הכרוב קובע: שלושה סלטי כרוב לבן מעולים שאתם פשוט חייבים לנסות

    סלט כרוב זה דבר אהוב – ובצדק: קשה לסרב לרעננות, לפריכות וליכולת של הירק הזה לספוג טעמים. אז קבלו כמה גרסאות מיוחדות וטעימות במיוחד

    Xnet

    |

    10.06.18 | 10:40

    סלט כרוב לבן אסייתי עם גזר, פלפלים ושקדים קלויים  (צילום: מירב גביש)
    סלט כרוב לבן אסייתי עם גזר, פלפלים ושקדים קלויים (צילום: מירב גביש)

    סלט כרוב אסייתי עם גזר, פלפלים ושקדים קלויים / מירב גביש

    סלט כרוב לבן שלא תפסיקו לכרסם, עם המון דברים טעימים ופריכים בכל ביס ורוטב חמוץ-מתוק-חריף משגע.

     

    >> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

     

    מרכיבים

    6-4 מנות

     

    • 1 כרוב לבן בינוני, פרוס דק
    • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לרצועות דקות עם קולפן
    • 10 פלפלונים, פרוסים דק, או 1 פלפל, פרוס דק
    • 1 כף שמן שומשום
    • 1/4 כוס שקדים, פרוסים או שלמים
    • קורט סוכר
    • 2 כפות שומשום
    • 10 עלי בזיליקום
    • 2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
    • אפשרות: 1/2 כוס עלי כוסברה או נענע

     

    לרוטב
    • 2 כפות חומץ אורז או או חומץ רגיל
    • 1 כף שמן שומשום
    • 2 כפות דבש
    • 1 כף מים
    • 1 כף סרירצ'ה או רוטב צ'ילי חריף
    • 1 בצל שאלוט או 1/4 בצל סגול, קצוץ דק
    • 1 כפית מלח

     

    אופן ההכנה
    1. הרוטב: שמים בצנצנת את החומץ, הדבש והמים ומערבבים עד שהדבש נמס. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, מערבבים ומניחים במקרר.
    2. הסלט: שמים בקערה את הכרוב, הגזר והפלפל. מוסיפים 2/3 מהרוטב ומערבבים. מעבירים למקרר לרבע שעה.
    3. מחממים את שמן השומשום במחבת. מוסיפים את השקדים והסוכר וקולים כחצי דקה, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השומשום וקולים 2-1 דקות, עד שהוא מזהיב. (נזהרים שלא יישרף). מסירים מהכיריים ומצננים.
    4. טועמים את סלט הכרוב, ואם צריך מוסיפים את שאר הרוטב. מוסיפים את הבזיליקום, הבצל הירוק ותערובת השקדים (וגם כוסברה או נענע, אם רוצים), מערבבים ומגישים.

     

    • עוד מתכונים של מירב גביש - בבלוג "גבישס"

     

     

    סלט כרוב לבן עם סלרי וחמוציות / דפנה אוסטר מיכאל

     

    סלט כרוב לבן עם סלרי וחמוציות (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
      סלט כרוב לבן עם סלרי וחמוציות(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

       

      מרכיבים

      כ-4 מנות

       

      • 1/2 כרוב לבן גדול
      • 8-5 גבעולי סלרי
      • כ-1/4 כוס חמוציות
      • מיץ מ-1/2 תפוז גדול
      • מיץ מלימון שלם
      • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
      • מעט מלח
      • פלפל שחור גרוס
      • 3-2 כפות שמן זית
      • 1 כפית דבש

       

      אופן ההכנה

      1. חותכים את הכרוב לרצועות דקות. חותכים את הסלרי לפרוסות דקות, כולל העלים. מעבירים לקערה.
      2. שמים בצנצנת את שאר המרכיבים, למעט החמוציות, ומערבבים לרוטב אחיד. מוסיפים לקערה ומערבבים.
      3. מפזרים מעל את החמוציות ומגישים.

       

      • עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"

       

       

      סלט כרוב לבן עם תפוחי עץ וגזר / אסנת לסטר

      מתכון שקיבלתי בתוכנית הרדיו שלי, "סיר לשבת", מהמאזינה אנה תם מקצרין.

       

      סלט כרוב לבן עם תפוחי עץ וגזר (צילום: אסנת לסטר)
        סלט כרוב לבן עם תפוחי עץ וגזר(צילום: אסנת לסטר)

         

        מרכיבים

        כ-4 מנות

         

        • 1/2 כרוב לבן, חתוך דק

        1 כפית מלח

        • 3 גזרים בינוניים, קלופים ומגוררים
        • 3 תפוחי עץ, מגוררים גס
        • 3 כפות מיונז
        • 1/4 כוס מיץ לימון
        • 1/2 כפית סוכר
        • פלפל שחור טחון

         

        אופן ההכנה

        1. מפזרים את המלח על הכרוב ולשים יחד כ-2 דקות, כדי לרכך את הכרוב.
        2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.

         

         

         
        הצג:
        כל התגובות לכתבה "הכרוב קובע: שלושה סלטי כרוב לבן מעולים שאתם פשוט חייבים לנסות"
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        מתכון מהיר
        כשר פרווה
        צמחוני
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (3 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג