מפתיע כמה שזה טעים: כרוב צלוי בתנור ברוטב סויה וסילאן
רגילים לשלוח לתנור בטטות, פלפלים או חצילים? בפעם הבא כדאי לתת לכם צ'אנס לכרוב – וגלו אילו דברים נפלאים עושה לו הצלייה

כרוב בתנור ברוטב סויה וסילאן (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
6-4 מנות
- 1 כרוב לבן בינוני (כ-1,300 גרם), חתוך לחתיכות גדולות
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות רוטב סויה
- 1/2 כף סילאן
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומפזרים בה את חתיכות הכרוב.
- מערבבים בקערית את שמן הזית, רוטב הסויה והסילאן. יוצקים על חתיכות הכרוב באופן שווה ומעסים בעדינות, כדי שיכסה אותן מכל הצדדים. מתבלים במלח ובפלפל.
- אופים כ-30 דקות, הופכים בזהירות ואופים 20-10 דקות נוספות, עד להזהבה.
- מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
- עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"