
תבשיל חיטה חריף עם פלפלים, פפריקה ושום (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
מרכיבים
10 מנות
- 5 כפות שמן קנולה
- 2 כוסות חיטה, שהושרתה לילה מראש במים וסוננה
- 3 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כף פפריקה חריפה
- 1 כף מלח
- 1 ראש שום שלם 5 + שיני שום קלופות
- 2 פלפלים אדומים חריפים שלמים (או פחות, לפי הטעם)
- 5 כוסות מים או ציר עוף
- להגשה: 1 כוס כוסברה, קצוצה
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את החיטה ואת שני סוגי הפפריקה ומערבבים. מוסיפים את המלח ומניחים על החיטה את ראש השום השלם, את שיני השום ואת הפלפלים החריפים.
- יוצקים לסיר את המים (או הציר) ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית כשעה ורבע, עד שהחיטה מתרככת והנוזלים נספגים.
- ההגשה: מוסיפים את הכוסברה ומגישים חם, קר או בטמפרטורת החדר.
- איך שומרים? עד יומיים בכלי אטום במקרר.