עוגת שקדים בחושה עם מיץ תפוזים וסירופ
אפרת סיאצ'י מגישה עוגה פרווה עסיסית במיוחד בזכות תוספת הסירופ אחרי האפייה. מבטיחים לכם שלא תפסיקו ליישר!

עוגת שקדים בחושה עם מיץ תפוזים וסירופ (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
תבנית בקוטר 24 ס"מ או בגודל כ-20X30 ס"מ
- 3 ביצים גדולות
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2/3 כוס (160 מ"ל) שמן
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק שתייה קלה)
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח רגיל
- 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים דק
- 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- לסירופ: 1/4 כוס (60 מ"ל) מים רותחים, 1 כף גדושה סוכר
- לקישוט: קוקוס טחון
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
- מקציפים את הביצים במשך כחצי דקה. מוסיפים את הסוכר ומממשיכים להקציף כ-2 דקות נוספות, עד לקבלת תערובת תפוחה.
- מוסיפים את תמצית הווניל, השמן, מיץ התפוזים והמים ומערבבים.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, קמח השקדים, אבקת האפייה וקליפת הלימון. מוסיפים לתערובת הנוזלים ומערבבים רק עד לאיחוד המרכיבים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- הסירופ: מערבבים את המים הרותחים עם הסוכר ויוצקים על העוגה באופן אחיד בעודה חמה. מפזרים קוקוס טחון.
- עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"