תור הטורטייה: תנו לפיתות של דרום אמריקה לככב כעיקרית במילוי בשרי

המשפחה דורשת חידושים על השולחן? זה הזמן לשלוף טורטיות ולמלא אותן בשני מילויים טעימים: חזה עוף בחרדל או בשר טחון עם ירקות צלויים

אסנת לסטרפורסם: 07.06.18 10:18
טורטיות ממולאות בחזה עוף בחרדל (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
טורטיות ממולאות בחזה עוף בחרדל (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

טורטיות ממולאות בחזה עוף בחרדל

מתכון של אביבה וקנין.

 

מרכיבים

15-12 טורטיות ממולאות

 

  • 15-12 טורטיות בקוטר 20 ס"מ
  • 1 ביצה, טרופה
  • 2-1 כפות שומשום

 

למלית

  • 350 גרם (או יותר) חזה עוף
  • 1 כף גדושה חרדל
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 בצל, קצוץ או פרוס
  • 1/4 כרוב לבן, חתוך דק
  • 1 גזר, מגורר
  • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
  • 1/2 עד 1 כפית רוטב חריף (כמו צ'ילי או טבסקו)
  • 1 כף רוטב סויה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. המלית: מעסים את חזה העוף בחרדל וחותכים אותו לרצועות.
  2. מחממים את 1/4 כוס מהשמן במחבת ומטגנים את רצועות העוף קלות, תוך הקפצה, עד שהבשר מלבין ומוכן. מעבירים לצלחת.
  3. מחממים במחבת את יתרת השמן ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף ורך. מוסיפים את הכרוב, הגזר והפלפל ומטגנים כדקה, תוך ערבוב. מוסיפים את רצועות חזה העוף ומערבבים. מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים שוב. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול. מסירים מהכיריים.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  5. ההרכבה: מניחים במרכז טורטייה כשתי כפות מהמילוי בפס רוחבי. מקפלים את שולי הטורטייה מימין ומשמאל, ואז מגלגלים למטה כלפי מעלה. מניחים את הטורטייה בתבנית כשה"תפר" פונה כלפי מטה.
  6. יוצרים באותו אופן טורטיות ממולאות נוספות.
  7. מברישים את הטורטיות הממולאות בביצה ומפזרים שומשום. אופים כמה דקות, עד שצדן העליון של הטורטיות מזהיב. הופכים, מברישים שוב בביצה, מפזרים שומשום ואופים עוד כמה דקות, עד שגם הצד השני מזהיב.
  8. מיד לאחר שמוציאים את הטורטיות מהתנור אפשר לחצות אותן באלכסון בסכין חדה.

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

טורטיות ממולאות בבשר טחון וירקות צלויים

מתכון של אניה קירשנבאום.

 

טורטיות ממולאות בבשר טחון וירקות צלויים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    טורטיות ממולאות בבשר טחון וירקות צלויים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים

    12-10 טורטיות ממולאות

     

    • 12-10 טורטיות בקוטר 20 ס"מ
    • 3-2 כוסות של ירקות קצוצים קצוצים גס, למשל פלפלים, חצילים, קישואים או עגבניות שרי
    • 5-4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים גס
    • שמן זית לטיגון ולזילוף
    • 1 בצל גדול, קצוץ
    • 250 גרם בשר בקר טחון
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • כמה1/2 כפית אבקת קארי
    • 1 כפית כורכום
    • טחינה מוכנה, סמיכה

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
    2. מפזרים את הירקות בתנור בשכבה אחת (אפשר עם או בלי הבצל הירוק), מזלפים עליהם שמן זית וצולים 10 (או יותר), עד שהם מתרככים. מוציאים מהתנור ומנמיכים את הטמפרטורה שלו ל-160 מעלות.
    3. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לרך ושקוף ומראה סימנים ראשונים של הזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן, תוך ערבוב והפרדת פירוריו בעזרת מזלג, עד שהבשר משנה את צבעו ומוכן. מסירים מהכיריים, מתבלים במלח, פלפל, קארי וכורכום ומערבבים.
    4. שמים במרכז כל טורטייה 3-2 כפות ממילוי הבשר, ומוסיפים ירקות צלויים, בצל ירוק והטחינה. מקפלים את שולי כל טורטייה מעל המילוי מארבעה כיוונים, כמו מעטפה.
    5. מניחים את הטורטיות הממולאות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהצד עם הקיפולים פונה כלפי מטה.
    6. אופים את הטורטיות ב-160 מעלות במשך כ-10 דקות, עד שהן חמות ופריכות.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

    _________________________________________________________________________

     

    ויש עוד 7 מתכונים מגניבים עם טורטיות - כולל איך להכין מהן בקלות קעריות אכילות! לחצו על התמונה

     

      (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)