
עוגיות שיבולת שועל וטחינה עם מייפל ושוקולד צ'יפס (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
מרכיבים
12-10 עוגיות גדולות
- 1 ביצה
- 5 כפות סירופ מייפל טבעי
- 2 כפות טחינה גולמית
- 1 כוס שיבולת שועל שלמה
- 1/2 כוס גרעיני חמנייה
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר ללא סוכר או חמוציות ללא סוכר
- 2 כפות פתיתי קוקוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שוברים את הביצה לתוך קערה גדולה וטורפים אותה היטב. מוסיפים את המייפל והטחינה ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים את שיבולת השועל, הגרעינים, השוקולד והקוקוס ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצרים מהעיסה כדורים בגודל הרצוי, מניחים בתבנית ומשטחים אותם בעזרת היד.
- אופים כ-35 דקות, עד שעוגיות שיבולת השועל והטחינה מתייצבות. מוציאים ומניחים לצינון מלא. מגישים.
- איך שומרים? עד שבוע, בטמפרטורת החדר או עד חודש במקפיא.