מפתיע כמה שזה טעים: כרוב
צלוי בתנור ברוטב סויה וסילאן

רגילים לשלוח לתנור בטטות, פלפלים או חצילים? בפעם הבא כדאי לתת לכם צ'אנס לכרוב – וגלו אילו דברים נפלאים עושה לו הצלייה

אפרת סיאצ'יפורסם: 25.05.18 06:20
כרוב בתנור ברוטב סויה וסילאן (צילום: אפרת סיאצ'י)
כרוב בתנור ברוטב סויה וסילאן (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 1 כרוב לבן בינוני (כ-1,300 גרם), חתוך לחתיכות גדולות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1/2 כף סילאן
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומפזרים בה את חתיכות הכרוב.
  3. מערבבים בקערית את שמן הזית, רוטב הסויה והסילאן. יוצקים על חתיכות הכרוב באופן שווה ומעסים בעדינות, כדי שיכסה אותן מכל הצדדים. מתבלים במלח ובפלפל.
  4. אופים כ-30 דקות, הופכים בזהירות ואופים 20-10 דקות נוספות, עד להזהבה.
  5. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...