עוד ועוד הודו: 4 מתכונים מהירים שכל המשפחה תבקש מהם תוספת

בא לכם משהו אחר לצהריים? קנו חזה הודו והכינו את אחד מהמתכונים הקלים והמשגעים של אפרת סיאצ'י – ממוקפץ עם פלפלים עד לקציצות ברוטב צהוב

אפרת סיאצ'יפורסם: 03.06.18 10:14
חזה הודו מוקפץ עם פלפלים ובצל (צילום: אפרת סיאצ'י)
חזה הודו מוקפץ עם פלפלים ובצל (צילום: אפרת סיאצ'י)

חזה הודו מוקפץ עם פלפלים ובצל

 

מרכיבים

כ-4 מנות

 

  • 500 גרם חזה הודו, חתוך לקוביות
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל גדול, קצוץ גס
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 2 פלפלים צהובים, קצוצים גס
  • 2 פלפלים אדומים, קצוצים גס
  • אפשרות: 1/2 פלפל צ'ילי חריף, קצוץ
  • 1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את השום והפלפלים ומערבבים. מכסים את המחבת, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כ-5 דקות, עד שהפלפלים מתרככים מעט. מדי פעם מערבבים.
  2. בעזרת כף עץ מזיזים את תערובת הפלפלים לצד אחד של המחבת ומוסיפים לצד השני את קוביות חזה ההודו. מטגנים כ-2 דקות מכל צד, ולאחר מכן מערבבים עם הפלפלים. מכסים ומבשלים כ-3 דקות.
  3. מוסיפים את הפטרוזיליה ומתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומבשלים 4-3 דקות נוספות (אם התבשיל יבש מדי, אפשר להוסיף 4-3 כפות מים). טועמים, ומתקנים תיבול אם צריך.

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

קציצות הודו ברוטב צהוב

 

קציצות הודו ברוטב צהוב (צילום: אפרת סיאצ'י)
    קציצות הודו ברוטב צהוב(צילום: אפרת סיאצ'י)

     

    מרכיבים

    כ-20 קציצות

     

    לקציצות

    • 500 גרם חזה הודו טחון
    • 1 בצל בינוני, קצוץ דק-דק
    • 2 שיני שום, כתושות
    • 1 ביצה
    • 1/2 כוס פירורי לחם
    • 1/3 כוס עלי כוסברה קצוצים דק-דק
    • 1 כפית מלאה כמון
    • 1 כפית מלח
    • קמצוץ פלפל שחור גרוס

     

    לרוטב

    • 2 בצלים בינוניים
    • 3-2 כפות שמן
    • 2 שיני שום, קצוצות
    • 3 כוסות מים רותחים
    • 1/2 1 כפיות מלח
    • קמצוץ פלפל שחור גרוס
    • 1 כפית שטוחה כורכום
    • 1/2 כפית כמון
    • 1/2 כפית קינמון

     

    אופן ההכנה

    1. הקציצות: מערבבים את כל מרכיביהן לעיסה אחידה.
    2. הרוטב: חוצים את הבצלים וחותכים לפרוסות. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.
    3. יוצקים לסיר את המים הרותחים, מוסיפים את התבלינים ומביאים שוב לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
    4. יוצרים מעיסת הבשר כדורים בקוטר 4-3 ס"מ ומניחים בעדינות ברוטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-10 דקות, בלי לערבב (כדי שהקציצות לא יתפרקו).
    5. הופכים את הקציצות בזהירות ומבשלים כ-35 דקות נוספות. מדי פעם הופכים את הקציצות.

     

     

    שניצל הודו ותירס בתנור

     

    שניצל הודו ותירס בתנור (צילום: אפרת סיאצ'י)
      שניצל הודו ותירס בתנור(צילום: אפרת סיאצ'י)

       

      מרכיבים

      כ-20 שניצלים

       

      • 500 גרם חזה הודו טחון
      • 1 ביצה
      • 1/2 כוס פירורי לחם
      • 2 כפות שמן
      • 1 כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים, מסוננים
      • 1 כפית גדושה מלח
      • 1 כפית פפריקה מתוקה
      • 1 כפית קטשופ
      • קמצוץ פלפל שחור גרוס
      • לציפוי: פירורי לחם

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו בנדיבות.
      2. מערבבים לעיסה אחידה את כל המרכיבים, למעט פירורי הלחם. יוצרים קציצות בקוטר כ-6 ס"מ ובעובי כ-1.5 ס"מ. מצפים בפירורי לחם משני הצדדים ומניחים בתבנית. מרססים או מברישים במעט שמן.
      3. אופים כ-25 דקות. הופכים את השניצלים ואופים 5 דקות נוספות.

       

       

      קציצות הודו ובורגול בתנור

       

      קציצות הודו ובורגול בתנור (צילום: אפרת סיאצ'י )
        קציצות הודו ובורגול בתנור(צילום: אפרת סיאצ'י )

         

        מרכיבים

        כ-14 קציצות

         

        • 1/2 כוס בורגול
        • 250 גרם חזה הודו טחון
        • גזר בינוני מגורד
        • בצל קטן מגורד
        • 2 שיני שום כתושות
        • 1 ביצה
        • 1/3 כוס עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים (אפשר לשלב)
        • 1 כף שמן זית או קנולה
        • 1/2 כפית כמון
        • 1 כפית מלח
        • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

         

        אופן ההכנה

        1. משרים את הבורגול במים פושרים במשך שעה. מסננים.
        2. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים קלות.
        3. מערבבים את כל המרכיבים בקערה ויוצרים מהעיסה קציצות.
        4. מניחים את קציצות ההודו בתבנית ומברישים במעט שמן. אופים בתנור 30-25 דקות, הופכים ואופים כ-10 דקות נוספות, עד להזהבה.

         
        • עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות

        _________________________________________________________________________

         

        רוצים עוד רעיון לארוחה מהירה? יש גם עוף עם אורז וגזר בתנור בתבנית אחת. לחצו על התמונה

         

          (צילום: אפרת סיאצ'י)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

        מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

        ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...