המרכיבים
(9-8 טארטלטים)
600 גרם בצק עלים מרודד, מופשר וקר
לקרם השקדים
- 1 ביצה
- 1/3 כוס (65 גרם) סוכר חום בהיר
- 1/4 1 כוסות (125 גרם) שקדים טחונים
- 50 גרם חמאה, רכה
- 1/4 כפית קינמון טחון
לתפוחים
- 3 תפוחים, רצוי מזן פינק ליידי או חרמון
- 1/2 2 כפות (30 גרם) סוכר חום בהיר
- כ־20 גרם חמאה מומסת
- 1 ביצה, טרופה
לעיטור
- 3 כפות פרוסות שקדים מולבנים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. מקמחים קלות את משטח העבודה ופורשים עליו את הבצק. בעזרת כוס או חותכן עוגיות, קורצים בבצק עיגולים בקוטר 8 ס"מ. בעזרת סכין, מסמנים בכל אחד מהעיגולים עיגול פנימי במרחק של 1 ס"מ משולי הבצק. הסימון צריך להיות עמוק, אך יש להקפיד שלא לחתוך לגמרי את הבצק. דוקרים את העיגול הפנימי בכמה מקומות בעזרת מזלג (סימון העיגול והדקירה במזלג יגרמו לכך ששולי הבצק יתפחו באפייה, בעוד שמרכזו יישאר שטוח). מסדרים את עיגולי הבצק בתבנית במרווחים קטנים זה מזה.
3. הקרם: שמים בקערה את הביצה והסוכר וטורפים לקרם אחיד. מוסיפים את השקדים הטחונים, החמאה הרכה והקינמון ומערבבים למרקם אחיד.
4. התפוחים: מסירים את ליבת התפוחים וחותכים אותם לרוחבם לטבעות בעובי 1 ס"מ.
5. מורחים במרכז כל עיגול בצק כ־3 כפות מקרם השקדים בשכבה אחידה. מניחים עליה 3 פרוסות תפוח, זורים מעט סוכר חום ומברישים בחמאה. מברישים את העיגול החיצוני של הבצק בביצה.
6. אופים 15-12 דקות, עד שהבצק מזהיב היטב והתפוחים מתרככים מעט. כ־2 דקות לפני סיום האפייה זורים על הטארטלטים את פרוסות השקדים. מצננים כ־10 דקות ומגישים.
- זמן הכנה: כ־25 דקות
- דרגת קושי: קל־בינוני
- איך שומרים: עד יום בכלי סגור בטמפרטורת החדר, או עד חודש במקפיא