איך המשמש עלה למעלה: עוגה קלה ומופלאה שמכוסה בהמון משמשים

עוגה פשוטה עם טעם גדול, שמשלימה באופן מושלם את החמצמצות של המשמשים. הכינו אותה בתבנית גדולה, כדי שיהיה מקום לכמה שיותר פירות

מירי צדוק

|

20.06.18 | 12:16

עוגת משמשים קלה להכנה (צילום: מירי צדוק)
עוגת משמשים קלה להכנה (צילום: מירי צדוק)
כשאומרים "הסוד הוא בפשטות" מתכוונים כנראה לעוגה הזאת: קלות ההכנה שלה היא ביחס הפוך לתוצאה, ואני מבטיחה לכם שתתקשו להפסיק ליישר אותה. היא משתדכת נפלא לפירות שונים, אבל מאחר שעונת המשמשים כה קצרה, זה הפרי שהכי כדאי להשתמש בו כרגע.

 

הכנתי את העוגה בכוונה בתנית גדולה ורחבה, כדי שהיה כמה שיותר שטח שיוכל לאכלס את המשמשים הטעימים.

 

מרכיבים

תבנית בגודל כ-25X35 ס"מ

 

  • 3 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 9%
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 2/3 2 כוסות (375 גרם) קמח תופח
  • 6 משמשים גדולים, מגולענים וחתוכים לשמיניות
  • אפשרות: אבקת סוכר לקישוט

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. משמנים את התבנית.
  2. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר לעבוד גם עם מיקסר ידני) ומעבדים את הביצים והסוכר במשך 3 דקות במהירות גבוהה.
  3. עוברים למהירות נמוכה ומוסיפים את השמן בהדרגה. לאחר שהוא נטמע מוסיפים את השמנת החמוצה ותמצית הווניל ומעבדים עד שמתקבלת בלילה אחידה. עוצרים.
  4. מנפים את הקמח לתוך הקערה ומערבבים במרית רק עד שמתקבלת שוב בלילה אחידה.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים. מסדרים מעל את פרוסות המשמשים בשורות ומשקעים אותם מעט בבלילה.
  6. אופים 45-30 דקות, עד שהעוגה משחימה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומקררים לטמפרטורת החדר לפני שפורסים. אם רוצים, מפזרים על העוגה מעט אבקת סוכר לפני ההגשה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (5 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג