וגרגירי חומוס (צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
4-3 מנות
לחצילים ולרוטב
- 2 חצילים ארוכים
- תרסיס שמן
- 5 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, חצוי ופרוס
- 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
- 3 כוסות מים
- 4 שיני שום, פרוסות
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כף כמון
- 1 כפית מלח
- 1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס דק
- 1 כף סילאן
- 1 כף רכז רימונים
למלית
- 500 גרם בשר עוף טחון
- 1 בצל, קצוץ
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כף בהרט
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית.
- חותכים את החצילים לפרוסות בעובי של 2 ס"מ. חוצים כל פרוסה במרכזה ל-2 פרוסות דקות, אבל לא חותכים עד הסוף – כך שמתקבלים צמדים של 2 פרוסות המחוברות זו לזו.
- ממלאים כל צמד פרוסות במלית, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומרססים בשמן. אופים 20 דקות, עד להשחמה.
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את גרגירי החומוס, המים, השום והתבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומוסיפים בזהירות את פרוסות החצילים. מפזרים מעל את פלפל הצ'ילי, הסילאן ורכז הרימונים ומבשלים כ-30 דקות, עד שהרוטב מסמיך.
- עוד מתכונים מצוינים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"