
עוגיות חמאה מזולפות בניחוח תפוז (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
מרכיבים
כ-30 עוגיות
- 125 גרם חמאה, רכה
- 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 חלבון
- קליפה מגוררת מ-1/4 תפוז
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 1 כף מלאה (14 גרם) קורנפלור
אופן ההכנה
- מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
- שמים בקערת המיקסר או מעבד המזון עם וו הגיטרה את החמאה ואבקת הסוכר ומערבלים כ-4 דקות, לקרם אחיד ורך. מוסיפים את תמצית הווניל, החלבון וקליפת התפוז ומערבלים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את הקמח והקורנפלור ומעבדים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- מעבירים את העיסה לשק זילוף עם צנתר לבחירתכם (אני השתמשתי במס' 8) ומזלפים על התבניות עוגיות בצורת האות .M מאחסנים את התבניות כחצי שעה במקרר, כדי שהבצק יתייצב וישמור על צורתו בזמן האפייה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מוציאים את התבניות מהמקרר ואופים 12-10 דקות, עד שעוגיות החמאה המזולפות מזהיבות. מצננים ומגישים.
- איך שומרים? עד שבוע, בכלי אטום בטמפרטורת החדר.