למה ביחד: השילוב ביניהם מגביר את הפעילות נוגדת החמצון של הליקופן (נוגד החמצון המצוי בעגבנייה), עוזר לספיגה שלו בגוף והופך אותו ליעיל במיוחד. האפקט הזה, אגב, לא יתקבל עם שמן חמניות. במחקרים נמצא כי שילוב עגבניות עם שמן חמניות לא הגביר את הפעילות נוגדת החמצון של הליקופן למרות הספיגה המשופרת. רוצים להעצים את האפקט עוד יותר? לכו על השילוב הזה ברוטב עגבניות. עצם בישול העגבניות מגביר את הפעילות נוגדת החמצון ואת תכולת הליקופן, והשילוב עם שמן הזית מסייע למצות את מרב היתרונות מנוגד החמצון העוצמתי הזה.
למה ביחד: שני התבלינים האלה הם פצצת־על של בריאות. פיפרין, המרכיב הפעיל בפלפל השחור, עוזר לשפר את הספיגה ואת הזמינות הביולוגית של הכורכומין — המרכיב הפעיל בצמח הכורכום. מחקרים רבים הוכיחו את יעילות הכורכומין בהרבה מאוד מנגנונים כנוגד חמצון, נוגד דלקת ונוגד סרטן. היעילות המוגברת בשילוב בין הפיפרין לכורכומין היא גם הסיבה שבגללה יצרני תוספי תזונה מוסיפים פיפרין לתוספי כורכומין.
למה ביחד: שעועית שחורה היא מקור מצוין לא רק לסיבים תזונתיים חשובים אלא גם לברזל מסוג נון־הם — סוג הברזל הנמצא בצמחים. הבעיה היא שאת סוג הברזל הזה קשה יותר לגופנו לספוג לעומת ברזל שמקורו בבשר. שילוב של השעועית השחורה עם מזונות העשירים בוויטמין C, כמו פלפל אדום, יכול להגביר את ספיגת ברזל הנון־הם פי שישה!
למה ביחד: האדממה (פולי סויה) עשירים בסיבים פרה ביוטיים המהווים קרקע פורייה לשגשוג החיידקים הפרוביוטיים. יחד עם מרק מיסו, העשיר בפרוביוטיקה, זהו שילוב מושלם לשיפור אוכלוסיית החיידקים הטובים במערכת העיכול.
למה ביחד: שום ואומגה 3 הם שני מרכיבים תזונתיים שהוכחו במחקרים כמפחיתים את גורמי הסיכון למחלות לב וכלי דם, בהם כולסטרול, LDL, רמות הסוכר בצום ולחץ הדם. נמצא כי השילוב בין השניים מעצים את היעילות של כל אחד מהם בנפרד.
למה ביחד: זה נשמע הכי בנאלי בעולם, אבל משקה הסבתות העתיק הוא שילוב מופלא שבו הלימון, תודות לתכולת ויטמין C הגבוהה שבו, מעלה משמעותית את רמת הקטצ'ינים, נוגדי חמצון שנמצאים בתה הירוק וחשובים לבריאות הלב.
תמונות: Shutterstock
__________________________________________________
תזכרו לאכול: המזונות הטובים ביותר לחידוש תאי המוח: