
ארטיק אבטיח וחלב קוקוס (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
ארטיק אבטיח וחלב קוקוס
מרכיבים
- 1/4 אבטיח גדול או 5-4 כוסות אבטיח פרוס
- סירופ מייפל, לפי הטעם
- 1/4 כפית תמצית וניל
- 1 כוס חלב קוקוס
- כף זרעי צ׳יה (לא חייבים)
אופן הכנה
- פורסים את האבטיח לקוביות, מכניסים למיכל אטום ומקפיאים למשך 8-6 שעות.
- מעבירים את קוביות האבטיח הקפואות לבלנדר וטוחנים בפולסים קצרים עד שמתקבל מרקם של מחית.
- מוסיפים את יתר החומרים ומערבלים במשך דקה נוספת.
- יוצקים את התערובת לתבניות ארטיק ומקפיאים למשך 8-6 שעות.

ארטיק אבטיח וחלב קוקוס(צילום: הודליה כצמן Bake Care)
ארטיק מלון עם צ'יה
מרכיבים
- 1/3 מלון
- 4-3 תמרים
- 1/4 כוס מים
- 1 יוגורט בטעם מלון
- כף זרעי צ׳יה
אופן הכנה
- פורסים את המלון לקוביות ומקפיאים למשך 8 שעות לפחות.
- מניחים את התמרים בתוך מים רותחים ומשאירים בצד למשך 10 דקות עד שהם מתרככים וניתן להוריד את הקליפה בקלות.
- מוציאים את המלון מהמקפיא ומעבירים לבלנדר, מוסיפים את המים ומפעילים בפולסים קצרים.
- מגלענים את התמרים ומוסיפים אותם יחד עם היוגורט והצ'יה לבלנדר, טוחנים עד לקבלת קרם אחיד.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומקפיאים למשך 8-6 שעות.

ארטיק מלון עם צ'יה(צילום: הודליה כצמן Bake Care)
גלידה טבעונית עם בננה ותמרים
מרכיבים
2 מנות
- 1/2 כוס תמרים
- 1 בננה
- 1/2 כוס תאנים טריות (או פרי אחר שאוהבים)
- 1/2 כוס משקה שקדים
- 2 כפות סירופ מייפל או אגבה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס קרם קוקוס 22% שומן (לא חייבים)
אופן הכנה
- משרים את התמרים בתוך מים רותחים למשך 10 דקות, מייבשים, מקלפים ומגלענים אותם.
- שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים למשך 2 דקות.
- מעבירים מחצית מהכמות לבלנדר וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. עושים זאת גם עם המחצית השנייה של התערובת.
- יוצקים לתבנית ומקפיאים למשך 8-6 שעות. מוציאים כמה דקות לפני ההגשה.

גלידת בננה ותמרים(צילום: הודליה כצמן Bake Care)
הודליה כצמן היא בעלת בלוג מתכונים לאפייה בריאה ועוד Bake Care
--------------------------------------------------------------------------------------------
עוד קינוח של הודליה שיגרום לכם להתאהב