בלי נקיפות מצפון: כרובית צלויה בקראמבל שיבולת שועל ושקדים

לא משנה אם אתם עושים דיאטה או לא - כל אוהבי הכרובית (כלומר, כולם) ישמחו לפגוש בארוחת הצהריים או הערב את התוספת הנפלאה הזו

כרובית צלויה בקראמבל שיבולת שועל ושקדים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
כרובית צלויה בקראמבל שיבולת שועל ושקדים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

 

המרכיבים

(תבנית אינגליש קייק גדולה או בקוטר 22 ס"מ)

 

  • 1 כרובית גדולה, מפורקת לפרחים
  • 2 ליטר מים
  • 2 כפות מלח

 

למשרה

  • 4 כפות (60 מ"ל) שמן זית
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית חרדל
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

לקראמבל

  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
  • 50 גרם חמאה
  • 1/2 כוס (50 גרם) שיבולת שועל מהירת הכנה
  • 3/4 כפית מלח
  • 1 כוס (100 גרם) שקדים מולבנים פרוסים

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות.

2. מרתיחים את המים והמלח בסיר גדול, מבשלים את פרחי הכרובית 5 דקות, מוציאים ומצננים בתוך מסננת.

3. הקראמבל: שמים בקערה גדולה את הקמח והחמאה וממוללים בין כפות הידיים עד שמתקבלים פירורים גסים. מוסיפים את שיבולת השועל והמלח ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת. לבסוף מוסיפים את השקדים ומערבבים שוב בעדינות, עד שמתקבל בצק פירורי.

4. המשרה: שמים את כל מרכיביה בצנצנת, סוגרים במכסה ומנערים עד לקבלת נוזל אחיד.

5. מניחים את פרחי הכרובית בתבנית האפייה, יוצקים עליהם את המשרה ומערבבים בעדינות, לציפוי מלא. מפזרים על הכרובית את הקראמבל.

6. אופים 40-35 דקות, עד הזהבה. מגישים חם.

 

 

כולם יאהבו (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
    כולם יאהבו(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

     

     

    איך שומרים? עד יומיים, במקרר.  לפני ההגשה מחממים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות.

     

    הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
    הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד