סלט עדשים והמווווון ירוקים עם פטרוזיליה, נענע, רוקט ובזיליקום

סלט טעים, רענן וסופר מזין שכיף לאכול כארוחה קלילה, או לצד המנה העיקרית עם כף טחינה מעל. ואפשר להוסיף לו עוד רכיב אחד קטן שנותן טוויסט מתקתק

טליה הדר

|

03.06.18 10:45

לשימוש בכתבה בלבד אוכל סלט עדשים עם עשבי תיבול
לשימוש בכתבה בלבד אוכל סלט עדשים עם עשבי תיבול (סלט עדשים וירוקים עם פטרוזיליה, נענע, רוקט ובזיליקום)

מרכיבים

6 מנות

 

  • 2/3 כוס (130 גרם) עדשים – ירוקות, שחורות או מנומרות
  • 2/3-1/3 כוס (130-65 גרם) בורגול
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • 1/2 צרור נענע, קצוצה
  • כ-1/2 חבילה עלי רוקט או עלי תרד בייבי, קצוצים
  • כ-20 עלי בזיליקום, קצוצים
  • חופן נדיב של אגוזי מלך, קצוצים
  • אפשרות: חופן חמוציות או 2 תמרים, מגולענים וקצוצים
  • להגשה: טחינה גולמית או מוכנה

 

לרוטב

  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • 2 כפיות חומץ בלסמי
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון חלק
  • אפשרות: 1/2 1 כפיות דבש
  • מיץ מלימון אחד
  • כ-1/2 כפית סומאק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. משרים את העדשים במים במשך כ-10 דקות. מעבירים לסיר, מוסיפים מים עד לגובה של 5 ס"מ מעל העדשים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 12-10 דקות, עד שהעדשים מתרככות, אך עדיין נשארות נגיסות. מסננים.
  2. שמים את הבורגול בקערה ומוסיפים מים רותחים עד לגובה של 3 ס"מ מעל הבורגול. מכסים בצלחת וממתינים 12-10 דקות, עד שהמים נספגים בבורגול לחלוטין.
  3. שמים בקערת הגשה את העדשים, הבורגול, העשבים הקצוצים ומחצית מכמות האגוזים.
  4. מערבבים היטב בקערית את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים.
  5. מפזרים על הסלט את יתרת האגוזים (וגם חמוציות או תמרים אם רוצים). מגישים בליווי טחינה.

 

  • עוד מתכונים מצוינים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג "EshetStyle"

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד