זו דירה או חדר בריחה? 130 מטרים רבועים של פנטזיה בדירת קבלן

    אין שני חדרים זהים בדירתו של צלם בהרצליה. עם קיר טלוויזיה עגול, מחיצה מאריחים מודפסים, חדר ביליארד וסט צילומים מבוים במיוחד - לרגע הכל נראה כמו תפאורה

    אביטל ברוידא

    |

    14.06.18 | 08:56

    מבט מאזור המבואה אל המטבח. מימין: דלת כניסה שרופדה בבד פסים עם כפתורי קפיטונאז'. על הרצפה שטיח מפרוות נמר אמיתית. בכניסה למטבח פוחלץ ראש איל. בעל הדירה מספר שהוא מגשים פנטזיות ללקוחות הסטודיו שלו - וגם לעצמו  (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
    מבט מאזור המבואה אל המטבח. מימין: דלת כניסה שרופדה בבד פסים עם כפתורי קפיטונאז'. על הרצפה שטיח מפרוות נמר אמיתית. בכניסה למטבח פוחלץ ראש איל. בעל הדירה מספר שהוא מגשים פנטזיות ללקוחות הסטודיו שלו - וגם לעצמו (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
    מצד אחד של מחיצת האריחים המודפסים הסלון עם מסך טלוויזיה ממוסגר בקיר עגול, ומצדה השני - הסטודיו הביתי. הספה בסלון איטלקית, השז-לונג של לה-קורבוזיה  (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
    מצד אחד של מחיצת האריחים המודפסים הסלון עם מסך טלוויזיה ממוסגר בקיר עגול, ומצדה השני - הסטודיו הביתי. הספה בסלון איטלקית, השז-לונג של לה-קורבוזיה (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
    האדריכלית פלביה גרסיה-בן זאב מדגמנת ישיבה על ספת הסלון. "בהתחלה היה קצת בלבול", אומר בעל הדירה, שחר שדרין. "המחיצה היתה אמורה להפריד אזור משחק לילדים. אבל החלטתי לעבוד מהבית, ומאחורי המחיצה מיקמנו את הסטודיו"   (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
    האדריכלית פלביה גרסיה-בן זאב מדגמנת ישיבה על ספת הסלון. "בהתחלה היה קצת בלבול", אומר בעל הדירה, שחר שדרין. "המחיצה היתה אמורה להפריד אזור משחק לילדים. אבל החלטתי לעבוד מהבית, ומאחורי המחיצה מיקמנו את הסטודיו" (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
    הדירה עברה שיפוץ טוטאלי (תמונות ''לפני'' - בהמשך הכתבה). אחד מארבעת חדרי השינה הפך לחדר ביליארד ביתי. הפתח העגול עם מוטות הפלדה המוזהבים, הקירות הכהים, וילון הקטיפה הירוק והריצוף מקנים לחדר אווירה דרמטית   (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
    הדירה עברה שיפוץ טוטאלי (תמונות ''לפני'' - בהמשך הכתבה). אחד מארבעת חדרי השינה הפך לחדר ביליארד ביתי. הפתח העגול עם מוטות הפלדה המוזהבים, הקירות הכהים, וילון הקטיפה הירוק והריצוף מקנים לחדר אווירה דרמטית (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
    חדר השינה של שדרין. כריות גב המיטה רופדו בבד של דולצ'ה וגבאנה מאוסף הבדים שהוא שומר בארגז המצעים שלו. בניגוד למקובל, כאן לא ניסו לקשור בין החדרים עם מרכיב עיצובי המשכי, ואם יש בכל זאת מכנה משותף בין החדרים, זו הפרובוקטיביות הלא מתנצלת  (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
    חדר השינה של שדרין. כריות גב המיטה רופדו בבד של דולצ'ה וגבאנה מאוסף הבדים שהוא שומר בארגז המצעים שלו. בניגוד למקובל, כאן לא ניסו לקשור בין החדרים עם מרכיב עיצובי המשכי, ואם יש בכל זאת מכנה משותף בין החדרים, זו הפרובוקטיביות הלא מתנצלת (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
    חדר הרחצה אינו מופרד מאזור השינה. הריצוף ממשיך על הקירות הרטובים, והאסלה השחורה מבריקה מופרדת רק באופן מרומז, באמצעות מוטות מוזהבים. עמוד המקלחת הצומח מהרצפה (משמאל) נראה מאסיבי, כמעט אגרסיבי  (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
    חדר הרחצה אינו מופרד מאזור השינה. הריצוף ממשיך על הקירות הרטובים, והאסלה השחורה מבריקה מופרדת רק באופן מרומז, באמצעות מוטות מוזהבים. עמוד המקלחת הצומח מהרצפה (משמאל) נראה מאסיבי, כמעט אגרסיבי (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
    לבן הבכור של שדרין יש חדר נפרד, ושני הילדים הקטנים יותר חולקים חדר. עיצוב חדרי הילדים רגוע יחסית לשאר הדירה, אך גם בהם אלמנטים חריגים, כמו תקרה, רצפה וארונות שחורים (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
    לבן הבכור של שדרין יש חדר נפרד, ושני הילדים הקטנים יותר חולקים חדר. עיצוב חדרי הילדים רגוע יחסית לשאר הדירה, אך גם בהם אלמנטים חריגים, כמו תקרה, רצפה וארונות שחורים (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
    מבט מהסלון אל המרפסת המערבית. "האוויר נהדר", אומרת האדריכלית גרסיה-בן זאב, "וזה היתרון הגדול של הדירה", שנבנתה בשנות ה-80 בצורת מעוין עם קירות אלכסוניים. ''החלטתי לקנות לפי תחושת בטן'', אומר שדרין, ''אבל בגלל שאני לא סומך על התחושות הילדותיות שלי ביקשתי מהאדריכלית שתאשר את הבחירה'' (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
    מבט מהסלון אל המרפסת המערבית. "האוויר נהדר", אומרת האדריכלית גרסיה-בן זאב, "וזה היתרון הגדול של הדירה", שנבנתה בשנות ה-80 בצורת מעוין עם קירות אלכסוניים. ''החלטתי לקנות לפי תחושת בטן'', אומר שדרין, ''אבל בגלל שאני לא סומך על התחושות הילדותיות שלי ביקשתי מהאדריכלית שתאשר את הבחירה'' (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
    האריחים המודפסים ממשיכים מהמחיצה בסלון אל המרפסת ומשתלבים בחיפוי השחור של המעקה ושל דלפק הבר  (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
    האריחים המודפסים ממשיכים מהמחיצה בסלון אל המרפסת ומשתלבים בחיפוי השחור של המעקה ושל דלפק הבר (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)

    במשך כ-25 שנה החזיק הצלם שחר שדרין סטודיו פעיל לצילום אופנה בתל אביב. שדרין, שעל פי הגדרתו ''מגשים פנטזיות'' ללקוחותיו, עסק גם בהפקת אירועים למאיון העליון, התחתן פעמיים, התגרש פעמיים, ונולדו לו שלושה ילדים (בן 13, בת 7 ובן 4). "אחרי שני הגירושים נגמרו לי האנרגיות להפקת אירועים", הוא מספר, "אבל נותרתי עם הרבה לקוחות, והחלטתי לנתב את העסק למקום חדש. את הפנטזיות שפעם הגשמתי לאנשים באירועים, אני מגשים להם היום בגרפיקה". הסטודיו שלו מתרכז בעיצוב אלבומי טיולים ראוותנים, מגזינים מעוצבים לעסקים, אלבומי מורשת אישיים, ספרי בר/בת מצווה וכדומה.

     

    אבל אצל שדרין הפנטזיה לא עוצרת בתחום המקצועי. היא זולגת גם לחייו הפרטיים, כפי שמשתקף מדירתו החדשה בהרצליה, במתחם מגורים סגור משנות ה-80, הסמוך למקומות מגוריהן של שתי האמהות של ילדיו. "החלטתי לקנות את הדירה לפי תחושת בטן", הוא אומר, "אבל בגלל שאני לא סומך על התחושות הילדותיות שלי ביקשתי מהאדריכלית שתאשר לי את הבחירה".

     

    קיר טלוויזיה עגול ומנצנץ בסלון, בסגנון שנות ה-70. כל חלל בדירה זכה ל''אישיות'' משלו (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
      קיר טלוויזיה עגול ומנצנץ בסלון, בסגנון שנות ה-70. כל חלל בדירה זכה ל''אישיות'' משלו(צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)

       

      האדריכלית, פלביה גרסיה-בן זאב, הייתה לקוחה לה הכין סרט תדמית. החיבור ביניהם היה טוב, ושדרין ביקש ממנה להתלוות אליו להרפתקה החדשה."הוא ביקש את דעתי על הנכס", מספרת גרסיה-בן זאב. "אמרתי לו שהדירה מאוד קשה, שיש המון שינויים לעשות, אבל האוויר נהדר, וזה היתרון הגדול שלה".

       

      גרסיה סיימה לימודי אדריכלות ואורבניזם בברזיל, פתחה משרד עצמאי ובשנת 2011 עלתה לארץ ופתחה משרד ברמת גן. "אני מתחברת ללקוח שלי בצורה מאוד טוטאלית", היא מסבירה את הדירה. "כמו שחקן תיאטרון, אני נכנסת לתפקיד והולכת עם הלקוח לעולמות שלו, לחלומות שלו".

       

      האדריכלית והדייר. הכירו כשהכין לה סרט תדמית (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
        האדריכלית והדייר. הכירו כשהכין לה סרט תדמית(צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)

         

        קירות אלכסוניים, זוויות קשות

         

        הדירה בת 130 מטרים רבועים, ממוקמת בקומה הרביעית בבניין ונהנית ממרפסת מערבית, "בלי להרגיש את השכנים", הודות לצורת היהלום של הבניין - צורה שמקנה לדירה גם קירות אלכסוניים וזוויות קשות, ומכתיבה את הצבת החלל הציבורי שלה במרכז, וסידור החדרים במעטפת.

         

        לפני השיפוץ. צורת היהלום של הבניין מכתיבה את הצבתו של הסלון במרכז (צילום: פלביה גרסיה בן זאב)
          לפני השיפוץ. צורת היהלום של הבניין מכתיבה את הצבתו של הסלון במרכז(צילום: פלביה גרסיה בן זאב)

           

          מבט אל המסדרון לפני השיפוץ (צילום: פלביה גרסיה בן זאב)
            מבט אל המסדרון לפני השיפוץ(צילום: פלביה גרסיה בן זאב)

             

            התוכנית המקורית של הדירה לא השתנתה בתהליך השיפוץ, אלא רק נוקתה מקירות וחדרים שלא היה בהם צורך, כמו מחסן ושירותי אורחים. אבל התפיסה העיצובית - הצבעונית והחומרית - השתנתה לחלוטין, ויצרה חללים דרמטיים עד כדי כך שהם עשויים להיתפס כתפאורה. מוגזם? ראוי להערכה? תלוי בטעם. דבר אחד בטוח: לדירה הזו אי אפשר להישאר אדישים.

             

            מחיצה מצופה באריחי קומיקס (HeziBank) תוחמת את הסלון (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
              מחיצה מצופה באריחי קומיקס (HeziBank) תוחמת את הסלון(צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)

               

              כל חדר בדירה הוא יצירה בפני עצמה. בניגוד למקובל, כאן לא ניסו לקשור בין החדרים עם מרכיב עיצובי המשכי, אלא הלכו עד הסוף עם השונות. כל חלל זכה לאישיות ולאווירה משלו. ואם יש בכל זאת מכנה משותף בין החדרים, זו הפרובוקטיביות הלא מתנצלת על מה שהם.

               

              בסלון: קיר טלוויזיה עגול

               

              דלת הכניסה, פלדלת שחופתה בריפוד מפוספס עם כפתורי קפיטונאז', מכניסה את הבאים למבואה קטנה שקירותיה נצבעו בכחול-אפרפר.  

               

              מבואה כחולה (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
                מבואה כחולה(צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)

                 

                שירותי האורחים שהיו בדירה המקורית הפכו לפינת מוזיקה קטנה עם פסנתר שחור שעליו אוסף בובות-עם פולקלוריסטיות, ומעליו נברשת זכוכית מוזהבת.

                 

                משמאל נראית פינת המוזיקה, שהייתה לפני השיפוץ שירותי האורחים (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
                  משמאל נראית פינת המוזיקה, שהייתה לפני השיפוץ שירותי האורחים(צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)

                   

                  המקום מספיק לפסנתר (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
                    המקום מספיק לפסנתר(צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)

                     

                    הקירות האפורים-כחולים ורצפת האריחים הבהירה, בדוגמה של אדרת דג, ממשיכים מהכניסה אל הסלון שבמרכז הבית. כאן בולט, מכל כיוון, קיר נמוך שצופה באריחים מודפסים באיורים צבעוניים, התוחם את הסלון ומשמש כמחיצה לא הרמטית למתרחש מאחוריו. מול קיר האריחים בולט קיר טלוויזיה עגול ומנצנץ, בסגנון שנות ה-70, שבמרכזו תלוי המסך ובתחתיתו נישה לחפצי נוי.

                     

                    הסלון תחום ומחולק באמצעות מחיצת האריחים המודפסים (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
                      הסלון תחום ומחולק באמצעות מחיצת האריחים המודפסים(צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)

                       

                      אל האקלקטיות הזו צורפו ספה וכורסה של Rossetto האיטלקית, שז-לונג משנות ה-30 של לה-קורבוזיה, שולחן מזכוכית שקופה ושטיח מפרוות נמר אמיתית. מהתקרה, הנמוכה ממילא, תלוי מובייל של נורות פחם, שמאירות נקודות שונות בסלון. אין כאן היררכיה. נראה שלכל הפריטים - קירות, רהיטים וחפצי האמנות - יש בחלל אותה חשיבות.

                       

                      המרפסת פתוחה אל נוף ירוק (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
                        המרפסת פתוחה אל נוף ירוק(צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)

                         

                        הסלון ממשיך למרפסת קטנה, שבה משתלבים האריחים המאוירים בחיפוי קרמיקה שחור של המעקה. דלפק עם שני כיסאות בר פונה מערבה אל הנוף.

                         

                        במטבח: פוחלץ ראש איל

                         

                        המטבח, באחת מפאות היהלום, ממשיך את הסלון. מיקומו לא השתנה בשיפוץ, אבל הטיפול בו הפך אותו לחדר נפרד.

                         

                        המטבח לפני השיפוץ (צילום: פלביה גרסיה בן זאב)
                          המטבח לפני השיפוץ(צילום: פלביה גרסיה בן זאב)

                           

                          ואחריו. הארונות לא הוחלפו, רק הדלתות חופו בפורמייקה צהובה, והידיות חדשות (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
                            ואחריו. הארונות לא הוחלפו, רק הדלתות חופו בפורמייקה צהובה, והידיות חדשות(צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)

                             

                            פוחלץ של ראש איל תלוי בכניסה אליו, הקירות צבועים בכחול חזק וטורקיז, ואריחי הרצפה מדמים שטיח בדוגמת עיגולים בשחור, לבן ואפור.

                             

                            שולחן האוכל עשוי מעץ מבוקע. הכסאות - פלסטיק צבעוני בסגנון בארוקי (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
                              שולחן האוכל עשוי מעץ מבוקע. הכסאות - פלסטיק צבעוני בסגנון בארוקי(צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)

                               

                              למשטח העבודה ולחיפוי הקיר נבחרו שיש ואריחים שחורים מבריקים, ודלתות ארונות המטבח המקוריות הוחלפו בפורמייקה צהובה, שעליה הורכבו ידיות כדורי בייסבול. שולחן האוכל הוא שולחן צר מעץ מבוקע, וסביבו כיסאות בסגנון בארוקי, מפסלטיק שקוף צבעוני. 

                               

                              מעבר למחיצה: הסטודיו

                               

                              "בהתחלה היה קצת בלבול מה הבית אמור להיות", מספר שדרין. "תכננו אותו כבית לי ולילדים, והמחיצה בסלון היתה אמורה להפריד אזור משחק שלהם. אבל אז החלטתי לעבוד מהבית, ומאחורי המחיצה מיקמנו את הסטודיו".

                               

                              מבט אל הסטודיו הביתי. שתי גרפיקאיות עובדות עם שדרין (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
                                מבט אל הסטודיו הביתי. שתי גרפיקאיות עובדות עם שדרין(צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)

                                 

                                הסטודיו, שבו עובדות עם שדרין עוד שתי מעצבות גרפיות, אמנם מוסתר מהסלון, אך משולב בהתנהלות הביתית, מאחר שהוא מוקף במסדרון המוביל לחדרים הפרטיים.

                                 

                                בחדר השינה: קיר כהה ואמבטיה אדומה

                                 

                                כמו המטבח, גם ארבעת חדרי השינה נשארו במקומם המקורי, עם שינוי מבני מינורי ושינוי גדול בתפקודם ובהלבשתם. ממלכתו הפרטית של שדרין היא חדר שינה מרווח עם אמבטיה, מקלחת ושירותים המופרדים ממנה רק באופן מרומז ויזואלית, באמצעות צינורות פליז מהרצפה לתקרה.

                                 

                                את המיטה במרכז חדר השינה עיצב שדרין בבדים יוקרתיים. הווילונות מאיקאה (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
                                  את המיטה במרכז חדר השינה עיצב שדרין בבדים יוקרתיים. הווילונות מאיקאה(צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)

                                   

                                  החדר החשוך צבוע באפור-כחול כהה, ומרוצף באריחים בדוגמת פסים אלכסוניים בשחור ובז'. האריחים מכסים, בהמשך לרצפה, גם את קירות האזור הרטוב בחדר, ומגדירים את גבולותיו הלא ברורים.

                                   

                                  אמבטיה אדומה עם רגליים מפוסלות ואסלה וכיור בשחור מבריק יוצרים בחדר מראה רומנטי ברוח האר-דקו הצרפתי של שנות ה-30. לעומתם, צינור המקלחת, שעולה מהרצפה, נראה אגרסיבי. את האקלקטיות הזו משלימה מראה בסגנון שנות ה-70.

                                   

                                  אזור הרחצה פתוח וחשוף לאזור השינה  (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
                                    אזור הרחצה פתוח וחשוף לאזור השינה (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
                                     

                                     

                                    מבט מהמיטה אל אזור הרחצה הצמוד. הריצוף מטפס על הקיר  (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
                                      מבט מהמיטה אל אזור הרחצה הצמוד. הריצוף מטפס על הקיר (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)

                                       

                                      גב המיטה עשוי שתי כריות תלויות על הקיר, ששדרין עיצב וריפד בבדים של דולצ'ה וגבאנה, מתוך אוסף שהוא מחזיק בארגז המצעים שלו. לאלו צירף וילונות בשתי שכבות - תחרה לבנה וקטיפה ירוקה - מאיקאה. "זה כל היופי", הוא אומר, "לחבר בין סגנונות שונים".

                                       

                                      חדרי השינה של הילדים אינם גדולים. לבן הבכור חדר פרטי, ושני הצעירים חולקים חדר אחד. חדרי הילדים רגועים יחסית, עם קירות בהירים, אבל גם בהם יש אלמנטים לא שגרתיים: תקרות, ארונות בגדים ודלתות כניסה בשחור.

                                       

                                      חדרם של שני הילדים הקטנים יותר (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
                                        חדרם של שני הילדים הקטנים יותר(צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)

                                         

                                        חדרו של הבן הבכור. תקרה ורצפה שחורות (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
                                          חדרו של הבן הבכור. תקרה ורצפה שחורות(צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)

                                           

                                          בין חדרו של הבכור לסטודיו יש ארון קיר עם דלתות הזזה מזכוכית שחורה, המהווה מחיצה שימושית בין החללים, תוך ניצול יעיל של השטח.

                                           

                                          חדר ביליארד עם פתח עגול

                                           

                                          חדר השינה הרביעי בדירה הפך לחדר ביליארד. בקיר הכניסה אליו נפער פתח עגול, שממנו אפשר לצפות בקיר הטלוויזיה העגול בסלון. לפתח העגול הוכנסו מוטות פלדה מוזהבים, והקירות בחדר, שבמרכזו שולחן ביליארד במראה עתיק, צבועים בכחול-אפור מנצנץ. הרצפה כוסתה באריחים שיוצרים שטיח בשחור, לבן ואפור. את האווירה הדרמטית (שלא לומר סליזית), משלימים וילון קטיפה ירוק כהה, מנורת פעמון מרכזית ושתי מנורות קיר.

                                           

                                          חלון הצצה עגול אל חדר הביליארד  (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)
                                            חלון הצצה עגול אל חדר הביליארד (צילום: שחר שדרין - SHEDRIN STUDIO)

                                             

                                            בכל חדרי הבית תלויות עבודות אמנות רבות, שמוסיפות לאופי האישי שלו. חלק מהעבודות הם צילומים של שדרין בעצמו, וחלקן עבודות של האמנית איסאנה מאירוביץ' יעקב - ציורים עם דימויים של בעלי חיים, הנראים במבט ראשון נאיביים, אך במבט שני מתגלים המוטיבים המיניים הפחות תמימים שבהם.

                                             

                                            תוכנית הדירה לפני השיפוץ. מסגרת הבניין מכתיבה את סידור החדרים (תוכניות: פלביה גרסיה בן זאב)
                                              תוכנית הדירה לפני השיפוץ. מסגרת הבניין מכתיבה את סידור החדרים(תוכניות: פלביה גרסיה בן זאב)

                                               

                                              ולאחר השיפוץ (תוכניות: פלביה גרסיה בן זאב)
                                                ולאחר השיפוץ(תוכניות: פלביה גרסיה בן זאב)

                                                  

                                                • קבלן: בית וגן בנייה ושיפוצים
                                                • כלים סניטריים, אריחים מודפסים וריצוף: HeziBank
                                                • מראות: א.א. מראות
                                                • תאורה: יאיר דורם, Elita gallery
                                                • כיסאות ושולחן אוכל: פיק אפ
                                                • צבע: נירלט

                                                 

                                                לחצו על התמונה לעוד בתים יפים ודירות מעניינות:

                                                 

                                                לחצו על התמונה לעוד כתבות על דירות יפות (צילום: איתי בנית)
                                                לחצו על התמונה לעוד כתבות על דירות יפות (צילום: איתי בנית)

                                                 

                                                 

                                                 
                                                הצג:
                                                כל התגובות לכתבה "זו דירה או חדר בריחה? 130 מטרים רבועים של פנטזיה בדירת קבלן"
                                                אזהרה:
                                                פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד