נמסה בפה: רולדת שוקולד
מושלמת במילוי קצפת קפה

רולדה סופר שוקולדית ורכה, שמקבלת את הצבע (והטעם!) שלה משוקולד מריר אמיתי ולא מקקאו. ואין בה טיפת קמח! ● דור משה עם עוד מתכון שיהפוך אצלכם לאורח קבוע

דור משה

|

05.06.18 | 22:36

העוגה עשירה, הקרם קליל. רולדת שוקולד מושלמת שנמסה בפה (צילום: דור משה)
העוגה עשירה, הקרם קליל. רולדת שוקולד מושלמת שנמסה בפה (צילום: דור משה)

רולדת השוקולד הזאת ממש נמסה בפה ומשאירה טעם שוקולדי מטורף. הסוד הוא שאין בבצק קמח או אבקת קקאו, ואת הצבע (והטעם) הוא מקבלת משוקולד מריר אמיתי.

 

מאחר שהרולדה עצמה עשירה הכי כיף לשדך לה קרם קליל, אז מילאתי וקישטתי אותה עם קצפת קפה עדינה.

 

מבוסס על מתכון של smitten kitchen, עם מעט שינויים.

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

מרכיבים

רולדת שוקולד אחת

 

לרולדה

  • 170 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות (45 מ"ל) חלב
  • 6 ביצים בגודל L, מופרדות
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר לבן
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפות אבקת קקאו

 

למלית ולקישוט

  • 1/4 1 כוסות (310מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 כפיות אבקת קפה נמס
  • 3 כפות (35 גרם) סוכר לבן
  • אפשרות: דפי שוקולד מריר, ברס (אגוזי לוז מסוכרים)

 

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל־ 175 מעלות.

2. הרולדה: ממיסים יחד את השוקולד והחלב (במיקרוגל או על הכיריים) ומניחים בצד לצינון.

3. מתקינים במיקסר את וו ההקצפה. שמים בקערת המיקסר את החלמונים והסוכר ומקציפים במהירות בינונית עד שנוצר קצף בהיר וסמיך. מעבירים את הקצף לקערת השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

4. מנקים ומייבשים היטב את קערת הממיקסר ואת וו ההקצפה. מקציפים את החלבונים עם המלח, עד שנוצר קצף גבוה ויציב, אבל לא נוקשה (שימו לב, אין כאן סוכר ולכן הקצף לא קשה ומבריק כמו מרנג). מעבירים רבע מהקצף לקערת השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול. ממשיכים כך - רבע מהכמות בכל פעם - עד שכל הקצף נטמע בקרם.

 

 (צילום: דור משה)
    (צילום: דור משה)

     

    5. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. יוצקים את העיסה ומשטחים באופן אחיד.

     

     (צילום: דור משה)
      (צילום: דור משה)

       

      6. אופים כ-15 דקות, עד שהחלק העליון מתייבש אך הבצק עדיין רך ומרגיש לא לגמרי אפוי, אף שקיסם שננעץ בו יוצא יבש. מוציאים.

      7. מניחים מגבת דקה על משטח בגודל תבנית התנור (תבנית נוספת, רשת צינון וכדומה).מפדרים את הבצק בכף אחת מאבקת הקקאו. מצמידים אליו את המגבת והמשטח והופכים במהירות. מסירים בעדינות את נייר האפייה שצמוד לחלקו העליון של הבצק. מפדרים את הבצק ביתרת הקקאו ומגלגלים אותו בעזרת המגבת לגליל. מניחים לצינון עד שיגיע לטמפרטורת החדר.

       

       (צילום: דור משה)
        (צילום: דור משה)

         

        8. המלית: מקציפים את השמנת, הקפה והסוכר לקצפת יציבה. שומרים בצד ככוס מהקצפת, לעיטור.

        9. פותחים בעדינות את המגבת המגולגלת. מורחים את הקצפת על הבצק (מומלץ למרוח שכבה דקה מהקרם סמוך לצלעות הקצרות של הבצק, לגלגול יפה). בעזרת המגבת, מגלגלים בעדינות לרולדה.

        10. מעבירים בזהירות את רולדת השוקולד לצלחת הגשה. את הקרם ששמרנו מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים לאורך הרולדה. אם רוצים, מקשטים בדפי שוקולד מריר ובברס. מגישים.

         

        _______________________________________________________

         

        ויש גם רולדת גבינה-פירורים מבצק רך במיוחד. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון

         

          (צילום: דור משה)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר חלבי
        דרגת קושי בינונית
        דירוג הגולשים (8 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג