
סלט כרוב לבן אסייתי עם גזר, פלפלים ושקדים קלויים (צילום: מירב גביש)
סלט כרוב אסייתי עם גזר, פלפלים ושקדים קלויים / מירב גביש
סלט כרוב לבן שלא תפסיקו לכרסם, עם המון דברים טעימים ופריכים בכל ביס ורוטב חמוץ-מתוק-חריף משגע.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
6-4 מנות
- 1 כרוב לבן בינוני, פרוס דק
- 2 גזרים, קלופים וחתוכים לרצועות דקות עם קולפן
- 10 פלפלונים, פרוסים דק, או 1 פלפל, פרוס דק
- 1 כף שמן שומשום
- 1/4 כוס שקדים, פרוסים או שלמים
- קורט סוכר
- 2 כפות שומשום
- 10 עלי בזיליקום
- 2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
- אפשרות: 1/2 כוס עלי כוסברה או נענע
לרוטב
- 2 כפות חומץ אורז או או חומץ רגיל
- 1 כף שמן שומשום
- 2 כפות דבש
- 1 כף מים
- 1 כף סרירצ'ה או רוטב צ'ילי חריף
- 1 בצל שאלוט או 1/4 בצל סגול, קצוץ דק
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה
- הרוטב: שמים בצנצנת את החומץ, הדבש והמים ומערבבים עד שהדבש נמס. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, מערבבים ומניחים במקרר.
- הסלט: שמים בקערה את הכרוב, הגזר והפלפל. מוסיפים 2/3 מהרוטב ומערבבים. מעבירים למקרר לרבע שעה.
- מחממים את שמן השומשום במחבת. מוסיפים את השקדים והסוכר וקולים כחצי דקה, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השומשום וקולים 2-1 דקות, עד שהוא מזהיב. (נזהרים שלא יישרף). מסירים מהכיריים ומצננים.
- טועמים את סלט הכרוב, ואם צריך מוסיפים את שאר הרוטב. מוסיפים את הבזיליקום, הבצל הירוק ותערובת השקדים (וגם כוסברה או נענע, אם רוצים), מערבבים ומגישים.
- עוד מתכונים של מירב גביש - בבלוג "גבישס"
סלט כרוב לבן עם סלרי וחמוציות / דפנה אוסטר מיכאל

סלט כרוב לבן עם סלרי וחמוציות(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
כ-4 מנות
- 1/2 כרוב לבן גדול
- 8-5 גבעולי סלרי
- כ-1/4 כוס חמוציות
- מיץ מ-1/2 תפוז גדול
- מיץ מלימון שלם
- קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
- מעט מלח
- פלפל שחור גרוס
- 3-2 כפות שמן זית
- 1 כפית דבש
אופן ההכנה
- חותכים את הכרוב לרצועות דקות. חותכים את הסלרי לפרוסות דקות, כולל העלים. מעבירים לקערה.
- שמים בצנצנת את שאר המרכיבים, למעט החמוציות, ומערבבים לרוטב אחיד. מוסיפים לקערה ומערבבים.
- מפזרים מעל את החמוציות ומגישים.
- עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"
סלט כרוב לבן עם תפוחי עץ וגזר / אסנת לסטר
מתכון שקיבלתי בתוכנית הרדיו שלי, "סיר לשבת", מהמאזינה אנה תם מקצרין.

סלט כרוב לבן עם תפוחי עץ וגזר(צילום: אסנת לסטר)
מרכיבים
כ-4 מנות
- 1/2 כרוב לבן, חתוך דק
1 כפית מלח
- 3 גזרים בינוניים, קלופים ומגוררים
- 3 תפוחי עץ, מגוררים גס
- 3 כפות מיונז
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1/2 כפית סוכר
- פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- מפזרים את המלח על הכרוב ולשים יחד כ-2 דקות, כדי לרכך את הכרוב.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
- עוד מתכונים של אסנת לסטר - בבלוג "סיר לשבת"