חבר'לך, יש רוגלך! שלוש גרסאות מיוחדות למאפים הקטנים והממכרים

עם בצק שוקו-וניל, במילוי פרג ומייפל או בצ'יק-צ'ק עם בצק פריך ומרציפן: אינס ינאי מהבלוג "תיק אוכל" מגישה מתכוני רוגלך שממש קשה להחליט איזה מהם להכין קודם

אינס שילת ינאי

|

13.06.18 | 11:39

רוגלך עם בצק שוקו-וניל (צילום: אפיק גבאי)
רוגלך עם בצק שוקו-וניל (צילום: אפיק גבאי)

רוגלך עם בצק שוקו-וניל

 

מרכיבים

30-25 יחידות

 

  • 1/2 3 כוסות (490 גרם) קמח
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1/2 1 כפות שמרים יבשים
  • 1 ביצה גדולה
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • ממרח שוקולד ואגוזים
  • לציפוי: 1 ביצה טרופה, 1/4 כוס סירופ מייפל מעורבב עם 3 כפות מים רותחים

 

אופן ההכנה
  1. מערבבים בקערה גדולה (או בקערת המיקסר) את הקמח, הסוכר והשמרים, ויוצרים במרכז התערובת גומה. טורפים בקערה נפרדת את הביצה, החמאה, החלב, תמצית הווניל וסוכר הווניל ויוצקים לגומה שבתערובת הקמח. לשים היטב, עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אבל לא דביק (אם הבצק רך מדי, מוסיפים עד 1/2 כוס קמח נוספת).
  2. ממיסים את הקקאו ב-3 כפות מים פושרים. מעבירים 1/4 מכמות הבצק לקערה נפרדת, מוסיפים לו את הקקאו ולשים עד לאיחוד (אם הבצק הופך לדביק, מוסיפים לו 3-2 כפות קמח).
  3. מכסים בניילון נצמד את 2 קערות הבצק ומתפיחים במקרר 4 שעות לפחות (ועד 12).
  4. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק הבהיר לעלה דק ככל האפשר.
  5. יוצרים מבצק הקקאו "נחשים" דקים ומניחים כל אחד מהם על הבצק המרודד בצורת ספירלה. מרדדים בעדינות, כדי לשטח מעט את ה"נחשים" ולהדביק אותם לבצק.
  6. הופכים את עלה הבצק וחותכים אותו למשולשים. מניחים קרוב לבסיסו של כל משולש ממרח שוקולד ואגוזים, ומגלגלים מהבסיס לכיוון הקודקוד. מניחים את הרוגלך בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומתפיחים 20 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  7. אופים 30-20 דקות, עד שהרוגלך משחימים. מוציאים מהתנור ומיד מברישים אותם בסירופ המייפל המהול במים.

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

רוגלך פריכים עם מרציפן

 

רוגלך פריכים עם מרציפן (צילום: אפיק גבאי)
    רוגלך פריכים עם מרציפן(צילום: אפיק גבאי)

     

    מרכיבים

    25-20 יחידות קטנות

     

    לבצק
    • 3 כוסות (420 גרם) קמח
    • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 200 גרם חמאה
    • 1 חלמון ביצה
    • 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב קר
    • 1 כפית אבקת אפייה

     

    למילוי ולעיטור
    • כ-1/3 כוס (50 גרם) אבקת קקאו
    • 500 גרם מרציפן
    • אבקת סוכר

     

    אופן ההכנה
    1. שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון ומעבדים קצרות, רק עד שהם מתאחדים (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). מניחים בצד ל-10 דקות.
    2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    3. מקמחים קלות את משטח העבוד. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ומרדדים כל אחד מהם למלבן בעובי של כחצי ס"מ. מפזרים על המלבנים את הקקאו.
    4. מחלקים את המרציפן לשלושה חלקים שווים ומרדדים כל אחד מהם בין שני ניירות אפייה למלבן השווה בגודלו למלבן הבצק.
    5. מניחים את מלבני המרציפן על מלבני הבצק ומרדדים בעדינות, רק כדי להצמיד אותם.
    6. חוצים כל מלבן לאורכו, ואז חותכים כל מחצית למשולשים. מגלגלים כל משולש לצורת רוגלך (מתחילים מהקצה הרחב) ומניחים בתבנית מרופדת, כשקצה המשולש המגולגל פנה כלפי מטה.
    7. אופים כ-25 דקות, עד שהרוגלך מזהיבים. מפזרים אבקת סוכר, מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.

     

     

    רוגלך פרג בזיגוג מייפל

     

    רוגלך פרג בזיגוג מייפל (צילום: אפיק גבאי)
      רוגלך פרג בזיגוג מייפל(צילום: אפיק גבאי)

       

      מרכיבים

      32 יחידות

       

      לבצק

      • 1/2 3 עד 4 כוסות (560-490 גרם) קמח
      • 2 כפיות שמרים יבשים
      • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
      • 1 ביצה גדולה או 2 קטנות
      • 200 גרם חמאה רכה
      • 1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר או מים פושרים
      • 1 שקית סוכר וניל
      • 1 כפית קליפת לימון מגוררת

       

      למלית

      • 1 כוס (240 מ"ל) חלב או מיץ תפוזים
      • 30 גרם חמאה
      • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
      • 1 כפית תמצית וניל
      • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
      • 200 גרם פרג טרי טחון

       

      • לציפוי: ביצה טרופה עם כפית מים, סירופ מייפל

       

      אופן ההכנה

      1. המלית: מחממים בסיר קטן את החלב, החמאה והסוכר. מוסיפים את הווניל, גרידת הלימון והפרג, ומערבבים עד שהנוזלים נספגים בפרג. טועמים, ואם צריך מוסיפים עוד סוכר. מסירים מהאש ומצננים.
      2. הבצק: מערבבים בקערה 1/2 3 כוסות קמח עם השמרים והסוכר. בקערה נפרדת טורפים יחד את הביצה, החמאה, החלב, סוכר הווניל וגרידת הלימון.
      3. יוצרים גומה בקמח ומניחים בתוכה את תכולת הקערה השנייה. לשים היטב עד קבלת בצק אחיד וקצת דביק (אם יש צורך, מוסיפים עוד קצת קמח). מכסים את הקערה בשקית ניילון ומתפיחים כשעה – ורצוי לילה במקרר.
      4. מקמחים היטב את משטח העבודה ומחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעיגול דק. מורחים את העיגולים במלית וחותכים אותם ל-8 משולשים (כמו שחותכים עוגה). מגלגלים את המשולשים – מתחילים מהחלק הרחב לכיוון ה"שפיץ".
      5. מניחים את הרוגלך בתבנית מרופדת בנייר אפייה (חשוב שה"שפיץ" יפנה כלפי מעלה, כדי שהמאפים לא ייפתחו). מברישים בביצה ומתפיחים כ-20 דקות. בזמן הזה מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      6. אופים 30-20 דקות, עד שהרוגלך משחימים. מוציאים מהתנור ומיד מברישים במעט סירופ מייפל.

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד