הפתעה לצד הקפה: ריבועי דבלים ופקאן

עוגיות מיוחדות עם מלית תאנים קרמית שמתחבאת בין שתי שכבות פריכות של בצק ואגוזים

ריבועי דבלים ופקאן (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
ריבועי דבלים ופקאן (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

 

המרכיבים

(תבנית בגודל כ־25X20 ס"מ)

 

למלית הדבלים

  • 300 גרם דבלים, קצוצות
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1 כף גדושה דבש

 

לבצק

  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 שקית + 2 כפות (115 גרם) אבקת סוכר
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1/8 כפית מלח
  • 1/4 כוס (25 גרם) אגוזי פקאן, קצוצים

להגשה: אבקת סוכר

 

ההכנה

1. המלית: שמים את הדבלים והמים הרותחים בסיר קטן. מכסים, מביאים לרתיחה חוזרת ומבשלים 4-3 דקות נוספות. מסירים מהכיריים, מכסים את הסיר ומצננים לטמפרטורת החדר.

2. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית.

3. הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק, למעט אגוזי הפקאן, בקערת מעבד המזון עם להב הפלדה ומעבדים למרקם פירורי. מעבירים 2/3 מהפירורים לתבנית ומהדקים לתחתית. את יתרת הפירורים מאחסנים במקפיא עד להמשך השימוש.

4. סיום הכנת המלית: מעבירים לקערת מעבד המזון את הדבלים עם מי הבישול. מוסיפים את הקינמון והדבש ומעבדים למחית חלקה (אפשר להשתמש גם בבלנדר מוט). מורחים את המחית על הבצק.

5. מערבבים את אגוזי הפקאן עם פירורי הבצק ששמרנו במקפיא ומפזרים על מלית הדבלים.

6. אופים כ־30 דקות, עד שהבצק זהוב ויבש. אם הבצק משחים מהר מדי, מנמיכים את חום התנור ל־160 מעלות.

7. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר. בוזקים אבקת סוכר וחותכים לריבועים. מגישים.

 

 

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • דרגת קושי: בינוני־קל
  • איך שומרים: בכלי אטום, עד 5 ימים בטמפרטורת החדר, או עד 3 חודשים במקפיא

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג