פסטה עם עגבניות וברוקולי (צילום: טל סורסקי)
מרכיבים
4 מנות
- 2 גבעולי ברוקולי (כ-500 גרם), מפורקים לתפרחות קטנות
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום, קצוצות
- 8 עגבניות בשלות ומוצקות, חתוכות לקוביות
- 1 חבילה (500 גרם) פסטה
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מרתיחים מים בסיר גדול. מוסיפים את הברוקולי ומבשלים כ-5 דקות, עד שהוא רך אך עדיין פריך. מסננים ושוטפים מיד במים קרים, לעצירת הבישול.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- בינתיים מחממים במחבת את השמן עם השום. מוסיפים את העגבניות ומלח ומבשלים 9-7 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהעגבניות מתרככות.
- כאשר הפסטה כמעט מוכנה, מעבירים למחבת 1/4 כוס ממי הבישול שלה. מוסיפים למחבת גם את הברוקולי ומערבבים היטב.
- מסננים את הפסטה המוכנה, מעבירים לקערה ומוסיפים את הרוטב. מערבבים.
- עוד מתכונים מצוינים של טל סורסקי - בבלוג "מה יש לאכול"