גרגירים לממהרים: שלושה מתכוני אורז פשוטים לימי השבוע העסוקים

אפרת סיאצ'י מוכיחה כי גם כשאין הרבה זמן אפשר להכין למשפחה אורז טעים מזין – רק תחליטו איזה: פיקנטי בסגנון הודי, עם פטריות, או עם חזה עוף ותירס

אפרת סיאצ'יפורסם: 24.06.18 06:23
אורז מתובל פיקנטי בסגנון הודי (צילום: אפרת סיאצ'י)
אורז מתובל פיקנטי בסגנון הודי (צילום: אפרת סיאצ'י)

אורז מתובל פיקנטי בסגנון הודי

 

מרכיבים

6 מנות

 

  • 2-1 כפות שמן
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 2 גזרים גדולים, קלופים ומגוררים בפומפייה גסה
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כוסות אורז
  • 2/3 כוס עלי כוסברה, קצוצים דק
  • 1 כפית קארי
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 3 כוסות מים רותחים

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר והשום ומטגנים כ-5 דקות, תוך ערבוב.
  2. מוסיפים את האורז, התבלינים והכוסברה ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
  3. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות. מערבבים את האורז בעדינות עם מזלג ומגישים מיד.

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

אורז עם פטריות

 

אורז עם פטריות (צילום: אפרת סיאצ'י)
    אורז עם פטריות(צילום: אפרת סיאצ'י)

     

    מרכיבים

    4-3 מנות

     

    • 1/2 1 סלסלה (כ-375 גרם) פטריות שמפיניון או פורטובלו (כדאי לשלב בין שני הסוגים)
    • 2 בצלים בינוניים
    • 2 כפות שמן
    • 3 שיני שום
    • 1/2 1 כוס (300 גרם) אורז לבן יבש
    • 1/2 1 כף סילאן
    • 3 כפות רוטב סויה
    • 1 כפית שטוחה מלח
    • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
    • 4 כפות עירית קצוצה
    • 1/4 2 כוסות (540 מ"ל) מים רותחים

     

    אופן ההכנה

    1. חותכים את הפטריות לקוביות. קוצצים את הבצלים ואת השום.
    2. מחממים בסיר 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות והשום, ממליחים מעט ומטגנים במשך כ-5 דקות, עד שהפטריות מתרככות ומאבדות מנפחן.
    3. מוסיפים את האורז ומערבבים. מתבלים בסילאן, סויה, מלח ופלפל שחור, ומוסיפים את העירית הקצוצה. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים.
    4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים 20 דקות, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות.

     

     

    אורז עם חזה עוף ותירס

     

    אורז עם חזה עוף ותירס (צילום: אפרת סיאצ'י)
      אורז עם חזה עוף ותירס(צילום: אפרת סיאצ'י)

       

      מרכיבים

       כ-5 מנות

       

      • 400 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות קטנות
      • 5 כפות רוטב סויה
      • 2 כפות שמן
      • 2 שיני שום, כתושות
      • 2 כוסות (400 גרם) אורז
      • 1 כוס גרגירי תירס משימורים, מסוננים מנוזלים
      • 1 כף גדושה סילאן
      • 1/3 3 כוסות (800 מ"ל) מים רותחים
      • מלח, פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. מערבבים בקערה את קוביות העוף עם כף מרוטב הסויה, קמצוץ מלח ופלפל שחור.
      2. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את העוף כדקה וחצי מכל צד, עד שצבעו הופך ללבן אך הוא עדיין לא מבושל מבפנים. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים.
      3. מוסיפים את האורז, התירס, הסילאן, יתרת רוטב הסויה, 1/2 כפית מלח ופלפל, ומערבבים.
      4. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות. אם רוצים, מגישים עם מעט עירית קצוצה.

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

      מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

      ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...