פשוטה אבל יפה: עוגת גבינה בחושה עם חמוציות ושקדים

נשארה לכם גבינה לבנה מחג השבועות? הנה דרך לשלב אותה בעוגה רכה ונהדרת, שתהיה מושלמת גם לאירוח וגם ליד הקפה

עוגת גבינה בחושה עם חמוציות (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
עוגת גבינה בחושה עם חמוציות (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

 

המרכיבים

(תבנית בבקה בקוטר 22 ס"מ או תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק)

 

  • 25 גרם חמאה
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים פרוסים
  • 4 ביצים
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 500 גרם גבינה לבנה 9% שומן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
  • 1 כוס (150 גרם) חמוציות מיובשות
  • לעיטור: אבקת סוכר 

  

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות. משמנים את התבנית היטב בכל כמות החמאה, מפזרים בה את השקדים ומנערים, כך שהם יצפו את התחתית והדפנות.

2. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים לקרם אחיד וסמיך. יוצקים פנימה בהדרגה את השמן, תוך כדי הקצפה, וממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם תפוח ובהיר. מוסיפים את הגבינה, תמצית הווניל וקליפת הלימון ומערבלים עד שהן נטמעות בבלילה. מוסיפים גם את הקמח ומערבלים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר. עוצרים, מוסיפים את החמוציות ומערבבים אותן בתנועות קיפול לפיזור אחיד.

3. יוצקים את העיסה לתבנית, מכניסים אותה לתנור ומורידים מיד את הטמפרטורה ל־160 מעלות. אופים כ־50 דקות, עד הזהבה.

4. מוציאים את העוגה ומצננים קלות. הופכים את התבנית על צלחת הגשה ומחלצים אותה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

 

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: מכוסה, עד 3 ימים בטמפרטורת החדר או עד חודש במקפיא

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלון שפרנסקי, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלון שפרנסקי, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (6 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג