
פשטידת כרובית קלה ללא קמח (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
תבנית בגודל 20X20 ס"מ
- 1 כרובית גדולה, מפורקת לפרחים
- 3 ביצים
- 100 גרם גבינת שמנת - טבעית, בטעם שום-שמיר או בטעם בצל
- 50 גרם גבינה צפתית, מגוררת
- 150 גרם גבינה קשה, מגוררת – למשל, פרמזן, קשקבל או גאודה (אפשר לשלב כמה סוגים בהתאם למה שיש בבית)
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
- חופן נדיב של עלי בזיליקום, קצוצים
- 2 כפות שקדים טחונים
- מעט אגוז מוסקט מגורר
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מבשלים את פרחי הכרובית במים רותחים במשך כ-10 דקות, עד לריכוך קל. מסננים היטב ומעבירים לתבנית.
- טורפים יחד את שאר המרכיבים ויוצקים על פרחי הכרובית.
- אופים 40-30 דקות, עד שפשטידת הכרובית מזהיבה מעט.
- עוד מתכונים מצוינים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"
_______________________________________________________
ויש גם לביבות כרובית אפויות עם גבינות. לחצו על התמונה