בלי לצאת לקניות: פשטידת כרובית קלה ללא קמח ממה שיש בבית

במקרר שלכם שוכבות גבינות מובטלות? צרפו אותן לכרובית ולבזיליקום, ובמעט מאוד עבודה תקבלו מאפה משגע ודל בפחמימות

דפנה אוסטר מיכאל

|

18.06.18 | 18:12

פשטידת כרובית קלה ללא קמח (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
פשטידת כרובית קלה ללא קמח (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

מרכיבים

תבנית בגודל 20X20 ס"מ

 

  • 1 כרובית גדולה, מפורקת לפרחים
  • 3 ביצים
  • 100 גרם גבינת שמנת - טבעית, בטעם שום-שמיר או בטעם בצל
  • 50 גרם גבינה צפתית, מגוררת
  • 150 גרם גבינה קשה, מגוררת – למשל, פרמזן, קשקבל או גאודה (אפשר לשלב כמה סוגים בהתאם למה שיש בבית)
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
  • חופן נדיב של עלי בזיליקום, קצוצים
  • 2 כפות שקדים טחונים
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מבשלים את פרחי הכרובית במים רותחים במשך כ-10 דקות, עד לריכוך קל. מסננים היטב ומעבירים לתבנית.
  3. טורפים יחד את שאר המרכיבים ויוצקים על פרחי הכרובית.
  4. אופים 40-30 דקות, עד שפשטידת הכרובית מזהיבה מעט.

 

_______________________________________________________

 

ויש גם לביבות כרובית אפויות עם גבינות. לחצו על התמונה

 

  (צילום: טליה הדר)

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג