מה ורוד בחוץ וצהוב בפנים? ביצים מוחמצות בצבעים וטעמים מרהיבים

מתברר שאפשר להחמיץ גם ביצים – וזה יוצא ממש טעים ויפהפה. אסנת לסטר עם כל הטיפים להחמצה מוצלחת וגם שני מתכונים, עם סלק או חרדל

אסנת לסטרפורסם: 23.05.18 21:37
ביצים מוחמצות עם סלק (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
ביצים מוחמצות עם סלק (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

לפני שמחמיצים: כך תכינו ביצים קשות מושלמות

  • קילוף ביצים יכול להיות משימה מעצבנת או קלה - הסוד הוא שימוש בביצים לא טריות מדי. השתמשו בביצים שאוחסנו במקרר שבוע-שבוע וחצי, ולא תצטרכו להיאבק בקליפה. רוצים להיות בטוחים שהביצה תתקלף בקלות? הכניסו אותה לכוס מים. אם היא שוקעת לתחתית, היא ממש טרייה. אם היא מתרוממת כך שהקצה הצר שלה פונה כלפי מעלה – היא כבר קצת פחות טרייה, ותתקלף בלי בעיות. זהירות: ביצה שצפה במים כבר אינה ראויה למאכל.
  • לפני שתתחילו בבישול הביצים הוציאו אותן מהמקרר, הניחו את הקופסה במהופך על משטח העבודה והמתינו כשעה. הסיבה: במשך זמן האחסון במקרר החלמונים שקעו מטה, והפיכת הקופסה תעזור להם לנדוד בחזרה למרכז הביצה – כך שתתקבל ביצה יותר סימטרית ויפה.
  • לפני תחילת הבישול כדאי לנקב את תחתית הביצים (יש מכשיר קטן ויעיל שעושה זאת). הניקוב עוזר לאוויר לצאת מהביצה בזמן הבישול ומונע את סדיקת הקליפה.
  • רצוי להתחיל את הבישול כשהביצים בטמפרטורת החדר (השעה שבה הן יחכו הפוכות תעזור בעניין).
  • אני ממליצה להתחיל את בישול הביצים במי ברז רגילים – ולא רותחים. הניחו את הביצים בסיר, כסו היטב במים, הביאו לרתיחה ובשלו 10 דקות נוספות. סננו את הביצים והעבירו אותן מיד לקערה עם מי קרח, לעצירת הבישול (ביצה מבושלת מדי מקבלת מרקם מתפורר ולא נעים). יש כאלה שאומרים כי יותר מדויק להכניס את הביצים ישירות למים רותחים, אבל מניסיוני זה מעלה מאוד את הסיכויים שהן ייסדקו.
  • וגם טיפ קטן לגבי ההחמצה: לפני שמכניסים את הביצים לצנצנת כדאי לדקור אותן במזלג או בקיסם (אבל בזהירות, כדי שלא יתפרקו) - כך נוזלי ההחמצה יחדרו לתוכן טוב יותר.

 

רוצים שהביצים יתקלפו בקלות? יש לנו בשבילכם שיטה מצוינת (צילום: shutterstock)
    רוצים שהביצים יתקלפו בקלות? יש לנו בשבילכם שיטה מצוינת(צילום: shutterstock)

     

    ביצים מוחמצות עם סלק

    מתכון של אסנת לסטר.

     

    מרכיבים
    • ביצים במספר שנכנס לצנצנת
    • 3-2 סלקים

     

    לנוזל ההחמצה
    • 1 כוס מנוזלי בישול הסלק
    • 1 כוס חומץ
    • 1 כוס סוכר
    • קורט מלח
    • 3-2 עלי דפנה
    • 1 כפית גרגירי פלפל שחור שלמים
    • 1 כפית גרגירי פלפל אנגלי שלמים
    • אפשרות: 1 כפית פלפל צ'ילי גרוס

     

    אופן ההכנה
    1. קולפים את הסלקים, שמים אותם בסיר קטן ומוסיפים מים עד ל-5 ס"מ מעל גובהם. מביאים לרתיחה ומבשלים 60-45 דקות, עד לריכוך. מוציאים מהסיר (שומרים את נוזלי הבישול), מצננים וחותכים לקוביות.
    2. מניחים בצנצנת, לחלופין, שכבות של קוביות סלק וביצים קשות (אין צורך להשתמש בכל הסלק).
    3. שמים בסיר את כל מרכיבי נוזל ההחמצה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות נוספות. מקררים מעט.
    4. יוצקים את הנוזל לצנצנת - אם הוא לא מכסה את תכולתה, מכינים כמות נוספת (אם חסר רק מעט נוזל, אפשר להשלים אותו בחומץ בלבד).
    5. סוגרים את הצנצנת היטב, מנערים קצת ומקררים לטמפרטורת החדר.
    6. שומרים את הביצים המוחמצות במקרר – הן מוכנות לאכילה לאחר שלושה ימים, ונשמרות עד שבועיים.

     

     

    ביצים מוחמצות עם חרדל

    מתכון של אסנת לסטר.

     

    ביצים מוחמצות עם חרדל (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      ביצים מוחמצות עם חרדל(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים
      • ביצים קשות במספר שנכנס לצנצנת

       

      לנוזל ההחמצה
      • 2 כוסות חומץ
      • 1 כוס מים
      • 1 כוס סוכר
      • 1 כף מלח גס
      • 1 כף זרעי חרדל
      • 2 כפות חרדל
      • 1 כפית אבקת חרדל
      • 1 כף כורכום

       

      אופן ההכנה
      1. שמים את הביצים בצנצנת.
      2. שמים בסיר את כל מרכיבי נוזל ההחמצה ומביאים לרתיחה, תוך ערבוב. מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות, תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס לחלוטין ומתקבל נוזל אחיד. מקררים מעט.
      3. יוצקים את הנוזל לצנצנת - אם הוא לא מכסה את הביצים, מכינים כמות נוספת (אם חסר רק מעט נוזל, אפשר להשלים אותו בחומץ בלבד).
      4. שומרים את הביצים המוחמצות במקרר – הן מוכנות לאכילה לאחר שלושה ימים, ונשמרות עד שבועיים.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)