צמת בצק עלים במילוי סלמון, אפונה, גזר ומיונז (צילום: ילנה ויינברג)
מרכיבים
6-4 מנות
- 1/2 חבילה (500 גרם) בצק עלים, מופשר לפי הוראות היצרן
- 300 גרם פילה סלמון
- שמן זית
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 1/2 פחית שימורי אפונה וגזר, מסוננת
- 2 שיני שום, כתושות
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת לבישול + 2 כפות נוספות
- 2 כפיות קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
- 2 כפיות חרדל
- חופן שמיר טרי, קצוץ
- 1 ביצה, טרופה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את הסלמון בתבנית, כשהעור פונה כלפי מטה, ומברישים אותו בשמן זית. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום וצולים 10 דקות. משאירים את התנור פועל ומנמיכים את החום ל-180 מעלות.
- מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל כ-10 דקות, עד להשחמה. מוסיפים את האפונה והגזר, השום, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים 1/2 כוס שמנת ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב. מבשלים כדקה, עד להסמכה, ומסירים מהכיריים. מעבירים לקערה ומצננים לטמפרטורת החדר.
- מפוררים את הסלמון לקערה, מוסיפים את החרדל, השמיר ו-2 כפות שמנת ומערבבים עד לאיחוד.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ופורשים עליה את הבצק. מפזרים את תערובת הסלמון על הבצק, ומשאירים סביבה שוליים ברוחב של 4 ס"מ.
- יוצרים בשולי הבצק הארוכים חתכים מקבילים המרוחקים כ-2 ס"מ זה מזה – נזהרים שלא יגיעו עד למלית. מקפלים על המלית את שולי הבצק הקצרים ולאחר מכן גם את הרצועות שחתכנו, ליצירת מראה של צמה.
- מברישים את הבצק בביצה טרופה ואופים 40-30 דקות, עד להשחמה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
- עוד מתכונים מצוינים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"