שכחתם את בובו אצל סבתא? כמה עצות לתחזוק חפץ המעבר של הילד

מה הדבר הכי חשוב בבית? לא, זה לא התכשיטים או הלפטופ. סיגל פולר, יועצת שינה, עם כמה כללי ברזל בקשר לחפץ המעבר של הילד שלכם

סיגל פולרפורסם: 24.05.18 09:34
  (צילום: אלבום פרטי)

מכירים את הילדים שהולכים ואחריהם נשרך איזה חיתול טטרה שנראה יותר כמו סמרטוט? אז תומאס, הבן שלי, בדיוק ככה - רק עם בובו - הדובי המתוק שלו (שפעם היה תפוח ויפה והיום נראה כבר מעוך ומסכן). תומאס אימץ את בובו כחבר טוב סביב גיל 10 חודשים ומאז הם בלתי נפרדים.

 

הכתבה היום היא לכבוד חברו הטוב ביותר של הילד - חפץ המעבר. אימוץ של חפץ מעבר מסמל מעבר ממצב של תלות מוחלטת בהורה לאי תלות יחסית. כלומר, הקטנצ'יק החליט לשחרר אותנו קצת מבלי לבדוק אם אנחנו מוכנים לכך. זוהי בעצם התחלת היכולת ליצור קשרים ויחסים עם הזולת. הילד מתחיל לרכוש חפצים שהם שלו, אבל הוא מודע שהם לא הוא עצמו.

 

 

 

לטורים הקודמים של סיגל:

    

ההיקשרות לחפץ מעבר בדרך כלל מתרחשת החל מגיל חצי שנה ועד שנה וחצי - שנתיים. חפץ מעבר אינו הכרחי ולא יהיה בהכרח לכל הילדים, אך כשיש חפץ כזה, לרוב הילד הוא זה שבוחר אותו בעצמו.

 

כחלק מההתמודדות עם קשיי השינה של תומאס כתינוק, החלטנו לנסות ולעזור לו לסגל חפץ מעבר. באחד מסיבובי הקניות באיקאה נתקלנו בבובת ארנב סמרטוטית וחמודה והמשמח מכל - היא עלתה רק 10 שקלים. קנינו כמה, כדי שתהיה חלופה וגיבוי למקרה ש... תומאס לא ממש התרשם ועזבנו זאת. לאחר מספר חודשים, כשכבר ישן כמו שצריך, הוא אימץ את בובו - בובה שהייתה בארגז המשחקים שלו ולצערנו גם עולה לא מעט. ברגע שהבנו שבובו נכנס למשפחה, מיהרנו לרכוש עוד כמה דובונים זהים, כדי לא להגיע למצב שהלך לאיבוד / נשכח אצל סבא וסבא או כל אסון אחר שיגרום לשברון לב אצל תומאס.

 

אז באמת, טיפ חשוב בעיני, הוא להצטייד בכמה חפצי מעבר זהים, כי קורים הרבה מקרים שהם נעלמים או נשכחים והילד יודע לזהות ולדרוש את החפץ שלו, כך שחשוב שיהיה לכם גיבוי במידה וקרה משהו כדי להקל על הילד בשינה או בכל מצב בו הוא משתמש בחפץ המעבר המוכר והאהוב.

 

אם אין לילד שלכם חפץ מעבר ואתם רוצים לנסות ולהצמיד לו אחד, ריכזתי לכם מספר עצות שיעזרו בתהליך:

 

בטיחות לפני הכל

דבר ראשון מבחינתי זה לבחור חפץ בטיחותי שיוכל להיות עם הילד גם בשינה, מבלי שתהיו מודאגים ותהיה סכנה.

 

חשיפה ביום

נתחיל עם חשיפה לחפץ המעבר במהלך היום וזמן העירות של הילד ובסיטואציות חיוביות כדוגמת משחק, טיול וכד'.

 

הקשר לשינה

רק אחרי שאתם רואים שהילד מתחיל להביע התעניינות בחפץ המעבר אפשר להתחיל ולנסות לקשרו גם לשינה. תנו לו אותו לפני הכניסה למיטה, שיהיה ביד של הילד במהלך טקס השינה.

 

עצמאות

כחלק מתהליך החשיפה לחפץ המעבר, למדו את הילד לקחת את החפץ בעצמו. הוא לא צריך להיות תלוי בכם לשם כך, אחרת אתם מייצרים גורם תלות חדש שרק יפריע לשינה העצמאית של הילד.

 

הביטחון לישון

חפץ המעבר לא יעזור לילדכם לישון טוב יותר. החפץ יכול להקל על הילד בתהליך הפרידה מכם לפני הכניסה לשינה ולעזור לו להיכנס רגוע ובטוח יותר לשינה. 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

 

סיגל פולר, יועצת שינה מוסמכת בשיטת "לילה טוב" ואמא לתומאס.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יועצת שינה מוסמכת בשיטת "לילה טוב" - מענה תמידי ומיידי לבכי ומלווה משפחות לאחר לידה (פוסט פארטום דולה). חושבת שבכי של תינוק הוא השפה שלו ודרכו היחידה לתקשר עם העולם ולכן יש להיענות לו ולהיות שם עבורו בכל פעם שהוא זקוק לכם.

נשואה לליאור ואמא לתומאס, שבזכותו ובזכות המון לילות לבנים והרדמות מורטות שיער הגעתי לאיפה שאני עכשיו. מאמינה בהעצמת ההורים, חיזוק האינטואיציה שלהם ומתן כלים להתמודדות עתידית.