הרעיון כאן די פשוט: מכינים בלילה מהירה של עוגת בננות, ממלאים בה תבניות מאפינס עד האמצע, זורקים פנימה קצת נוטלה, מוסיפים עוד בלילה ומשיישים עם עוד קצת נוטלה.
המאפינס האלה ממש קלים להכנה, והדבר היחד שתצטרכו להקפיד עליו הוא משך האפייה - קל מאוד לאפות אותם יותר מדי, ואם תצליחו לא לעשות את זה תקבלו מאפינס סופר רכים.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
12 יחידות בתבנית מאפינס
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- אפשרות: 1/2 כפית קינמון
- 100 גרם חמאה מומסת, בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 3 בננות גדולות, מעוכות
- 1 ביצה בגודל L
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס (150 גרם) נוטלה
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
2. מערבבים בקערה את הקמח, המלח, אבקת האפייה והסודה לשתייה.
3. טורפים בקערה נפרדת את החמאה, הסוכר, הבננות, הביצה, הווניל והקינמון (אם רוצים). מוסיפים את תערובת הקמח ומקפלים בעזרת לקקן רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
4. ממלאים את השקעים בעיסה עד ל-1/3 מגובהם. מזלפים בכל אחד מהם כ-1/2 כפית נוטלה.

5. ממשיכים למלא את השקעים בעיסה עד קצת יותר מ-3/4 מגובהם. מזלפים מעל מעט נוטלה ומערבבים קלות עם סכין, ליצירת מראה משויש.

6. אופים 20-15 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים (השתדלו לנעוץ אותו באזור ללא נוטלה).
- עוד מתכונים מצוינים של דור משה - בבלוג "פאי בריבוע"
_______________________________________________________
ויש גם עוגיות נוטלה ממכרות מ-3 מרכיבים בלבד. לחצו על התמונה