עוגיות שיבולת שועל וטחינה עם מייפל טבעי ושוקולד צ'יפס

רוצים הוכחה לכך שעוגיות ללא חמאה או תוספת סוכר יכולות להיות מופלאות? הנה היא לפניכם. רוצו להכין ותגידו תודה לעמית דונסקוי

עמית דונסקוי

|

31.05.18 09:43

אוכל עוגיות שיבולת שועל עם מייפל
אוכל עוגיות שיבולת שועל עם מייפל (עוגיות שיבולת שועל וטחינה עם מייפל ושוקולד צ'יפס)

מרכיבים

‭12-10‬ עוגיות גדולות

 

  • 1 ביצה
  • 5 כפות סירופ מייפל טבעי
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 1 כוס שיבולת שועל שלמה
  • ‭ 1/2‬ כוס גרעיני חמנייה
  • ‭ 1/2‬ כוס שוקולד צ'יפס מריר ללא סוכר או חמוציות ללא סוכר
  • 2 כפות פתיתי קוקוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-‭160‬ מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שוברים את הביצה לתוך קערה גדולה וטורפים אותה היטב. מוסיפים את המייפל והטחינה ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים את שיבולת השועל, הגרעינים, השוקולד והקוקוס ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. יוצרים מהעיסה כדורים בגודל הרצוי, מניחים בתבנית ומשטחים אותם בעזרת היד.
  4. אופים כ-‭35‬ דקות, עד שעוגיות שיבולת השועל והטחינה מתייצבות. מוציאים ומניחים לצינון מלא. מגישים.

 

  • איך שומרים? עד שבוע, בטמפרטורת החדר או עד חודש במקפיא.

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד