עוד ועוד הודו: 4 מתכונים מהירים שכל המשפחה תבקש מהם תוספת
בא לכם משהו אחר לצהריים? קנו חזה הודו והכינו את אחד מהמתכונים הקלים והמשגעים של אפרת סיאצ'י – ממוקפץ עם פלפלים עד לקציצות ברוטב צהוב

חזה הודו מוקפץ עם פלפלים ובצל (צילום: אפרת סיאצ'י)
חזה הודו מוקפץ עם פלפלים ובצל
מרכיבים
כ-4 מנות
- 500 גרם חזה הודו, חתוך לקוביות
- 2 כפות שמן
- 1 בצל גדול, קצוץ גס
- 3 שיני שום, קצוצות
- 2 פלפלים צהובים, קצוצים גס
- 2 פלפלים אדומים, קצוצים גס
- אפשרות: 1/2 פלפל צ'ילי חריף, קצוץ
- 1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את השום והפלפלים ומערבבים. מכסים את המחבת, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כ-5 דקות, עד שהפלפלים מתרככים מעט. מדי פעם מערבבים.
- בעזרת כף עץ מזיזים את תערובת הפלפלים לצד אחד של המחבת ומוסיפים לצד השני את קוביות חזה ההודו. מטגנים כ-2 דקות מכל צד, ולאחר מכן מערבבים עם הפלפלים. מכסים ומבשלים כ-3 דקות.
- מוסיפים את הפטרוזיליה ומתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומבשלים 4-3 דקות נוספות (אם התבשיל יבש מדי, אפשר להוסיף 4-3 כפות מים). טועמים, ומתקנים תיבול אם צריך.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
קציצות הודו ברוטב צהוב

קציצות הודו ברוטב צהוב(צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
כ-20 קציצות
לקציצות
- 500 גרם חזה הודו טחון
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק-דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/3 כוס עלי כוסברה קצוצים דק-דק
- 1 כפית מלאה כמון
- 1 כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור גרוס
לרוטב
- 2 בצלים בינוניים
- 3-2 כפות שמן
- 2 שיני שום, קצוצות
- 3 כוסות מים רותחים
- 1/2 1 כפיות מלח
- קמצוץ פלפל שחור גרוס
- 1 כפית שטוחה כורכום
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה
- הקציצות: מערבבים את כל מרכיביהן לעיסה אחידה.
- הרוטב: חוצים את הבצלים וחותכים לפרוסות. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.
- יוצקים לסיר את המים הרותחים, מוסיפים את התבלינים ומביאים שוב לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- יוצרים מעיסת הבשר כדורים בקוטר 4-3 ס"מ ומניחים בעדינות ברוטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-10 דקות, בלי לערבב (כדי שהקציצות לא יתפרקו).
- הופכים את הקציצות בזהירות ומבשלים כ-35 דקות נוספות. מדי פעם הופכים את הקציצות.
שניצל הודו ותירס בתנור

שניצל הודו ותירס בתנור(צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
כ-20 שניצלים
- 500 גרם חזה הודו טחון
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 2 כפות שמן
- 1 כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים, מסוננים
- 1 כפית גדושה מלח
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית קטשופ
- קמצוץ פלפל שחור גרוס
- לציפוי: פירורי לחם
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו בנדיבות.
- מערבבים לעיסה אחידה את כל המרכיבים, למעט פירורי הלחם. יוצרים קציצות בקוטר כ-6 ס"מ ובעובי כ-1.5 ס"מ. מצפים בפירורי לחם משני הצדדים ומניחים בתבנית. מרססים או מברישים במעט שמן.
- אופים כ-25 דקות. הופכים את השניצלים ואופים 5 דקות נוספות.
קציצות הודו ובורגול בתנור

קציצות הודו ובורגול בתנור(צילום: אפרת סיאצ'י )
מרכיבים
כ-14 קציצות
- 1/2 כוס בורגול
- 250 גרם חזה הודו טחון
- גזר בינוני מגורד
- בצל קטן מגורד
- 2 שיני שום כתושות
- 1 ביצה
- 1/3 כוס עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים (אפשר לשלב)
- 1 כף שמן זית או קנולה
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- משרים את הבורגול במים פושרים במשך שעה. מסננים.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים קלות.
- מערבבים את כל המרכיבים בקערה ויוצרים מהעיסה קציצות.
- מניחים את קציצות ההודו בתבנית ומברישים במעט שמן. אופים בתנור 30-25 דקות, הופכים ואופים כ-10 דקות נוספות, עד להזהבה.
- עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות
רוצים עוד רעיון לארוחה מהירה? יש גם עוף עם אורז וגזר בתנור בתבנית אחת. לחצו על התמונה