גרגירים לממהרים: שלושה מתכוני אורז פשוטים לימי השבוע העסוקים
אפרת סיאצ'י מוכיחה כי גם כשאין הרבה זמן אפשר להכין למשפחה אורז טעים מזין – רק תחליטו איזה: פיקנטי בסגנון הודי, עם פטריות, או עם חזה עוף ותירס

אורז מתובל פיקנטי בסגנון הודי (צילום: אפרת סיאצ'י)
אורז מתובל פיקנטי בסגנון הודי
מרכיבים
6 מנות
- 2-1 כפות שמן
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 2 גזרים גדולים, קלופים ומגוררים בפומפייה גסה
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 כוסות אורז
- 2/3 כוס עלי כוסברה, קצוצים דק
- 1 כפית קארי
- 1/4 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- 3 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר והשום ומטגנים כ-5 דקות, תוך ערבוב.
- מוסיפים את האורז, התבלינים והכוסברה ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות. מערבבים את האורז בעדינות עם מזלג ומגישים מיד.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
אורז עם פטריות

אורז עם פטריות(צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
4-3 מנות
- 1/2 1 סלסלה (כ-375 גרם) פטריות שמפיניון או פורטובלו (כדאי לשלב בין שני הסוגים)
- 2 בצלים בינוניים
- 2 כפות שמן
- 3 שיני שום
- 1/2 1 כוס (300 גרם) אורז לבן יבש
- 1/2 1 כף סילאן
- 3 כפות רוטב סויה
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 4 כפות עירית קצוצה
- 1/4 2 כוסות (540 מ"ל) מים רותחים
אופן ההכנה
- חותכים את הפטריות לקוביות. קוצצים את הבצלים ואת השום.
- מחממים בסיר 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות והשום, ממליחים מעט ומטגנים במשך כ-5 דקות, עד שהפטריות מתרככות ומאבדות מנפחן.
- מוסיפים את האורז ומערבבים. מתבלים בסילאן, סויה, מלח ופלפל שחור, ומוסיפים את העירית הקצוצה. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים 20 דקות, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות.
אורז עם חזה עוף ותירס

אורז עם חזה עוף ותירס(צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
כ-5 מנות
- 400 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות קטנות
- 5 כפות רוטב סויה
- 2 כפות שמן
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 כוסות (400 גרם) אורז
- 1 כוס גרגירי תירס משימורים, מסוננים מנוזלים
- 1 כף גדושה סילאן
- 1/3 3 כוסות (800 מ"ל) מים רותחים
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את קוביות העוף עם כף מרוטב הסויה, קמצוץ מלח ופלפל שחור.
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים את העוף כדקה וחצי מכל צד, עד שצבעו הופך ללבן אך הוא עדיין לא מבושל מבפנים. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים.
- מוסיפים את האורז, התירס, הסילאן, יתרת רוטב הסויה, 1/2 כפית מלח ופלפל, ומערבבים.
- מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות. אם רוצים, מגישים עם מעט עירית קצוצה.