
פיצוחים פיקנטיים במייפל (צילום: טל סורסקי)
כשהשטן חשב על דרכים להרוס לאנשים את הדיאטה הוא חשב על פיצוחים במייפל: אני מבטיח לכם שהם יותר ממכרים מכל מיני חומרים לא חוקיים. כמה דברים חשובים לפני שמתחילים:
- שלא תעזו להשתמש בסירופ בטעם מייפל – לכו אך ורק על סירופ טבעי ללא תוספות.
- בעיני, השילוב המנצח הוא של שקדים, קשיו ופקאן, אבל הרגישו חופשי לבחור במה שאתם אוהבים. רק קחו בחשבון שאגוזים קטנים יותר דורשים זמן קלייה קצר יותר, כך שצריך להוסיף אותם לתנור כ-5 דקות מתחילת הקלייה, כדי שלא יישרפו לפני ששאר האגוזים יהיו מוכנים.
- ברור שאפשר להשתמש במלח גס רגיל, אבל מלח אטלנטי הרבה יותר עדין ופריך. הוא לא עולה הרבה (פחות מ-20 שקל לק"ג), מחזיק המון המון זמן ואפילו זמין בכל סופר. אז עשו לעצמכם טובה והצטיידו בו.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
צנצנת בינונית
- 1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן לא קלויים
- 1 כוס (100 גרם) אגוזי קשיו לא קלויים
- 1 כוס (100 גרם) שקדים לא קלויים
- 1/4 כוס (60 מ"ל) סירופ מייפל טבעי
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית קינמון
- 1 כף מלח גס, רצוי אטלנטי
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מערבבים את אגוזי הפקאן, אגוזי הקשיו והשקדים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
- משטחים את תערובת הפיצוחים בתבנית וקולים 20-15 דקות. מדי 5 דקות מערבבים.
- מצננים לחלוטין ומעבירים לכלי אטום.
- עוד מתכונים מצוינים של טל סורסקי - בבלוג "מה יש לאכול"