
סלט עדשים וירוקים עם פטרוזיליה, נענע, רוקט ובזיליקום (צילום: טליה הדר)
מרכיבים
6 מנות
- 2/3 כוס (130 גרם) עדשים – ירוקות, שחורות או מנומרות
- 2/3-1/3 כוס (130-65 גרם) בורגול
- 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
- 1/2 צרור נענע, קצוצה
- כ-1/2 חבילה עלי רוקט או עלי תרד בייבי, קצוצים
- כ-20 עלי בזיליקום, קצוצים
- חופן נדיב של אגוזי מלך, קצוצים
- אפשרות: חופן חמוציות או 2 תמרים, מגולענים וקצוצים
- להגשה: טחינה גולמית או מוכנה
לרוטב
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
- 2 כפיות חומץ בלסמי
- 2 כפיות חרדל דיז'ון חלק
- אפשרות: 1/2 1 כפיות דבש
- מיץ מלימון אחד
- כ-1/2 כפית סומאק
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- משרים את העדשים במים במשך כ-10 דקות. מעבירים לסיר, מוסיפים מים עד לגובה של 5 ס"מ מעל העדשים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 12-10 דקות, עד שהעדשים מתרככות, אך עדיין נשארות נגיסות. מסננים.
- שמים את הבורגול בקערה ומוסיפים מים רותחים עד לגובה של 3 ס"מ מעל הבורגול. מכסים בצלחת וממתינים 12-10 דקות, עד שהמים נספגים בבורגול לחלוטין.
- שמים בקערת הגשה את העדשים, הבורגול, העשבים הקצוצים ומחצית מכמות האגוזים.
- מערבבים היטב בקערית את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים.
- מפזרים על הסלט את יתרת האגוזים (וגם חמוציות או תמרים אם רוצים). מגישים בליווי טחינה.
- עוד מתכונים מצוינים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג "EshetStyle"